29 Ocak 2016 Cuma

JOLLY TUR EMITT’TE EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN İSİM OLDU..

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR 




JOLLY TUR, YERLİ TURİSTE İKİNCİ TATİL PLANI YAPTIRACAK KADAR İDDİALI PROJELERİYLE EMITT’TE EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN İSİM OLDU
Turizm sektörünün yenilikçi ve yüzde 100 müşteri memnuniyetine odaklanan 29 yaşındaki ismi Jolly Tur, Emitt Fuarı’nda bir kez daha en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen turizm şirketi oldu. Bu yıl yerli turiste ikinci bir tatil planı yaptıracak kadar iddialı avantajlı ve yenilikçi seyahat paketleri oluşturan Jolly Tur, online işbirlikleriyle de hem oteller hem tatil severler için pek çok avantajı bir araya getirdi 
Turizm sektöründe trend belirleyen yenilikleri, yüzde 100 müşteri memnuniyetine odaklanan yapısı ve 29 yıllık tecrübesiyle lider firmalar arasında yer alan Jolly Tur,  kendi alanında dünyanın 5’inci büyük fuarı olan Emitt’te bir kez daha en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen turizm şirketi oldu. Jolly Tur üst düzey yönetiminin tam kadro yer aldığı fuarda ziyaretçiler, 2016’ya belirlediği hedefler, dijital -  mobil alanda gerçekleştirdiği işbirlikleri ve Türkiye’de alanında her biri ilk olarak ifade edilen yenilikçi seyahat paketleriyle hızlı bir giriş yapan Jolly Tur’un yeni çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

AVANTAJLI SEYAHAT PAKETLERİYLE FARKINI ORTAYA KOYDU

2015’i belirlediği büyüme hedefi olan yüzde 25’i aşıp yüzde 30’luk yükselişle kapatan Jolly Tur, 2016 için sektör çapında en iddialı rakamlardan biri olan yüzde 50’lik yükseliş belirlemişti.
 Belirlediği büyüme hedefinde başta Rusya olmak üzere çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle yurtdışı turist sayısında azalma öngörüsü önemli etkenlerden biri olurken, Jolly Tur, bu çerçevede yerli turistin ikinci bir tatil planı yapmasına imkân verecek kadar avantajlı seyahat paketleri oluşturmuştu.  Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen “Direkt Özel Uçuşlarla Ibiza”,  “Direkt Özel Uçuşlarla Lapland Kuzey Işıkları”, THY’nin yeni başlattığı “Direkt Miami Uçuşlarıyla Doğu Amerika Turları” ve “Baştanbaşa Fas Turları” dikkat çekici paketler arasında yer alıyor.



Bu kapsamda geliştirdiği kültür turlarına da yenilerini ekleyen Jolly Tur,  2016 yılına özel yaratılan 1 – 2 gece konaklamalı “yöresel tatlar turları” kapsamında 12 yeni seyahat paketi geliştirdi. Antep, Urfa, Hatay, Kapadokya, Kıbrıs ve Ayder; bunlardan sadece bazıları. Diğer yandan yurtiçi turlarda da tatil severlerin ikinci bir tatil yapma olanağı sağlayacak şekilde hareket eden Jolly Tur, otellerle 2015 fiyatları üzerinden anlaşma yaparak oldukça avantajlı seyahat paketleri oluşturdu. Otellerle 2015 fiyatları üzerinden anlaşmalar yapılırken, şu anda bu fiyatlar üzerinden yüzde 45’e varan indirimler de uygulanıyor.  Tüm havayollarıyla gün ya da saat kısıtlaması olmadan uygun fiyatlarla kaliteyi bir araya getirip transfer hizmetlerini de dahil ettiği seyahat paketlerini online olarak sunduğu Kıbrıs’ta da bu yıl oldukça iddialı hedefler belirleyen Jolly Tur, cruise turlarında ise denize kıyısı olan pek çok ülkeye düzenlediği gemi turlarından sonra dünyanın en güzel nehirlerine de yoğunlaşarak oluşturduğu avantajlı seyahat paketleriyle yine parlak bir büyüme oranına ulaşmayı hedefliyor.
Diğer yandan erken rezervasyon rakamlarında yılın ilk ayında oldukça parlak sonuçlar elde eden Jolly Tur, 2015’te toplam rezervasyonlar içinde yüzde 55 pay alan erken rezervasyon oranını, 2016’da yüzde 60’a taşıma kararlılığıyla hareket ediyor. Jolly Tur, yüzde 50’lik indirim oranıyla başlattığı erken rezervasyon dönemine şu anda yurtiçi otellerde yüzde 45’e, Kıbrıs turlarında yüzde 35’e,  kültür turlarında yüzde 30’a,  cruise turlarında yüzde 35’e ve yurtdışı turlarında ise oda başı 250 euro’ya varan indirimlerle devam ediyor.

ONLINE İŞBİRLİKLERİYLE HEM OTELLER HEM TATİL SEVERLER ANLIK PLANLAMA YAPABİLECEK

Jolly Tur’un dijital ve mobil alanda gerçekleştirdiği projeler ise bu yıl turizm sektöründe trend yaratacak kadar iddialı iki çalışmayı konu alıyor. 2016 için planlanan yeniliklerden sadece ikisi olan bu projelerden biri online satış ve kanal yönetim platformu Hotelrunner ile işbirliği ve entegrasyonuyla şehir otelleri ve butik otellerin doluluk oranlarını artırmaya odaklandı. Bu projeyle Jolly Tur’un birlikte çalıştığı binlerce otel bu sistemden ücretsiz olarak yararlanarak Jollytur.com üzerinden hızla satışa başlayıp fiyat ve kontenjanlarını anlık olarak güncelleyebilecekler ve rezervasyonlarını anlık olarak hesaplarında görebilecekler. Jolly Tur’un ikinci projesi ise Türkiye’nin en büyük markalarına mobil çözümler sunan teknoloji şirketi tmob iş ortaklığıyla hayata geçirildi. Jolly Tur, bu projeyle müşterilerine tatil planlarını istedikleri zaman, diledikleri yerden yapmalarını sağlayacak bir zemin oluşturdu. Ayrıca son dakika fırsatlarını telefonlarında anlık bildirim olarak görebilecek olan Jolly Tur mobil uygulama kullanıcıları ister otel ister tur rezervasyonlarını güncel UX ve UI teknolojileri kullanılarak yapılan uygulama arabirimleri sayesinde kolayca yapabilecekler.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN 3.500 KİŞİLİK KADROYLA SÜREKLİ YATIRIM

 2016 yılında da tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi müşteri memnuniyetini ve devamlılığını temel hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin en köklü ve güçlü tur operatörlerinden biri olarak öncelikle müşteri memnuniyeti ve devamlılığı temel hedefimiz… Jolly Tur çatısı altındaki 3.500 kişilik dev ordu; çalışmalarını bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyor. Ve biz, hizmet kalitemizi korumak ve geliştirmek için personelimize, işleyişimize, teknolojimize ve dolayısıyla misafirlerimize sürekli yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca, tedarikçilerimiz olan oteller, havayolları ve ulaşım firmalarıyla güçlü bağlarımız nedeniyle Türk tatilcilere ciddi fiyat avantajı ve kaliteyi uygun koşullarda ve güvenle alma imkânı sağlıyoruz. Diğer yandan, teknolojiye yaptığımız yatırımlarla tüketicilerin tatille ilgili bilgilere doğru ve kolay kaynaklardan erişmesini, zamanını doğru kullanarak güvenle tatilini satın almasını sağlıyoruz. En son geliştirdiğimiz mobil ve android uygulamaları sayesinde tüm tatilciler Jolly Tur ve hizmetlerine çok daha kolay ve hızlı ulaşabiliyor ve dilediği hizmeti çok hızlı satın alabiliyor. Bu çalışmalar çerçevesinde Emitt’te en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen firma olmamız; doğal bir sonuç.”

YERLİ TURİSTE İKİNCİ TATİL PLANI İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise, turizm sektörünün en önemli isimlerinden biri olarak yakaladıkları başarıya ve 2016 için belirledikleri hedeflere dikkat çekti. Figen Erkan, şöyle konuştu:
“Jolly Tur olarak her yaş kesimine, her kitleye ve her zevke göre tatil paketleri oluşturuyoruz.  Bunu da ihtisaslaştığımız departmanlar bazında yapıyoruz.  Çok uzun zamandır bu sektörde yaptığımız çalışmalarla Türk halkının turizm alışkanlıklarına ve Türk turizmine yön verenlerinden biri olmuş durumdayız. 2016 yılında bu anlamda departman bazında yüzde 35 ila yüzde 50 arasında büyümeler hedefliyoruz. Bunu planlarken özellikle yurtiçinde yabancı pazardan doğan boşlukları önceden öngördük ve otellerle fiyat anlaşmalarını yaparken 2015 yılının fiyatlarıyla anlaşmalarımızı yaptık ve de bu fırsatı Türk tatilcilere sunduk. Dolayısıyla 2016 için tatillerini şu anda alanlar, hem düşük fiyatlar hem de ekstra indirimlerden yararlanmış olacak.  Bunun, yerli turiste ikinci tatilini alma ve planlama imkânı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder