27 Ocak 2016 Çarşamba

Erken Rezervasyon Kampanyası Tanıtım toplantısı TÜRSAB Genel Merkez Binası'nda yapıldı.

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Erken Rezervasyon ile nitelikli seyahat yaptırıp indirimden faydalandırarak iç turizm hareketinden insanların yararlanmasını sağlamak istediklerini söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye zor sezonun altından kalkacaktır. Erken Rezervasyon Kampanyası Tanıtım toplantısı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Merkez Binası'nda yapıldı. Toplantıya TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TUROB Başkanı Timur Bayındır ile çok sayıda acenta ve turizmci katıldı. Erken Rezervasyon Kampanyası Tanıtım Toplantısı'nda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Bir süreçten geçiyoruz. Sıkıntıları beraber atlatmak durumundayız. Tura Turizm ile beraber hem acıyı hem memnuniyeti beraber paylaştık. Almanya Büyükelçiliği yetkilisi bize İstanbul'un sadece turistik bir yer değil insani değerlerin yüksek olduğu bir yer olduğunu ve yine geleceklerini dile getirdi. Bu bizi memnun etti.



Bu sabah kruvaziyer turizmiyle ilgili bir toplantı yaptık. Yine devlet yetkililerimiz Ankara'da sektör için toplantı halinde. 2009 yılında başlayan erken rezervasyon ile nitelikli ve indirimli seyahat imkanları yaratıldı. 108 ülkeye 298 uçağı ile uçan bir Türk Hava Yolları var. Otelcisi, rehberi ile lokantacısı acentası ile başarılı çalışmalar yapıldı. TUROB, TÜRSAB, THY ve Bakanlık ile başladık. Sigorta güvence paketimiz bulunuyor. 4 milyon hedefimiz var. Türkiye aranan ve konuşulan bir ülke konumunda. Yunanistan kapı komşumuz. 78 ülkeye vatandaşlarımızı gezdirdik. Müze kart ile vatandaşlarımıza müzelerimizi gezdirdik. 154 müzenin bakım ve onarımını yapıyoruz. 2016 yılında 30 Ocak-30 Mayıs tarihlerinde başlatılan erken rezervasyon kampanyası ile nitelikli seyahat yaptırıp indirimden faydalandırarak iç turizm hareketinden insanların yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Türkiye zor sezonun altından kalkacaktır. Terörizm havlu atmamızı ister ama biz ne havlu atacağız ne de kenara çekileceğiz. Gezdirdikçe ülke değerlerine insanların sahip çıkacağına inanıyoruz.Erken Rezervasyon Kampanyasına ilişkin TÜRSAB'ın üyesi bulunan seyahat acentaları ile yapmış olduğu anket sonucunda; erken rezervasyon kampanyası kapsamında yapılan rezervasyonlarda ortalama %20 oranında bir artış belirlenmiştir.

Mesele sadece Antalya'nın değil bütün Türkiye'nin meselesidir. Siyasi görüşümüz farklı olabilir ama gündemimiz turizmdir. Moralimizi bozmadan yola devam etmek. Sefere çıkar gibi çantasını alıp tanıtım yapan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. El birliği ile bu gemiyi sağlam limanlara yanaştıracağız. Erken rezervasyon moral depolarımızdan biri.Vatandaşlarımız tatilin önemini kavradı. Pahalı bir etkinlik olmadığını gördüler. 2016 yılında 1618 sayılı kanunumuz seyahat sigortası anlayışını getirdi. Bu hak seyahat acentalarına verildi. Bin tane ile başladığımız poliçe bugün milyonlara ulaştı. Beraberce yürüyüp bu zor günleri aşacağız. Meselemiz varsa onu buzdolabına koyacağımız bir dönemden geçiyoruz. Kızmaya hakkımız yok."Başaran Ulusoy; aynı zamanda erken rezervasyonun başlangıç dönemlerinde sunduğu %40 - %45 ve son döneminde sunduğu %10 indirim avantajının yanı sıra sigortalı seyahat imkânına da dikkat çekti. Tüm bu avantajların yanı sıra vatandaşların erken rezervasyon dahilinde satın aldıkları tatillerini, herhangi bir aksilik çıkması durumunda tur başlamasına 72 saate kadar iptal haklarının olmasının da önemini vurgulayan Ulusoy, sunulan fırsatların turizme yoğun katkı sağlayacağını belirtti.


THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, "Zor bir yılı geride bıraktık. Bu olaylardan sektörümüz etkilendi. Birlikte hareket ettiğimiz sürece bu sorunların üstesinden geleceğiz. Erken Rezervasyon Kampanyası promosyonlarımızda toplamda yüzde 30'luk bir artış oldu. Kapasitemizi doğru planlayarak erken rezervasyon kampanyasına katkı sağlayacağız. Rusya krizinden sonra Antalya'da otelcilerle bir araya geldik. Sektörün farklı dinamiklerinin farklı noktalara ilerlemesi bize bir şey kazandırmaz. Gemiyi aynı yöne çekiyor olmamız lazım. Şirket olarak kapasiteyi azaltma gibi bir düşüncemiz yok. 300. Uçağımızı aldık. Kapasitede azaltma yok. Rusya geçici olarak azalmış olabilir. Şirket olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Alternatif pazarlara yöneleceğiz. Umarım bu yıl tahmin ettiğimiz ölçüde kötü geçmez ve yapılanlar meyvesini verir" dedi.


TUROB Başkanı Timur Bayındır: "İnsanlarımız bize devamlı neden yabancıya ucuz bize pahalı diye sorarlardı. Biz de otellerin bütçesine dönük açıklamalar yapar ve ne kadar önce doldurursak fiyatlar o kadar düşer diye anlattık. Bir süre sonra bizde de bu uygulama başladı. Hatta bazı otellerde dışarıya verilen fiyatlardan daha uygun fiyatlar veriliyor. Türk insanı gezmeye alıştı. Tatil artık bir ihtiyaç. Eskiden gezme imkanları kısıtlıydı. Her yeri gezelim görelim ama önce kendi ülkemizi tanımamız lazım. İstanbul'da yaşayanlara Topkapı Müzesi'ni gördünüz mü diye soruyorum. Türkiye'de görülecek çok yer var. Bu erken rezervasyonu sadece sahile değil. Anadolu'dan İstanbul'a dönük de yapmak lazım. Anadolu'dan insanlar gelip İstanbul'un tarihi ve kültürünü tanısınlar."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik,"Türkiye bir turizm ülkesi. Dış turizm hareketi kadar iç turizm hareketi de oldukça önemli. Turizmin geliştiği ülkelerde iç turizm de gelişmiş durumda. Yurtdışında ülkemizi tanıtırken "home" kavramını kullanıyoruz. İçerde de "evimiz" diye tanıtırken 40 milyon insan bu ülkeye gelip değerleri öğreniyorsa bizim de kendi değerlerimizi görmemiz gerekiyor. Zor dönemlerden geçtiğimiz şu dönemde kampanyaya katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder