7 Haziran 2023 Çarşamba

ARİF DEVELİ’YE AİLESİNDEN VEFA BELGESELİ


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


ARİF DEVELİ’YE AİLESİNDEN VEFA BELGESELİ

 111 YILLIK DEVELİ EFSANESİ'NİN ÇINARI ARİF DEVELİ'NİN HİKÂYESİ "ARİF OLMAK" GÖRKEMLİ BİR GALAYLA SEYİRCİYLE BULUŞTU


"Arif Olmak" belgeselinin galası, Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin'in konseriyle birlikte 6 Haziran'da Zorlu PSM'de gerçekleşti.Lansmana basın, cemiyet, influencer, iş dünyası ve gastronomi tutkunlarına kadar geniş bir davetli topluluğu katıldı. Erol Evgin; “Sevdan Olmasa", "Bir de Bana Sor", "Ateşle Oynama", "İşte Öyle Bir Şey" gibi hit şarkıları ve muhteşem performansıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gecenin davetlileri arasındaydı. Fatma Şahin, ayrıca gecede bir konuşma yaptı ve Arif Develi'nin başarı hikayesini ve Develi markasının önemini vurguladı.


HENÜZ 6 YAŞINDAYKEN BAŞLAYAN HİKÂYE

Gaziantep'te dedesinin 30 metrekarelik restoranında henüz 6 yaşındayken çalışmaya başlayan Develi Restoranları'nın kurucusu Arif Develi, 22 yaşındayken valizine esnaflığını ve dürüstlüğünü koyarak, "Merhaba Şehr-i İstanbul" dedi ve bu lezzeti Samatya'ya taşıdı.

111 yıllık geçmişin izlerini taşıyan o eşsiz lezzet "Develi", bir efsaneye dönüştü ve Arif Develi'nin kahramanı oldu. Arif Develi'nin benzersiz hikâyesi, "Arif Olmak" belgeseliyle gelecek nesillere aktarıldı. 


"Herkesin yaşamı kendi renkleriyle doludur. Bazıları yıllar içinde koca bir çınar haline gelir, fırtınalara göğüs gerer ve sevdikleriyle el ele hayatlarını büyütür. Sonra kendi hikayesini anlatmaya başlar: 'Arif Olmak'..."Bu sözler, "Develi" markasının yaratıcısı Arif Develi'nin hayatını anlattığı "Arif Olmak" belgeseline ait. Develi Restoranları'nın kurucusu olan 79 yaşındaki Arif Develi'nin olağanüstü hikayesi, aynı zamanda 111 yıl öncesine uzanan bir tarihin tanığı. 1944 doğumlu Arif Develi, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu ve dedesi tarafından 1912 yılında Gaziantep'te kurulan Develi Restoranı'nda sadece 6 yaşındayken çalışmaya başladı. 22 yaşındayken, sanatına, ahlakına ve dürüstlüğüne güvenerek İstanbul'da ilk restoranını Samatya'da açan Arif Develi, başarı destanının temellerini attı. 



BİR VEFA VE SAYGI DURUŞU

Gaziantep'te 30 metrekarelik bir mekânda 3 kişiyle başlayan ve bugün 14 şubesi ve bine yakın çalışanıyla dünya markası haline gelen bu destanın ardındaki kahraman Arif Develi'nin yolculuğu, "Arif Olmak" belgeseliyle ölümsüzleştirildi. Arif Develi'ye olan vefa niteliğindeki bu belgeseli oğlu Nuri Develi hazırlattı. "Arif Olmak" adlı belgesel, Arif Develi'nin yolculuğunun izlerini sürdü. Belgeselde, Arif Develi'nin hayatı anlatılırken, sanatçılar, aile üyeleri, dostlar ve birlikte çalıştığı ustalar da dahil olmak üzere pek çok kişi, Arif Develi hakkında anılarını paylaştı. Arif Develi, kendi deneyimlerini aktardı ve Develi'nin hayatından kesitlerle esnaflık ve zanaatkârlığın temelleri anlatıldı.


Belgeselin yapımcılığını Mustafa Karadeniz üstlenirken, yönetmenliğini Mesut Gengeç yaptı. Belgeselin seslendirmesini ise Okan Bayülgen gerçekleştirdi. 48 dakikalık "Arif Olmak" belgeselinin gösterimi, 6 Haziran 2023 Salı günü Zorlu PSM'de gerçekleşti. Belgesel gösterimi, Develi Restoranları Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Develi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İkram edilen Develi lezzetlerinin ardından belgesel gösterimi gerçekleştirildi ve gece, Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin'in konseriyle son buldu.


“BİR TEŞEKKÜR VE SAYGI DURUŞU”

Nuri Develi, babası Arif Develi için hazırlanan belgeseli "bir teşekkür ve saygı duruşu" olarak nitelendirdi.  Develi Restoranları'nın gerçek kahramanı Arif Develi olduğunu vurgulayan Nuri Develi, "Arif Olmak" belgeseliyle hem babalarına teşekkür etmek hem de onun ilham veren hikayesini gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirtti. Develi Restoranları'nın 111 yıllık geçmişi sadece bir lezzet durağı değil, aynı zamanda bir aile öyküsü, bir başarı hikayesi ve bir kültür mirasıdır.

Arif Develi'nin azim, çalışma ve dürüstlük prensiplerine dayalı olarak inşa ettiği Develi Restoranları, Türk mutfağının önemli temsilcilerinin başında yer alıyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder