17 Aralık 2018 Pazartesi

Canovate Isı Pompasına Hollanda ve Fransa’dan distribütörlük talebi var...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Canovate Isı Pompasına Hollanda ve Fransa’dan distribütörlük talebi var

CanovateGroup’un şirketleri arasında yer alan Canovate Enerji’nin, %85 yerlilik oranıyla imal ettiği ısı pompaları, enerji giderlerinde %80’e kadar tasarruf ettiriyor. Toprak, su ve havadaki var olan ısıyı kullanan Canovate Isı Pompaları, enerjinin %70- %80’i toprak, su veya havadan bedava olarak alıyor, böylece enerji giderleri çok ciddi oranda düşüyor.
Isı pompalarına yurtiçinin yanı sıra yurtdışından yoğun talep aldıklarını ifade eden Canovate Enerji Sistemleri AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Alper Zülkaroğlu, şunları söyledi:
“Isı pompalarımıza yurtdışı pazarlardan, hem ihracat, hem distribütörlük konularında yoğun talep alıyoruz. Hollanda ve Fransa’dan gelen distribütörlük talebi görüşmelerine devam ediyoruz. Isı pompalarımızdaki 14511 standardı ile dünyanın her yerine ihracat yapabilecek durumdayız. Bu yıl, iç pazardaki yoğun talep yüzünden üretimimizin %100’nü iç pazara yaptık. Gelecek yıl, Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

2018, yoğun ve başarılı bir yıl oldu

Yoğun ve başarılı bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını anlatan Alper Zülkaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu yıl, Canovate Enerji açısından başarılı bir yıl oldu. Veri merkezlerinden yağ sanayisine, otomotiv sektöründen savunma sanayine iş yapan fabrikalara kadar çok geniş bir yelpazedeki projelerimizi hayata geçirdik. Birçok yerel yönetimin binalarına ve tesislerine ısı pompaları kurulumunu yaptık. Yine, Şanlıurfa ilinde birçok devlet okuluna ısı pompası tedariği gerçekleştirdik. 2018 yılı, beklentimizin üzerinde yoğun geçti. Grup olarak ar-ge ve inovasyon odaklıyız, büyümek ve üretmek için tüm gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Enerji verimliliği dünyanın önde gelen gündem maddeleri arasındadır

Isı pompaları bilincinin her geçen gün artmakta olduğunu kaydeden Alper Zülkaroğlu, şunları belirtti:
“Enerji verimliliği, dünyanın önde gelen gündem maddeleri arasında yer alıyor. Firmalar, yerel ve global pazarlarda rekabetçi olmayı istiyorlarsa, üretim maliyetlerini düşürmelidirler.Bu nedenle, özellikle endüstriyel pazardan Canovate Isı Pompalarına yoğun talep almaktayız. 2019 yılı, bu yıldan daha hareketli geçecektir. Gelecek yıl sonuçlanmasını beklediğimiz büyük endüstriyel projelerimiz mevcuttur. Ayrıca, son yıllarda otel yatırımcıları, maliyetlerini düşürmek için ısı pompası tercih etmeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

Isı pompalarının kullanım alanlarına göre tasarruf değerleri

*Otellerde ısıtma, soğutma ve sıcak su amaçlı %80’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
*Fabrikalarda imalat operasyon çıktılarına göre, %60 - %80’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
*Konutlarda yakıt cinsine göre, %40- % 60’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
*AVM’ler de, kamu binalarında, okullarda, ofislerde, seralarda ve kümeslerde %70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

Isı pompalarını diğer cihazlardan ayıran özellikler:

1-Isı Pompaları, bir numaralı enerji verimli cihazlardır.
2-Isıtma ve soğutma için iki sistem yerine, yalnızca tek bir sisteme ihtiyaç bulunur.
3-Mekan içi hava kalitesini artırır.
4-Mekanlara eşit ve tutarlı bir ısıtma sağlarlar.
5-Düşük işletme maliyeti vardır.
6-Daha az bakım gerektirir.
7-Karbon sürümünü azaltır.
8-Uzun ömürlüdürler.


CanovateGroup, datacenter ve fiber optikte dünyanın ilk 10 firması arasındadır

Sektöründe, Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı ar-ge ve inovasyon odaklı firmalarından olan CanovateGroup, 40 yıldır bilişim, telekom, ısıtma/soğutma sistemleri, savunma sanayi, elektro optik sistemler ve balistik sistemler alanlarında ar-ge’ler yaparak ileri teknoloji geliştirmeye devam ediyor.  Türk firması CanovateGroup, Data Center (veri merkezi) ve uçtan uca Fiber Optik Sistemlerinde, teknolojisi ve uçtan uca ürün portföyü ile dünyanın ilk 10 global markası arasında yer almanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder