28 Nisan 2020 Salı

Kolaysoft Teknoloji ve Benefits işbirliğinde “İşyerlerinde koronavirüs önlemleri” eğitimleri düzenlendi...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kolaysoft Teknoloji ve Benefits işbirliğinde, 
“İşyerlerinde koronavirüs önlemleri” eğitimleri düzenlendi

Kolaysoft Teknoloji ve Benefits işbirliği ile “İş yerlerinde koronavirüs önlemleri” konulu webinar eğitimleri düzenlendi. Nisan ayı içerisinde farklı tarihlerde Kolay Akademi tarafından yapılan canlı yayınlara, Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN)’nün aralarında bulunduğu kurumlar, sanayiciler, perakendeciler, inşaatçılar gibi çeşitli meslek gruplarından iş insanları yoğun bir katılım sağladı.
Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk’ün moderatörlüğünde, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem Kılıç’ın verdiği eğitimlere katılan iş insanları, akıllarındaki soruların yanıtlarını bulmuş oldular. Yapılan eğitimlerin içeriğini, Kolaysoft Teknoloji AŞ’nin youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Pandemi’de, işletmeler risk değerlendime formlarını yeniden hazırlayıp, uygulamalıdır

İçinde bulunduğumuz pandemi günlerinde iş ve iş sağlığı konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem Kılıç, şunları söyledi:
“Bilindiği üzere, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, işletmelerin öncelikle iş yerlerindeki risk değerlendirmesini yapmalarını ve hazırladıkları risk değerlendirme formlarını da Bakanlığa iletmelerini talep eder. İçinde bulunduğumuz bugünlerde, pandemi nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu noktada, faaliyetlerine devam eden işletmelerin, pandemiye dair yeniden risk değerlendirme formlarını hazırlamaları gereklidir ve her bir işletme isg defterlerini tutmalıdır. Bu çalışmaları firmanın iş güvenliği ve sağlığı uzmanı yapabileceği gibi, eğer işletmede bu alanda görev yapan bir uzman bulunmuyorsa, işletmenin yöneticisi tarafından bu çalışmalar hazırlanmalıdır. Yapılan çalışmada, dokunsal temasın yoğun olduğu yemekhane, lavobalar gibi alanlar daha sık dezenfekte edilmelidir, çalışanlara maske sağlanmalıdır, çalışma alanı-yemekhane-serviste oturma düzenleri birbirlerinden uzak olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Çalışma alanlarına, el temizliği dezenfektan speyleri konulmalıdır. İşletme yöneticileri,  işletme içinde aldıkları tüm önlemleri ve personelin yapmaları gerekenleri de, hem e-maillerine göndermelidir, hem de herkesin görebileceği panolara asmalıdır” dedi.

KolayPeyk sayesinde, işletmeler tebliğ ve tebellüğ’ü dijital platforma taşıyor

Personele kağıt ortamında yapılan tebliğ ve tebellüğ’ün, KolayPeyk ürünü sayesinde dijital platforma taşındığının altını çizen Kolaysoft Teknoloji Genel Müdürü Kezban Bozturk, şunları kaydetti:
“KolayPeyk ürünü, şirket çalışanlarının ücret bordroları dahil tüm evraklarını, dijital ispat yöntemlerinden biriyle, yasal, geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda tebliğ ve tebellüğünün yapıldığı bir platformdur. Aynı zamanda, KolayPeyk ürümüz, salgın döneminde iş dünyasına sunduğu çözüm ile Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP)’nin küresel platformundaki yerini aldı.  74 ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 150 bine yakın Ar-Ge firması olan IASP, salgın döneminde iş dünyasına değer katacak yenilikçi yazılım çözümleri arasında, KolayPEYK ürününü onaylayarak, dünyaya ilan etti. Global çapta bir başarıya imza atmanın ekip olarak haklı gururunu yaşıyoruz. Kısaca pandemi dolayısıyla, home ofis çalışmanın yaygınlaştığı bugünlerde, firmalar çalışanlarına iletilecekleri tüm evraklarını (bordro, ücret hesap pusulası, izin, KVKK, iş güvenliği vb), KolayPeyk platformu üzerinden yasal, geçerli ve güvenli olarak yapabilmektedir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder