6 Nisan 2016 Çarşamba

“Marsun güneş enerjisi panelleri”, Solarex İstanbul’da görücüye çıkıyor...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Güneş enerjisi sektöründe büyüme kararı alan Marsan Marmara Holding A.Ş., 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Solarex İstanbul’da, “Marsun güneş enerjisi panelleri” ile görücüye çıkıyor.
35 yıldır, inşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş., “güneş enerjisi” sektöründe büyümeyi hedefledi.
Marsan Marmara Holding A.Ş’nin, Temmuz 2016 tarihinde, Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde seri üretime geçecek olan fabrikası, yılda 270 MegaWatt (MW) üretim kapasitesiyle; mono, poly, bi-facial ve çift camlı güneş enerjisi panellerini üretmeye hazırlanıyor.
“Marsun” markasıyla üretilecek güneş enerjisi panelleri, yarın başlayacak olan (7- 9 Nisan) Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ‘Solarex İstanbul’da, Marsan Marmara Holding A.Ş’nin Hall-11, A03-B02 nolu standında yerli ve yabancı alım heyetlerine görücüye çıkıyor.

Yeni sektör olarak rotayı güneş enerjisine çevirdi

Marsan Marmara Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mert Çiller, 2013 yılında güneş enerjisi konusunda, sektörel bazda inceleme ve çalışmaları başlattı. 2015 yılının 2.’ci çeyreğinde Deloitte Türkiye ile başlatılan işbirliğinin ardından, Marsun güneş enerjisi yönetim ekibinin kurulmasıyla, çalışmalar başlamış oldu.

“Marsun”, güneş enerjisi sektörünün lider markalarından birisi olacak

Temmuz ayında seri üretime geçecek fabrikaya siparişlerin gelmekte olduğunu anlatan Marsan Marmara Holding A.Ş. CEO’su Berk Çiller, Amerika, Avrupa, Avustralya ve Afrika ülkelerinden siparişlerin gelmekte olduğunu belirterek, ilk etapta güneş enerjisi panelleri üreteceklerini söyledi. Bir yılı aşkın süredir, Hollanda, Çin, Tayvan’dan gelen uzman ekibiyle çalışmaların devam ettiğini kaydeden Berk Çiller, güneş enerjisinde dünyadaki ileri teknolojiyi yakından takip etmenin yanı sıra, ar-ge departmanı oluşturacaklarını söyledi.

Türkiye’de, güneş enerjisi sektöründe ciddi fırsat var

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinde, Türkiye’nin yolun başında olmasına rağmen ciddi bir atak içinde olduğunu anlatan Berk Çiller, bu alanda güneş enerjisi santrallerinin gelecek potansiyeli değerlendirildiğinde, yerli ve yabancı yatırımcılara fırsatlar sunacağını söyledi.
Yatırımcılara, “Şuan güneş enerjisi yatırımı yapmak için iyi bir zaman” yorumunda bulunan Berk Çiller, konuşmasına söyle devam etti:
“Almanya’nın güneş enerjisinden yararlanması 40 GigaWatt (GW) ulaşmış durumda iken, Türkiye olarak yolun başındayız. Uzmanların açıklamalarına göre, 60 GigaWatt (GW) potansiyeli olan ülkemiz, yatırımcılara fırsatlar sunacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefleri kapsamında açıkladığı yenilenebilir enerji kaynakları hedefine ulaşabilmemiz için, firma olarak daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın, Enerji Bakanımızın güneş enerjisinin de aralarında bulunduğu yenilenebilir enerji projelerini desteklemesi, bizlerin motivasyonunu yükseltiyor.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder