20 Eylül 2016 Salı

‘Hezarfen Ahmed Çelebi İstanbul semalarında...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Hezarfen oyununun Kurban Bayramı versiyonu ile
İstanbul semalarında maceralı bir bayram yolculuğuna hazır mısınız?
 
‘Hezarfen Ahmed Çelebi’ ile
bayramda maceralı bir yolculuk

Hezarfen ile İstanbul semalarında, bayramda maceralı bir yolculuğa çıkıyoruz.
Fes Oyun Stüdyosu tarafından tasarlanmış 3D bir mobil ürünü olan Hezarfen; sizleri, İstanbul semalarında maceralı yolculuğa davet ediyor. “Hezarfen İstanbul Semaları oyunu”; yazılım, danışmanlık ve iDönüşümde ülkemizin lider firmalarından Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firmasının start-up olarak desteklediği projelerden birisidir. 7 trilyona yakın haritanın yer aldığı oyun, Kurban Bayramının öncesinde, bayram versiyonunu çıkardı. Sokaklardaki kurban satış yerlerinde, kurbanlıklar ve sahipleri ile maceraya var mısınız?

Hezarfen oyunu, iOS ve Android'i destekliyor
 


Popüler 2 mobil platform olan iOS ve Android'i destekleyen Hezarfen oyunu hakkında bilgi veren Fes Oyun Stüdyosu sahibi ve yöneticisi Mehmed Fatih Gezen, şunları söyledi:
“Projemiz Hezarfen: "İstanbul Semalarında" 17. yüzyıl İstanbul'unda (suriçi) geçen, bu bölgeleri (Sultanahmet, Ayasofya, Fatih Camii vs.) 3 boyutlu olarak tasvir eden bir sonsuz koşu (Endless-Run) oyunudur. Oyunumuzun ana karakteri, tarihte uçan ilk insanlardan olan "Hezarfen Ahmed Çelebi"dir. Oyunda, Hezarfen bir süper kahraman ve bir çizgi roman kahramanı olarak tasvir edilmiştir. Henüz 20’li yaşlarında olan Hezarfen, uçmaya merak salmıştır ve bunun için kendine kanatlar yapar. Oyun, Hezarfen Ahmed Çelebi’nin Üsküdar’a olan uçuşundan sonra başlar. Hezarfen, artık kendini iyice geliştirmiştir ve uzun mesafelere uçabilmektedir. Dahası kanatlarının altında topladığı sıcak hava dolu balonları ve basınçla yükseklere tırmanabilmektedir” dedi.

Çocuklar için ideal bir oyun, şiddet unsuru barındırmıyor

Mehmed Fatih Gezen, konuşmasına şöyle devam etti:
“Oyun, Hezarfen Ahmed Çelebi’nin, İstanbul’un en büyük ve heybetli kuşları martılardan kaçarak, İstanbul sokaklarında uçması şeklinde özetlenebilir. Martılar, ortaya çıkan bu yeni rakiplerinden oldukça rahatsızdır. Hezarfen’i düşürmek için ellerinden geleni yaparlar. Hezarfen Ahmed Çelebi onlardan fırsat bulduğu sürece gökyüzünde, fırsat bulamadığı sürece uçuşuna şehir içinde devam eder.  Oyunda hiçbir şekilde şiddet unsuru bulunmamaktadır ve bu durum da oyunu çocuklar için ideal hale getirmektedir” diye konuştu.

 Milli ve manevi değerlere sahip oyun tasarlandı

Türk oyun sektörünün yeni yeni kurulmaya başladığını da ifade eden  Mehmed Fatih Gezen, şunları anlattı:
“Milli ve manevi değerlere sahip oyunlar yapma hedefi ile 3 arkadaşım ile (Cihad Doğan, Ahmed Choeib, Talha Gülen) birlikte şirketimizi kurduk. Yukarıda da belirttiğim gibi, bizim bu işe girme sebebimiz, çocuklarımıza dışarıdan pompalanan kendi milli ve manevi değerlerimize aykırı olan oyunlara olan talebi azaltarak; kendi milli ve manevi değerlerimizi içeren oyunları yapmaktı. Hezarfen oyunumuzda, Türkçe, Arapça, Urduca (Pakistan- Hint), Malayca (Malezya) ve İngilizce dilleri mevcuttur” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder