28 Kasım 2018 Çarşamba

ITerra Data Center, yoğun talep alıyor ...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



ITerra Data Center, yoğun talep alıyor  yoğun talep alıyor

Data center (veri merkezi) ve fiber optik çözümlerinde dünyanın ilk 10 global firması arasında yer alan Canovate Group, geçtiğimiz günlerde, Bilişim Zirvesi’18 “Akıllı Şeyler-Bilen Teknolojiler” zirvesine katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan organizasyonun sponsorları arasında yer alan Canovate Group, standını ziyaret edenlere, ITerra DC başta olmak üzere data center ve fiber optik’teki ürün portföyünü ve çözümlerini anlattı.

ITerra DC’ye, tüm sektörlerden talep geldi

Tümleşik bir veri merkezi olan, “Tak-Çalıştır” avantajıyla rakiplerinden ayrılan ITerra DC veri merkezi, Canovate Group bünyesindeki Türk mühendislerinin yaklaşık bir yıllık ar-ge çalışmasıyla geliştirildi. Zirve sırasında, finans, perakende, eğitim, lojistik başta olmak üzere tüm sektörlerden yoğun talep aldıklarını ifade eden Canovate Elektronik Satış Direktörü Fatih Çalışkan,  şunları söyledi:
“Tak-Çalıştır özelliğine sahip olan ITerra DC’yi, içerisinde yangın söndürme, ortam izleme, sanallaştırma ve operasyonel yönetim yazılımı dahil entegre bir şekilde üretiyoruz. Geçmişte müşteriler, ilgili donanımları ve yazılımları kurmak için 2 aya yakın bir zaman harcarken, ITerra DC ürünümüzde donanım ve yazılım altyapısı Canovate Group fabrikamızda birleştiriliyor. Böylece veri merkezi altyapısı, 2 ayda kurulmak yerine, 1 saatte hazır hale gelerek servis verebiliyor” dedi.

Yerli ve milli: ITerra DC

Yerli ve milli ITerra DC hakkında bilgi veren Canovate Elektronik Çözüm Mimarı Talha Samet Solakoğlu, şunları anlattı:
“ITerra DC, veri merkezinde bulunan tüm pasif ve aktif altyapının aynı fiziksel platformda çalıştırılarak, tek bir noktadan yönetilebilen bir yazılım ile bilgi teknolojileri hizmetleri ve ihtiyaçlarına karşın donanım ve yazılım çözümüdür. Artık, fiziksel bir odaya ihtiyaç duyulmadan, dünya standartlarında üretilen, 1 saatte kurulumu yapılabilen, tam teşekküllü ve tak-çalıştır bir veri merkezi olan ürünümüz sayesinde, hem bilgi korunup yönetilirken, hem zamandan kazanılmaktadır” diye konuştu.
Canovate Elektronik Kurumsal Satış Yöneticisi Nebahat Mutlu ise, sistemin yaklaşık bir yılda kendini amorti ettiğini ve ciddi bir enerji verimliliği sağlandığını belirtti.

Dünya’nın sayılı ar-ge ve inovasyon odaklı firmaları arasında yer alıyor

Dünya’nın sayılı ar-ge ve inovasyon odaklı firmalarından olan Türk firması Canovate Group, veri merkezi (data center) ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyadaki ilk 10 global marka arasındadır. 40 yıllık geçmişiyle %100 Türk firması olan Canovate Group, bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma alanlarında birçok ar-ge projesini yaparak, ileri teknoloji ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Canovate, İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibi ve (tüm grubun bünyesindeki) 1000’in üzerinde çalışanı ile yüksek teknoloji üretimi yapan mühendislik odaklı şirketler grubu olarak faaliyet gösteriyor. Canovate, kapasitesinin %70’ni aralarında Avusturya, Hollanda, Almanya, Danimarka, İspanya, Suudi Arabistan, Filipinler, Nijerya, Etiyopya, Sudan’ın bulunduğu 72 ülkeye ihraç etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder