9 Kasım 2018 Cuma

GoldmanSachs'dan JollyTur ile Dev ortaklık...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




TURİZMİN YÜKSELEN YILDIZI JOLLYTUR’ DAN DEV ORTAKLIK

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından GoldmanSachs, 2016 yılında JollyTur ile hisse alımı konusunda anlaşmaya varmıştı. Türkiye’ deki ilk yatırımını JollyTur ile gerçekleştiren GoldmanSachs, yine Vardar Ailesine ait olan Gordion Teknoloji’ye ortak olmuştu.
ABD’li şirket, bu iki hisse alımını ELQ Investors VIII Ltd.üzerinden gerçekleştirmişti. JollyTur’ un teknoloji alanındaki yatırım hedeflerine de uygun olarak, geride kalan 2 senede, söz konusu işbirliği;  altyapı geliştirme ve yeni iş alanı oluşturma anlamında birçok verimli sonuç verdi.
Çoğunluk Hisse ve Yönetim Hakkı Vardar Ailesi’nde
1869’dan beri faaliyette olan dev kuruluş bir süredir, JollyTur ile hisse arttırımı için müzakere etmekteydi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması neticesinde,GoldmanSachs’ınJollyTur’ dan ikinci hisse alımıhususunda el sıkışıldı.
GoldmanSachs – JollyTur İşbirliği, Yabancı Yatırımcının Türkiye’ye Güveninin İspatıdır.
Özellikle teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken GoldmanSachsile  JollyTur’ un ortaklığından dev bir teknoloji markası doğacağına işaret eden JollyTur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “ Global pazarda yer alan ilk Türk Turizm markalarından biri olacağız “ dedi. Mete Vardar sözlerini şöyle sürdürdü: “ Dünyanın en büyük yatırım fonu ile işbirliğimizi pekiştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. JollyTur32 senelik bir Türk markası ve Turizm sektöründe bir çok konuda ilkleri gerçekleştirmiş, vizyon yaratmış, sektöre adeta rehberlik etmiş bir şirkettir.  Binlerce çalışanımız var ve bugüne dek milyonlarca kişiyi misafir ettik. İlk günkü ilkelerimizden ve çalışma anlayışımızdan asla ödün vermedik ve JollyTur Ailesi olarak başarımızın karşılığını alıyoruz diye düşünüyorum. GoldmanSachs ile gerçekleşen işbirliğimiz sadece markamız için değil Türk Turizminin geleceği için de büyük bir fırsattır. Bu anlaşma yabancı yatırımcının bize duyduğu güvenin de en büyük ispatıdır.
Dünyanın 60’ıncı En Değerli Şirketi
1869 yılında kurulan Newyork merkezli GoldmanSachs’ın dünya genelinde 36.000 binden fazla çalışanı bulunuyor. Türkiye’de 2015 yılında ofis açan bankanın piyasa değeri 91.8 milyar dolar. Forbes tarafından açıklanan “ ilk 2 bin şirket” sıralamasında 60’ıncı en değerli firma olarak yer alan banka, geçtiğimiz sene 43 milyon doları aşkın ciro yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder