19 Ocak 2017 Perşembe

TURİZM SEKTÖRÜNDEN PROFESYONELLERİN BULUŞTUĞU DEV FUAR AÇILDI!

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



TURİZM SEKTÖRÜNDEN PROFESYONELLERİN BULUŞTUĞU DEV FUAR AÇILDI!

Turizm sektöründeki gelişme ve teknolojilerin sergileneceği 28.ANFAŞ HotelEquipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden pek çok sektör profesyonelini ortak ticaret ve işbirliği gayesi ile aynı çatı altında toplamak üzere 18 Ocak’ta kapılarını muhteşem bir açılışla ziyaretçilerine açtı. Antalya Expo Center’da düzenlenen HotelEquipment Fuarı’nın açılış konuşmalarını Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes TÜREL, AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan YAĞCI, POYD–Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Sayın Ethem Hakan DURAN, TUSİD–Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Sayın Ahmet GÜRKAYNAK, ve ANFAŞ Genel Müdürü Sayın Murat ÖZER gerçekleştirdi.


Açılışta konuşan TUSİD Başkanı Ahmet GÜRKAYNAK “Fuarlar sektörle firmaları buluşturan önemli bir fırsattır” derken, POYD Başkanı Ethem Hakan DURAN da “krize rağmen Türkiye’nin turizmdeki önemi değişmeyecek. Bu seneden umutluyuz,”şeklinde konuştu.




AKTOB Başkanı Erkan YAĞCI “Antalya sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Antalya fuarları sayesinde bu önem büyüyerek devam etmektedir,” dedi. Açılış konuşmasında konuşan Antalya Belediye Başkanı Menderes TÜREL, “Bu sene bu fuarın 28’inci açılışını yapıyoruz, ancak ben bu fuarın ilk yapılmaya başlandığından beridir her açılışında bulundum. Bu fuar benim için bu yönden çok özeldir. Biz bu işe seneler önce bir otel lobisinde başladık. Bugün geldiğimiz nokta ise 40.000 m2’lik devasa bir alan. Fuarımız çok büyüdü ve büyümeye devam ediyor. 2017 senesinden turizmin daha iyiye gitmesi ve krizi aşma adına çok umutluyuz.” dedi. Antalya Valisi Münir KARALOĞLU ise “Fuarlara her yönden destek verilmesi gerekmekte, çünkü fuarlar hem ekonominin güçlenmesine, hem de ülke tanıtımına pek çok yönden avantaj ve katkı sağlarlar. ANFAŞ Fuarcılık senelerdir Türkiye’nin en büyük otelcilik fuarını düzenlemekte. Bu özelliği ile Antalya turizmi ve ekonomisindeki önemi çok büyük.” şeklinde konuştu.

ANFAŞ ANTALYA EXPO CENTER BÜYÜDÜ VE YENİLENDİ! ANFAŞ Genel Müdürü Sayın Özer “ANFAŞ Antalya Fuarcılık olarak düzenlediğimiz ve sektörün en kapsamlı fuarı olan HotelEquipment Fuarı’mıza hoş geldiniz! Bu sene Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nda sizlerle 28’inci kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ANFAŞ-Antalya Fuarcılık A.Ş. olarak 40.000 m2 kapalı ve 20.000 m2 açık sergi alanından oluşan tamamen yenilenmiş bir fuar alanı ve 15 adet kongre, konferans ve seminer salonları ile bu sene kapılarımızı Türkiye’de bir ilk ve tek olarak katılımcı firmalarımıza ve ziyaretçilerimize açmaktayız. ANFAŞ Fuarcılık, uluslararası düzeyde organize ettiği fuarlarıyla Antalya’da “bacasız endüstri” olarak bilinen fuarcılık sektörünü harekete geçirerek kış aylarında durgun olan Antalya turizmini de hareketlendirmektedir. ANFAŞ fuarları bu sayede Türk ekonomisine ve Antalya’nın uluslararası platformlarda tanıtımına da büyük ölçüde fayda sağlamaktadır,” dedi.

ANFAŞ’ın düzenlediği 28. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, 18-21 Ocak 2017’de ortak paydaşları TÜROFED –Türkiye Otelciler Federasyonu, TUSİD–Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve POYD–Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin değerli işbirliği ve katkılarıyla Antalya Expo Center’da gerçekleşiyor. ANFAŞ HotelEquipment Fuarı yurt içinden ve başta Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, K.K.T.C., Makedonya, Mısır, Nijerya, Rusya, Tunus, Suudi Arabistan ve Ürdün olmak üzere yurt dışından gelecek olan katılımcıların yanı sıra, bu sene teması deniz olan Hotel Design Show, 9. Altınkep Aşçılar Yarışması ve 5. Uluslararası HOTED Housekeeping Olimpiyatları gibi uluslararası platformlarda ses getirecek muhteşem etkinliklere de ev sahipliği yapmakta. Bununla beraber fuar boyunca gerçekleşecek diğer etkinlikler ve organizasyonlar arasında VIP ikili görüşmeler, Türk-İran Ticari Fırsatlar Semineri, TUYAD – Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği’nin Akıllı Oteller semineri, EGD – Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin Paneli ve Tüm Yiyecek İçecek Bölümleri Temizlik ve Malzeme Teminatçıları Derneği’nin seminerleri yer almakta.

ANFAŞ HotelEquipment Fuarı ve Konferansları Antalya’da her sene olduğu gibi bu sene de otel ve restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şeflerinden F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 20.000’den fazla sektör profesyonelini bir araya getiriyor. Etkinliğin amacı en geniş network ağını oluşturmak ve katılımcılarına daha fazla iş yapma imkânı sunmak. Otel ve konaklama sektörünün profesyonelleri, proje ve taahhüt firmaları, mimarlar, restoran işletmecileri ve cafè-pastane işletmecilerini 40 bin metrekare kapalı alanda bir araya getirecek olan fuar, eş zamanlı düzenlenecek olan kongre, konferans, panel ve seminerler sayesinde sektör duayenlerini, akademisyenleri, kamu sektörünü ve özel sektörü de tek bir çatı altında buluşturmuş olacak.

TANITIM ATAĞI
Bu yıl özellikle Afrika, Ortadoğu, Arap Yarımadası, Türki Cumhuriyetleri, Rusya ve İran’ın öne çıkacağı Hotel Ekipmanları Fuarı’nda bu bölgelerden gelecek olan ziyaretçiler ile fuar katılımcıları bir araya geliyor.

BU YILKİ YENİLİLİKLER ARASINDA;

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu & ANFAŞ işbirliği ile her iki fuar için de İran'dan 100’er kişilik alım heyeti organizasyonuna başlandı.
BAKA - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı & ANFAŞ işbirliği ile her iki fuar için de Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ve Arap Yarımadası bölgesinden 200’er kişilik alım heyetleri için çalışmalar şimdiden başlatıldı.
TÜROFED -Türkiye Otelciler Federasyonu ve AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ile yapılan ziyaretçi tanıtım çalışmaları kapsamında 81 ilde tanıtım çalışması yapılması ve alıcıların fuara getirilmesi için protokol imzalandı.
MÜSİAD - Müstakil İş Adamları Derneği & ANFAŞ işbirliğiyle Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere, 28 ülkenin yurt dışı temsilcilikleriyle ziyaretçi tanıtım çalışmalar başlatıldı: Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan,  Suudi Arabistan, ABD, Avustralya, Avusturya, Brüksel, Danimarka, Almanya, Hollanda, Gürcistan, Katar, K.K.T.C., Irak, Hollanda, İngiltere, Japonya, Macaristan, Makedonya, Nijerya, Fransa, Çin, Romanya, Singapur ve Ukrayna.
BAİB - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin katkıları ve Ekonomi Bakanlığı destekli alım heyetini kapsayan ülkeler:
Hotel Ekipmanları Fuarı: Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Tunus, Mısır, İtalya, Balkan Ülkeleri, İran, Irak, Türki Cumhuriyetleri, K.K.T.C., Afrika, ADB, Polonya, Pakistan, İngiltere, Fransa, Yunanistan
TESK - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı ve Antalya Esnaf ve Sanat Odaları Birliği Başkanı ile tanıtım ve yurt içi ziyaretçi çalışmaları ve alım heyetlerinin fuara getirilmesi için çalışmalara başlandı
TUSİD- Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve GİMAT -Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği ile

hem katılımcı, hem ziyaretçi tanıtım ve davet çalışmaları yapıldı.

Yeni İş Birlikleri ve Daha Fazla Ziyaretçi & Alım Heyetleri
18-21 Ocak 2017'de 28.'si düzenlenecek olan HotelEquipment Fuarı, turizm ve konaklama sektörü başta olmak üzere restoran ve gıda gibi yan sektörlerden de pek çok profesyoneli bir araya getirmektedir. Teknoloji ve inovasyonun hakim olduğu şu günlerde, çağın getirdiği yenilikleri yerinde sergileyerek bilgi paylaşımında bulunan ulusal ve uluslararası pek çok katılımcının ve yenilikleri takip ederek yerinde sıcak iş bağlantıları yapmak isteyen profesyonellerin bir araya geldiği HotelEquipment Fuarı alanındaki diğer fuarlara rakip olup sektör duayenleri tarafından yakından takip edilmektedir. Başta TÜROFED olmak üzere, turizm ve konaklama sektörünün ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması konusunda pek çok dernek ve birlikten destek alan HotelEquipment Fuarı sektör profesyonellerini ortak paydada buluşturmaktadır. TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu), TUSİD (Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği), AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği) ve BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenmekte ve ANFAŞ tarafından organize edilmekte olan fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek sektör profesyonellerinin yanı sıra Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsrail, İran, Hindistan, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Rusya ve Yunanistan'ın da aralarında olduğu 60 ülkeden yüzlerce sektör profesyonellerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ticaret Odaklı Fuarlar
Otel ve konaklama sektörünün profesyonelleri, proje ve taahhüt firmaları, mimarlar, restoran işletmecileri ve cafè-pastane işletmecilerini 40 bin metrekare kapalı alanda bir araya getirecek olan fuar, eş zamanlı düzenlenecek olan kongre, konferans, panel ve seminerler sayesinde sektör duayenlerini, akademisyenleri, kamu sektörünü ve özel sektörü de tek bir çatı altında buluşturmuş olacak. “2,5 milyar dolar ihracat hacmine sahip olan sektörün ticaret odaklı fuarı için geri sayım başladı” diyen ANFAŞ Genel Müdürü Murat ÖZER, fuarın yenilikçi içerikleri ile otelcilik ve yiyecek-içecek dünyasına yön vermek için ziyaretçilerini beklediğini ilave etti. Sıra dışı etkinlikleri ve farklı sunumuyla sektörün en kapsamlı fuarı olan ANFAŞ 28. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı adından uzun zaman söz ettirecek organizasyonlarının hazırlıklarına hızla devam ediyor.

Sektörün En Kapsamlı Fuarı ve Konferansları
ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı ve Konferansları Antalya’da her sene olduğu gibi bu sene de otel ve restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şeflerinden F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 20.000’den fazla sektör profesyonelini bir araya getirmeyi hedefliyor. Etkinliğin amacı en geniş network ağını oluşturmak ve katılımcılarına daha fazla iş yapma imkânı sunmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder