24 Haziran 2020 Çarşamba

“Her işin dijital ortamda yapıldığı bir düzene doğru hareket ediyoruz”

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



e-Dönüşümün kolay yolu değerlendirildi

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeleri yansıtacak şekilde, kamu ve özel işletmeler tarafından yürütülen finansal süreçlerin kontrolü elektronik ortamda yapılmaya başladı. Sağlıktan bürokrasiye, ticaretten iletişime kadar pek çok sektörde büyük bir hızla yaşanan  dijitalleşme süreci en kolay haliyle nasıl kullanılıyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in yayınladığı tebliğe göre, örneğin 2018 yılı ve sonrasında satış hasılatı brüt olarak 25 milyon TL ve üzeri olan ve e-Fatura sistemine kayıtlı firmalar 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri zorunlu oldu. Bu yıl diğer e-Dönüşüm süreçlerinde de yeni mükelleflerin e-Belge uygulamasına katılmaları devam edecektir.
Bu kapsamda, Valorem Team Şirket ortağı Ziya Kızıltan’ın moderatörlüğünde yapılan webinara, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Selçuk Gülten konuşmacı olarak katıldı.
Gündemdeki konuların değerlendirildiği webinarda ağırlıklı olarak; “Kimler e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorundadır?, e-İrsaliye uygulamasına nasıl başvurulur?, e-İrsaliye kimlere düzenlenir?, e-İrsaliye uygulamasına geçmemenin cezası var mıdır?, İhracat işlemlerinde e-irsaliye uygulaması nasıl olacak?” gibi konular masaya yatırıldı.

Yücel Akdemir, “Her işin dijital ortamda yapıldığı bir düzene doğru hareket ediyoruz”

Webinar yayınında, İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, şunları söyledi:
“Bürolarda pandemi sürecinde başlayan alışkanlık, pandemi biraz hafiflese de, işleri evden yürütme noktasında aynen devam ediyor. Artık, işlerimizi teknolojik olarak yürütüyoruz. Kağıdın olmadığı, kağıdın sadece nostaljik olarak kaldığı, kısaca her işin dijital ortamda yapıldığı bir düzene doğru hareket ediyoruz. Bu süreç, birinci derecede bizim meslek mensuplarını ilgilendiriyor” dedi.
Konuşmasında Kolaysoft Teknoloji Genel Müdürü Kezban Boztürk, şunları kaydetti:
“Gelecekte iş yapış şekillerini en hızlı değiştirecek mesleklerin başında mali müşavirlerimiz geliyor. Kolaysoft Teknoloji olarak, bundan sonraki süreçte, mali müşavirlerimizin kullanacağı ürünleri, mali müşavirlerimizle beraber dirsek temasında hızla geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu mimariyi birlikte oluşturmamız bizim için çok önemlidir. Firmamızın adında “Kolay” kelimesini kullanmamızın nedeni, teknolojiyi kolaylaştırırarak kullanıcılara sunabilmektir” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder