7 Kasım 2021 Pazar

Ukrayna Gastronomisi ve Türk Mutfakları etkinliği gerçekleşti.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



UKRAYNA GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ GTD TARAFINDAN TANITILDI 

Bugün GastronomiTurizmiDerneği tarafından, Kültürlerarası iletişim köprüsü kurulması amaçlı kardeş  Ukrayna Gastronomisi ve Türk Mutfakları etkinliği gerçekleşti. Bu etkinlikte Ukrayna Turizm Bakanı Mariana Oleskiv  gelen GTD misafirlerine kendi elleri ile Unesco sürecine giren Borş çorbası hazırladı. Dünyaca ünlü iki Ukrayna’lı şefin tarifleri ile hazırlanan bu özel çorbanın vücuda faydalarını ve korona savarlığını ise Ender Saraç aktardı.  Ukrayna Turizm Bakanlığı önderliğinde ülkenin en iyi şeflerinden Levgen Klopotenko  ve İgor Mezentsev muhteşem Showları ile Ukrayna yemeklerinden yerel kültürlerini aktaran özel ürünleri misafirleri ile paylaştı.



Bu nitelikli etkinliğe TC.Kültür Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, Türsab  Gastronomi ihtisas Komitesi başkanı Ömer Kartın,TUROB  yk üyesi Nuri Kalyoncu katıldılar .



Ukrayna İstanbul büyükelçisi Vasil Bodnar konukları ile tek tek ilgilendi.Etkinlik organizatörü Gürkan Boztepe’ye  Ukrayna’ya özgü el yapımı plaket  hediye etti.

Mekan sponsoru olan ve  mükemmel döner lezzetleri ile ev sahipliği yapan Dönerci Serkan Usta , misafirlere gastronomik deneyimler yaşattı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder