2 Şubat 2019 Cumartesi

GÜVENİLİR ÜRÜN ZİRVESİ GELİYOR...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



GÜVENİLİR ÜRÜN ZİRVESİ GELİYOR
Güvenilir Ürün Platformu kapsamında ve İstanbul Ticaret Odası desteği ile çalışmaları devam eden Güvenilir Ürün Zirvesi’nin Haziran ayında gerçekleştirilmesine karar verildi. Önemli konuşmacıların yer alacağı panellerden oluşacak zirvede güvenilir ürünlere ödül de verilecek.
16 Ocak Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında  Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan Güvenilir Ürün Zirvesi tartışıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Güvenilir Ürün Platformu Genel Başkanı Celal Toprak, ‘Güvenilir ürüne ulaşmak her insanın hakkı, biz bu ürünleri ararken en önemli manimiz bilgi kirliliği oluyor, işte bu zirveyi gerçekleştirmek istememizin asıl nedenlerinden biri de bu, daha fazla kişiye ulaşarak toplumsal bilinci arttırabilmek. Haziran ayında gerçekleştireceğimiz büyük bir zirve olacak bu anlamda her kesimin desteğini alarak çalışacağız, ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek ülkemiz için bizler için kardır.’ diye konuştu.

KRİTERLER DOĞRULTUSUNDA ÖDÜL VERECEĞİZ
Sözü alan İstanbul Ticaret Odası Sayman üyesi ve Güvenilir Ürün Zirvesi Başkanı Ahmet Özer, ‘Güvenilir ürün tanım olarak önemli bu yüzden bize önemli bir sorumluluk düşüyor,  zirvede güvenilir ürün tanımını çok iyi yapabilmeliyiz bu anlamda akademik çevrelere daha fazla yer vereceğiz, Ticaret Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite ile kriter belirleme de ortak çalışma başlatıyoruz, akademik ve tarafsız çevrelerce belirlenen kriterler doğrultusunda hem üreticilere hem ürünlere hem de STK’lara ödülde verilecek,  bu ödüller hem bilgiyi yayıcı hem de güvenilirliğin sürdürülebilmesinde teşvik edici  olacaktır’.

GIDA GÜVENLİĞİ DÜNYADA EN ÇOK KONUŞULAN KONU OLACAK
Güvenilir Ürün Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve TMG Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield,’ Başta gıdalar olmak üzere gelecekte de ürün  güvenliği dünyada en çok konuşulan konu olacak bu anlamda çalışmalarımızı Türkiye geneline yayılacak şekilde yapmalıyız, benim önerim diğer toplantılarımız için farklı bölgeler seçmek ve oradaki Ticaret Odalarını’da sürece dahil ederek  gücümüzü  birleştirmektir.’ diye konuştu.

TARAFSIZ BİR JÜRİ OLUCAK
Zirvede gerçekleştirilecek ödül töreni ile ilgili konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Doğan,’ Seçim tamamen objektif olacak, bu yüzden belli kesimlerin tepkisini çekebiliriz ama önceliğimiz tüketici ve tüketiciyi doğru bilgilendirmek, bu yüzden tarafsız bir jüri oluşturacağız ve bu jüri üniversiteler ve tarafsız kuruluşların ortak kriterlerine göre değerleme yapacak ve ödül verecek.’ dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI MART AYINDA
Güvenilir Ürün Platformunun bir sonraki toplantısı Mart ayında Meyve Sebze Hali’nde gerçekleştirilecek. Yaş meyve sebze sektörünün konuşulacağı toplantıya katılımın yüksek olması bekleniyor.
Güvenilir Ürün Platformu hakkında;  2009 yılında gıda güvenliği çalışmaları yapmak için ‘Sağlıklı Gıda Platformu’ olarak kurulmuştur.  Et, süt, ekmek ve daha birçok gıda maddesinde doğru bilinen yanlışların değiştirmesi çalışmalarını yaparak toplumsal bilincin kazandırılmasına katkı sağlamıştır. Kamu kurumları, tüketici ve üretici örgütleri ile 40’a yakın STK’nın desteği ile bugünkü halini alan platform, tüketici sağlığını etkileyen her üründe güvenilir olanı arama gerekliliğini ve talebini göz önüne alarak ismini Güvenilir Ürün Platformu olarak değiştirmiştir. Bugünkü hali ile tekstilden kimyasala, nakliyeden sağlık hizmetlerine kadar tüketiciyi etkileyen her ürün ve hizmette güveniliri arayan, toplumsal bilinçle hareket eden kişilerden oluşmuş bir ortak akıl platformudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder