4 Ocak 2017 Çarşamba

Jolly Tur'dan bol seçenekli kayak turları...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


JOLLY TUR’DAN PAMPOROVO’YA BOL SEÇENEKLİ KAYAK DAVETİ
Jolly Tur,  son dönemlerin en gözde kayak merkezlerinden biri olarak kabul gören Pamporovo’ya tur düzenliyor. Pamporovo’da kayak yapmak kadar bir keşif gezisine çıkmak isterseniz dilerseniz uçakla dilerseniz otobüsle yolculuk yapabilirsiniz. Eğer seçeneğiniz uçakla yolculuğa çıkıp bir an önce Pamporovo’ya ulaşmak ise THY uçuşu ile 31 Mart 2017’ye kadar bu deneyimi yaşayabilirsiniz. 3, 4 ve 5 gece konaklamalı olarak belirlenen seçenekleriyle Pamporovo Turu’nda fiyatlar 369 euro’dan başlıyor. Eğer Pamporovo’ya giden yoldaki bütün güzellikleri keşfetmek istiyorsanız otobüsle yolculuk size göre olabilir. 5 günlük bu gezi için de 18 Ocak, 21 Ocak, 28 Ocak ve 1 Şubat tarihlerini not alabilirsiniz. 3 ve 4 gece konaklamalı programda başlangıç fiyatları, 149 euro olarak belirlenmiş durumda.


Pist uzunluklarının 800 ila 3.800 metre arasında değiştiği Pamporovo’daki 8 pistin önemli bir bölümü orta ve başlangıç düzeyine hitap etse de bazıları profesyonelleri bile zorlayacak düzeyde. Bu arada 1.650 metre yükseklikte ama, bu rakımların sert doğasından ziyade, bir Akdeniz ikliminin içine giriyormuş hissiyatını uyandıran Pamporovo’da Rodop Dağları’nın sonsuza kadar devam ediyormuş hissini veren nefes kesici manzarası, gökyüzüne değecekmiş gibi duran asırlık çam ormanları ve eğer vaktini yakalayabilirsiniz bir o kadar nefes kesici güneş doğum ve batımları; seyreyleyebileceğiniz güzelliklerden sadece birkaçı.
Pamporovo’da iken, keyif ve keşif yolculuğuna çıkmayı ihmal etmeyin. Tarihi ve doğasıyla büyüleyici Stoikite Köyü, Avrupa’nın en eski ve en büyük Ortodoks manastırlarından Bachkovo, Taraklar ve Romalılar döneminden kalan tarihi zenginlik ve Filipe Pamporovo yol ayrımındaki Osmanlı sarayının kalıntılarında bir serüven yaşamayı ihmal etmeyin.

JOLLY TUR, BANSKO’DA KAYAK KEYFİNE VE RENKLİ EĞLENCELERE DAVET EDİYOR
Bansko… Kayak tutkunlarının hiç kuşkusuz son dönemdeki en gözde rotalarından biri. Onun en gözde kayak rotalarından biri olarak öne çıkması muhteşem pistler ve tesisler kadar yerel kültürü tüm canlılığıyla halen yaşatıyor olmasından da kaynaklanıyor. Jolly Tur, Bulgaristan’daki bu kasabanın olağanüstü güzelliklerini keşfedebilmeniz için biri uçaklı diğeri otobüslü olmak üzere iki ayrı tur düzenliyor. Tercihiniz Bansko’ya giden yoldaki güzellikleri de keşfetmek ise eğer, 11 Ocak  ila 31


Mart 2017 tarihleri arasını ajandanıza not alabilirsiniz. 5 günlük tobüslü turda fiyatlar 115 euro’dan başlıyor. Eğer, tercihiniz Bansko’ya bir an önce ulaşabilmek ise o zaman yine aynı tarih aralıklarını not alabilirsiniz. 4 günlük gezi planı için tercihiniz uçak ile ulaşım olmuşsa eğer, belirlenen başlangıç fiyatı 349 euro.
Pekiyi, Doğu Avrupa’nın cennet rotalarından biri olan bu bölgede sizi hangi güzellikler karşılayacak? Bansko’nun toplamda 70 kilometreyi bulan pistleri farklı zorluk derecelerine sahip. Bölgedeki 13 pist, 990 ila 2.600 metre arasında yer alıyor. Ve 25 kilometrelik teleferik ve telesiyej sistemi de mevcut. Daha da güzeli, karın kolay yapışmayan ve toz halinde olması. Eğer rüzgâr ile barışık değilseniz, dağın kuzey yüzünü tercih edin. Çünkü, burası sert rüzgârlara kapalı. Bu arada kayakta Dünya Şampiyonu Alberto Tomba’yı anmayı ihmal etmeyin. Çünkü, Tomba, burada kayak yapmış ve Bansko’da yer alan ve Avrupa’nın en iyi kara pistlerinden biri olarak anılan pistlerden biri, onun ismiyle anılıyor. Ancak, yine de pistin göz alıcı kayak keşfi serüveninden vakit artırarak çevreyi keşfetmeyi ihmal etmeyin.
Öncelikle, Bansko’nun gece hayatının büyük şehirlere meydan okuyacak kadar renkli ve eğlenceli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Gece hayatını keşif için rotanız Pirin Caddesi olsun.  Pirin Caddesi’ndeki ilginç taş mimari yapıtları sizin sık sık mola vermenizi sağlayacak kadar etkili.  Bu arada Bansko’nun 100 yılı aşkın bir süredir tüm Avrupa çapında meyhane kültürüyle hatrı sayılır bir ün elde ettiğini belirtmek gerekiyor. Meyhanelerden birine girin Bulgar halk müziğinin eşliğinde otantik Bulgaristan mutfağını deneyimleyin. Mesela, fırında ballı ve cevizli kaşkaval peyniri bunlardan biri olsun.
Jolly Tur’un Bansko Kayak Turu’nda ziyaret edilecekler listenizde yer alması gereken en önemli tarihi miraslar ise 30 metre yüksekliğindeki çan ve saat kulesiyle VI. yüzyıldan kalan Meryem Ana Kilisesi ile Rönesans döneminin inceliklerini barındırdığı kadar dar, karanlık tünelleri ve zengin fresk dekorasyonuyla Velyona Kashta olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder