16 Nisan 2016 Cumartesi

Çalışanını fark eden şirketler, İşinde fark yaratır ...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Çalışanını fark eden şirketler,
İşinde fark yaratır

Olağanüstü başarıların, olağanüstü çalışanlar ile gerçekleşeceğini kaydeden AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, ‘Çalışanını fark eden şirketler, işinde fark yaratır’ dedi.
Şirkete bağlı olağanüstü çalışanlara sahip olmanın yol haritasına değinen Ayşen Laçinel, şunları söyledi:
“Çalışanını fark et. Fark edilen sana bağlı olur ve iyi iş çıkarır. Olağanüstü performans gösteren çalışanlarını, kurum içinde örnek göster ve ödüllendir. Böylece performans gösteren çalışanları fark edip onure ederken, diğer çalışanları da başarılı olmaları noktasında motive edebilirsin. Diğer bir değişle, çalışanların özveri ve emeklerini takdir edersen, motivasyonlarını yükseltirsin. Özetle çalışanlar, kendilerini değerli hissetmelidir. Kurum da; gerek patronajın yaklaşımından, gerek üst yönetimin yaklaşımdan itibaren tüm şirket uygulamalarında, şirketin başarısının, çalışanların sadakati, yaratıcılığı ve olağanüstü çalışmasıyla  paralel olduğu hissettirilmelidir” diye konuştu.

Yeni nesil, enerjisini, yaratıcılığını ve hayallerini destekleyen şirketleri tercih ediyor

İşletmede, sadece işe gelip- giden çalışanlar ile yüksek performans gösteren çalışanlar arasındaki farkın görülmesi gerektiğine işaret eden Ayşen Laçinel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başarılı olanlar ile vasat olanlar arasındaki farkın, görülmekte olduğu bilinmelidir ve tüm çalışanlar başarıya özendirilmelidir. Olağanüstü başarı hedefleyen kurumların, güçlü bir insan kaynağı oluşturması gerektiğine göre; insan kaynakları yönetimlerinin profesyonelce yapıldığı ve stratejilerinin belirlendiği yapıların kurulması gerekir. Bu arada şirketlerde çalışmaya başlayan yeni nesiller; enerjilerini, yaratıcılığını ve hayallerini destekleyecek anlayıştaki şirketleri tercih ediyor. Yeni gelen kuşaklar, engellenmeye, enerjilerinin sınırlandırılmasına ve mobbinge razı olacak bir nesil değildir” şeklinde konuştu.

Şirkete bağlı çalışanlar yaratmanın 3 adımda yol haritası

1-Şirketler; vizyon, misyon ve değerlerini net olarak belirlemelidir. Organizasyonlarını iyi kurgulamalıdır.
2-İnsan kaynakları yönetimine önem vermelidir. İnsan kaynaklarını yöneten profilin; hem ilişki yönetimi, hem temsil yönetimi, hem motivasyon yönetimi, hem stratejik yönetimi bilen bir yetkinliğe sahip olması lazımdır.
3-İnsan kaynakları yönetiminin, seçme ve yerleştirme sorumluluğu, eğitim sorumluluğu, performans takibi sorumluluğu, ödüllendirme sorumluluğu gibi süreçleri, sistem ile birlikte hayata geçirerek, sürekli iyileştiriyor olması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder