20 Eylül 2016 Salı

Kış mevsimine girmeden, kalorifer ve tesisat bakımı yaptırılmalıdır

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kış mevsimine girmeden,
kalorifer ve tesisat bakımı yaptırılmalıdır

Yazın son günlerine yaşıyoruz. Önümüz sonbahar ve ardından kış mevsimi geliyor.
Isıtma ve Soğutma Teknikeri Cengiz Avcı, yılda bir kere muhakkak kalorifer ve tesisat bakımının yaptırılması gerektiğini vurguladı. 22 yıldır Türkiye ve Rusya’daki büyük inşaat projelerinde görev yapan Cengiz Avcı, ülkemizde kombi ve doğalgaz - suyu taşıyan tesisata, yılda bir kez bakım yaptırılması bilincinin henüz yeterince yerleşmediğini söyledi.

50 TL’ye malzeme çantası alan, tesisatçı olmasın

Mahalle aralarında, camlara ve duvarlara asılan kağıtlarda tesisatçı ilanlarının olduğuna dikkat çeken Cengiz Avcı, 50 TL’ye malzeme çantası alanların ‘tesisatçıyım’ diye piyasada gezmekte olduğunu söyledi.
Konutlara ve iş yerlerine; ısıtma ve soğutma işinde uzman kurumsal firmalardan usta çağırılması gerektiğini ifade eden Cengiz Avcı, şunları söyledi:
“Bugün cebinde 50 TL parası olan, bir tesisat çantası alarak, yarın piyasaya tesisatçıyım diye çıkabiliyor. İşsiz insanlar, birkaç kez gördüğü tesisat işini yapabilirim diye işe koyuluyor ve bu yüzden evler - işyerleri delik deşik olabiliyor. Oysa, her meslek gibi tesisatçılık bir uzmanlık işidir. Tesisatçıyım diyen kişinin ‘Ustalık Belgesi’ olması lazımdır. Kurumsal firmalardan iyi bir usta bulunmalıdır; sokaktan geçen tesisatçılar da kesinlikle konutlara ve iş yerlerine alınmamalıdır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder