8 Haziran 2015 Pazartesi

Tatile giren çocukları olan, Ebeveynlere 10 öneri

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Tatile giren çocukları olan,
Ebeveynlere 10 öneri

Eğitim ve öğretim yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Arya Akademi kurucusu, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirebilmeleri için ebeveynlerine önerilerde bulundu.

Arya Akademi kurucusu, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, “Türkiye’de bir okul yılı daha bitiyor ve öğrencilerimiz yaklaşık 3 aylık uzun bir tatile giriyorlar. Öğrenme sürekli bir süreçtir ve ara vermeler öğrencilerin ilerlemesini engellemektedir. İngiltere, Finlandiya, Lüksenburg ve Portekiz gibi ülkelere baktığımızda öğretim yılının üç döneme ayrılmakta olduğunu, buna karşılık yaz tatilinin de iki ara tatile bölündüğünü görüyoruz” dedi.

Tatil herkesin hakkı ama dengeli olunmalı
Ders yılı boyunca kazanılan bilgi ve becerilerin kalıcı olması için devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Gülay Savaş, sözlerine şöyle devam etti; “3 aylık tatilde unutulanları hatırlamak ve arayı kapatmak için, okulların açılması ile birlikte 1 aylık tekrar gerekmektedir. Tatil herkesin hakkıdır ve dinlenme beyin ve beden için gereklidir. Ama dengeli olunmalıdır” diye konuştu.

Yaz tatilini anlamlı değerlendirin
Öğrenme sürecindeki gençlerin yaz tatilini anlamlı değerlendirebilmeleri için ailelere ve gençlere önerilerde bulunan Arya Akademi kurucusu, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, öneri maddelerini şöyle sıraladı;

Tatile giren çocukları olan ebeveynlere 10 öneri:

1-Her halükarda başarılı karnelerinden sonra onları ödüllendirin. Başarılarının, farkında olmalarını sağlayın.
2-Çocuklarınız ile birlikte tüm yaz tatilini kapsayacak bir zaman planlanmasını birlikte yapın ve buna karşılıklı uyun.
3-Zaman planlaması içinde her gün 30 dakika – 1 saat arası, mutlaka ders tekrarına fırsat yaratın.
4-Spor ve sanat gibi faaliyetlere de ağırlık verilen, bir aylık yaz okuluna gitmeleri, eğlenceli bir öğrenme temposunun bir süre daha devam etmesini sağlayacak ve faydalı olacaktır.
5-Her gün yarım saat mutlaka kitap okunması, okuma alışkanlığının devam etmesi, dil bilgisinin gelişmesi açısından önemlidir.
6-Aile ile birlikte deniz tatili yapılması, bedenin iyot ve D vitamini depolaması ve kışa hazır olması açısından faydalıdır.
7-Çocuklarınıza hayallerini sorun. Hayallerine giden yol için birlikte plan yapın ve destek olun.
8-Onlarla iletişim kurun. Kelimelerin ötesine geçin ve çocuklarınızın ağzından çıkan kelimeleri, onların dünyasındaki anlamları ile anlamaya çalışın. Yani empatik dinleme yaparak iletişim kurun.
9-Gerek ev içinde gerekse de dışında ortak etkinlikler yapın. Evde kutu oyunu oynamak, dışarıda birlikte baba –oğul basketbol oynamak veya çocuklarla birlikte sinemaya gitmek gibi.
10-Arkadaşları, yaşıtları ile zaman geçirmeleri için fırsatlar yaratın. Programlar yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder