9 Aralık 2016 Cuma

Ariel’den yuvanın en değerli konuğuna mükemmel bir karşılama...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR






Ariel’den yuvanın en değerli konuğuna mükemmel bir karşılama
“Ariel Bebekler için” ile bebeğinizin giysileri tertemiz ve narin cildi gibi yumuşacık
Türkiye’nin 1 numaralı deterjan markası* Ariel, bebek kıyafetleri ve çamaşırları için özel olarak geliştirdiği “Ariel Bebekler için”’ sıvı deterjanını “Yuvayı Bebek İçin Hazırlamak” konulu bir toplantı ile uzmanların ve oyuncu Pelin Karahan’ın katılımıyla tanıttı.
P&G Türkiye ve Kafkasya Ev ve Kumaş Temizlik Kategorisi Kıdemli Marka İletişim Müdürü Ayça Turgay, bebek giysilerinde hem mükemmel temizlik hem de bebeğin hassas cildi kadar yumuşaklık sağlayan yenilikçi ‘Ariel Bebekler için’ hakkında dikkat çeken bilgiler aktardı. Ünlü oyuncu Pelin Karahan’ın da annelik deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, Dermatolog Prof. Dr. Ertuğrul Hasbi Aydemir bebek cildinin gereksinimlerine ve bakımında dikkat edilmesi gerekenlere, Uzman Psikolog  Ayşe Yanık da annelerin doğum öncesi psikolojisine ve anneliğe hazırlanma yolculuğuna yönelik önemli bilgiler aktardı.


Türkiye’nin 1 numaralı deterjan markası Ariel, yuvalarını bebekleri için mükemmel bir şekilde hazırlamak isteyen anne babaların hassasiyetlerinden yola çıkarak bebekler için özel geliştirdiği yeni sıvı deterjanı olan Ariel Bebekler için’i bir basın toplantısı ile tanıttı. İkinci çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanan, sevilen oyuncu Pelin Karahan’ın annelik deneyimlerini anlattığı toplantıda; uzmanlar da anne babaların yuvalarını bebekleri için yumuşacık, güvenli ve konforlu bir hale getirmelerine destek olacak tavsiyelerde bulundu.
Uluslararası Cilt Sağlığı Birliği’nce onaylanan ilk bebek deterjanı Ariel Bebekler İçin
Bebeklerin narin ciltlerine temas eden çamaşırlar için özel olarak geliştirilen Ariel Bebekler İçin’in uluslararası dermatologlar ve cilt sağlığı üzerine çalışan bilim insanlarının yer aldığı bir organizasyon olan Uluslararası Cilt Sağlığı Birliği (Skin Health Alliance) tarafından onaylanan ilk çamaşır deterjanı olduğunu belirten P&G Türkiye ve Kafkasya Ev ve Kumaş Temizlik Kategorisi Kıdemli Marka İletişim Müdürü Ayça Turgay; “Anneler bebek giysilerinin temiz olmasının yanında, bebeklerinin narin cildi kadar yumuşak ve hassas olmasını da isterler.Fakat birçok kumaş kullanımdan ve yıkamadan dolayı zamanla aşınır; kir parçacıklarını içinde hapsederek, giysilerin görünümünü ve dokusunu bozar. Kumaş liflerindeki bu yıpranma, bebeğin cildini rahatsız edebilir. Ariel, işte bu yüzden  hassas ve yumuşak formülüyle Ariel Bebekler için’i geliştirdi. Ariel Bebekler için, içeriğindeki özel lif yumuşatıcıları sayesinde, doku sertleşmesini önleyerek bebek giysilerinin ilk günkü gibi yumuşacık kalmasını sağlıyor.

Formülündeki dermatolojik olarak test edilmiş içerikler, bebeklerinizin giysilerine sadece suyla yıkanmış kadar nazik davranıyor. Yenilikçi Leke Savar Kapağı ile lekeyi ilk elden çıkararak temizleme performansını da çok daha etkili hale getiriyor’’ dedi.
Pelin Karahan :”İkinci çocuğa hamilelik daha rahat; tecrübenin önemi büyük”
İkinci çocuğuna hamile olan ünlü oyuncu Pelin Karahan ise hamilelikleri sırasında yuvasını çocuklarına nasıl hazırladığını ve annelere önerilerini aktardı. İlk bebeğine hamileliğinde heyecanın yanı sıra endişelerinin ve sonu gelmeyen sorularının daha fazla olduğunu, ikincisinde ise daha tecrübeli olduğu için hamileliğinin daha çok keyfini çıkardığını söyleyen Pelin Karahan “Dijital dünyanın hayatımıza artık iyiden iyiye girdiği bir dönemdeyiz ve internette pek çok kaynaktan bilgiler alabiliyoruz. Ancak her bilgi doğru ya da itibar edilecek bilgi değil ne yazık ki. O nedenle güvendiğiniz markaların yaptığı çalışmaları takip edip ürünlerini almak içinizi rahatlatıyor. Güvendiğim ve kullandığım bir marka olan Ariel’in yeni çıkardığı Ariel Bebekler İçin, bu anlamda en büyük yardımcılarımdan biri olacak gibi görünüyor. Bebeğinizin tenini saracak kıyafetlerin gerçek anlamda temizlenmesi, yumuşacık olup cildini tahriş etmemesi, bebeğimin tenine değecek her türlü kıyafetin hassas ve narin olması gerçekten çok önemli.’’ diye ifade etti. Anneler için bebek çamaşırlarına uygun, doğru içeriği olan ve güvenilir bir deterjan bulmanın ne kadar zor olduğundan bahseden Karahan, “İlk hamileliğimde bunu yaşadım. Ama şimdi, tüm hazırlıklarımı ‘Ariel Bebekler için’ ile yapıyorum. Evdeki her şey onunla yıkanmaya başladı bile!” dedi.
Hassas bebek cildi için temizleyici seçimi çok önemli
Bebek derisinin doku gelişimi henüz tamamlanmamış olduğundan, hem yapısal hem de işlevsel olarak erişkinlerden farklı olduğuna dikkat çeken ve ailelerin bebek bakımlarına ekstra özen göstermeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ertuğrul Hasbi Aydemir; “Kıyafetler yıkandıkça yıprandığı ve zarar gördüğü için cilt ve giysi kumaşı arasındaki sürtünme cilt iritasyonlarına yol açabilir. Bu yıpranmış kıyafetler bebeklerin hassas tenlerine zarar verebilir. Yumuşak dokulu kumaşlar cilt üzerinde daha narindir ve daha az iritasyona neden olur. Bu nedenle bebeklerin kıyafetlerini ve ona temas eden kumaşları yıkarken, bu tarz yıpranmalardan koruyacak hassas deterjanlar seçilmelidir” diye konuştu.

Bebek için hazırlanmanın ilk adımı anne adaylarının önce kendilerini hazırlamasıdır
Hamileliğin bir yolculuk olduğunu ve annelerin bu yolculuğun her anından keyif almaları gerektiğini söyleyen Psikolog Ayşe Yanık ise; “Hamile kadın, bebeğini sonsuz bir şefkatle ister, onu karnında besler, özenle büyütür. Anne karnı bebek için güvenli, sıcacık ve oldukça konforlu bir ortamdır ve bebeğin tek ihtiyacı başta annesi olmak üzere ebeveynlerinin sevgisini hissedebilmektir. Anneye göbek bağıyla kenetlenen bebek hem beslenir hem de anneden gelen tüm duygulanımdan etkilenir. Pek çok araştırma hamilelik dönemini stresten uzak ve mutlu geçiren, klasik müzik dinleyen, meditasyon, yoga veya benzeri uğraşları olan annelerin doğumdan sonra bebekleriyle ilgili daha az sorun yaşadıklarını tespit etmiştir. Annelik içgüdüsel olmasına rağmen kimse anneliği öğrenmiş olarak doğmaz. Bebeğin doğumuyla beraber anne yaşadıkça ve tecrübe edindikçe anneliği öğrenir. Hoşgörü, sevgi, şefkat ve bebeğin bakımına ilişkin yardım ilk aylar hem ruhsal hem de bedensel olarak anneyi desteklerken, dolaylı olarak aslında en çok bebeğe katkıda bulunacaktır. Mutlu anne; sağlıklı ve mutlu bir aile demektir. ” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder