27 Ekim 2019 Pazar

Gastrotalks programının ilk konuğu Saffet Emre Tonguç oldu....

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR





GASTROTALKS KONUĞU SAFFET EMRE TONGUÇ  BÜYÜLEDİ


Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği'nin Hilton Bosphorus'da düzenlediği  Gastro Talks programının ilk konuğu Saffet Emre Tonguç oldu.

 Programa İstanbul Vali yardımcısı Hülya KAYA ,Türsab Gastronomi İhtisas başkanı Ömer Kartın, Müsiad Kahramanmaraş Başkanı ve Alpedo Dondurmaları sahibi Sami Kervancıoğlu,Tüsiad’dan Seda Mızraklı Ferik ve Turizm ve Gastronomi önemli temsilciler katıldılar.Serda Büyükoyuncu programda deneyimleri konusunda Saffet Emre ile birlikte deneyimlerini aktardı.

 Gastrotalks‘’Kanaat önderleri Konuşuyor’’ temalı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Türkiye'nin Gastronomi alanında bulunduğu konum ve gelişmesi için gerekli olan  stratejik planlar masaya yatırıldı. Gastronomi Turizmi'nin gelişmesi için milli değerlerimize sahip çıkmanın ve gereken ilgiyi göstermenin öneminden bahsedildi. Bu kapsamda müze, restoran ve otellerin bir bütün olarak görülmesinin önemli olduğu, UNESCO tarafından seçilen  kentlerimizin Gaziantep ve Hatay ile sınırlı kalmaması ,ülkemizin diğer Gastronomik ve kültürel marka kentlerimizi de hepimizin keşfetmesi ve ardından belediyelerin  gerekli yatırımların yapılması gerektiği konuşuldu.



 Saffet Emre Tonguç: Gastronomi ve turizm olayının gelişmesi için alanın her mecrasında ki insanlar elini taşın altına koymalı. Artık Anadolu'da güzel yemekler restoranlarda değil evler de yapılıyor. Müzeler katma değer sağlıyor ülkemizde İtalya'da bulunandan daha fazla roma dönemine ait eserler var dedi.
Gastronomi Turizmi Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen gecede Başkan Gürkan Boztepe tüm konuklarını kapıda tek tek karşıladı.

 Hilton bosphorus Hotel’in konuklarına özel bir menü sunması ve hizmet kalitesi dikkatlerden kaçmadı.
İstanbul Vali yardımcısı Hülya Kaya :bu nitelikli organizasyon için Gastronomi Turizmi Derneği başkanını tebrik etti ve her konuda yanlarında olduğunu belirtti.

Türsab Gastronomi İhtisas komite Başkanı Ömer Kartın ,ülkemizin  gastronomik değerlerni ön plana çıkartmak için Gastro-tren projesi ve GTD işbirliklerini aktardı.
Kahramanmaraş Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Sami Kervancıoğlu ;Kahramanmaraşın 800 çeşit yemeğinden ve kültüründen bahsetti.



 Dernek Başkanı Gürkan Boztepe ;Gastronomi Turizmine Değer Katanlar gecesine katılamayan Saffet Emre Tonguç’a ödülünü takdim etti.
Çok samimi geçen toplantı yemeği sonrası Saffet Emre Tonguç sevenlerine imzalı kitabını takdim etti.

Gastrotalks ikinci konuğu merakla bekleniyor.

 GASTROTALKS ve GASTRONOMİ TURİZMİ NEDİR?
Gastronomi Turizmi; yerli ve yabancı turistlerin gastronomik ürünleri tatması, yeni deneyimler elde etmesi ve bu deneyimi yaşarken konaklama, transfer gibi turizm faaliyetlerini kullanıyor olması sonucu yapılan turizm çeşididir. Dünyada kongre, sağlık, ev turizminde de olduğu gibi, Gastronomi Turizmi de Kabul edilmiştir.
Ülkemize özellikle “Anadolu Mutfağı” ve “Osmanlı Mutfağı”nı deneyimlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tanıtım misyonunda Gastronomi Turizmi Derneği’ne önemli bir görev yüklenmektedir.

Gastronomi Turizmi Derneği ülkemizde bu konuda çalışmaları ilk kez başlatan ,Kültür Turizm Bakanlığı ve Türsab ile entegre çalışan tek kurumdur.

Gastrotalks organizasyonları ile Türkiye’nin kanaat önderleri GTD üyeleri ile buluşup 2023 Gastronomi Stratejileri belirleniyor. Dökümanlar Kültür Turizm Bakanlığına  iletilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder