24 Mayıs 2020 Pazar

e-SMM’ye geçiş, Kolaysoft Teknoloji ile kolay....


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR






e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) eğitimleri devam ediyor

Serbest Meslek Mensupları (mali müşavir, doktor, avukat, mühendis gibi), 1 Haziran tarihi itibariyle, elektronik serbest meslek makbuzu (e-SMM)’ye zorunlu geçiş yapıyor.
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği ve Kolaysoft Teknoloji AŞ işbirliği ile mali müşavirlere, e-SMM konusunda bilgiler verilmek üzere, ınstagram ve youtube kanallarından canlı yayınlar yapılmaya devam ediyor.
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Başkanı Ahmet Babuşcu moderatörlüğünde, Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk tarafından, e-SMM geçiş süreci ve sağladığı faydalar konusunda bilgiler aktarıldı.

e-SMM’ye geçiş, Kolaysoft Teknoloji ile kolay

Kolaysoft Teknoloji olarak, e-Fatura, e-SMM, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye gibi dijital dönüşüm süreçlerinde hizmet verdiklerini kaydeden Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk, mali müşavirlerin ve diğer serbest meslek mensuplarının Kolaysoft Teknoloji ile e-SMM’ye geçişlerinin hızlı ve kolay olduğunu açıkladı.
e-SMM konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Kezban Boztürk, şunları anlattı:
“Kağıt ortamında kesilen serbest meslek makbuzları, 1 haziran’dan itibaren elektronik ortamda kesilmeye başlayacaktır. Firma olarak, e-SMM konusunda, mali müşavirlere ve diğer tüm serbest meslek mensuplarına özel çalışmalar yaptık, örneğin bunlardan birisi, “makbuz hesaplama” bölümüdür. Nitekim firmalar, Kolaysoft e-SMM sistemine aktivasyonlarını yaptıktan sonra, girecekleri birkaç veri ile makbuzlarını hızlıca oluşturarak, karşı taraftaki alıcıya saniyeler içinde mail yoluyla iletiyor olacaklardır. Yine, her ay tekrar eden faturalarınızı, sistem otomatik olarak yapacaktır ve sizlerin onayı için hazır hale getirecektir. Yanlışlıkla kestiğiniz bir makbuz olursa, Kolaysoft e-SMM portalından rahatlıkla iptal edebilirsiniz. Bir diğer konu, hizmet verdiğiniz mükellefleriniz arasından Kolaysoft e-SMM kullananların verilerine, aynı ekran üzerinden ulaşabileceksiniz. Firma olarak, sistemimizdeki tüm e-SMM belgelerini, 10 yıl boyunca, 2 ayrı veri merkezinde saklamaya devam ediyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in onaylı özel entegratörlerinden birisi olarak, yaptığımız tüm çalışmalarımızı KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında uygulamaya alıyoruz. Serbest Meslek Mensuplarının, e-SMM sürecinde kolayla adapte olabilmeleri için, ekip olarak hazırlığımızı yaptık ve geçişe ilişkin eğitim amaçlı bilgilendirme videolarımızı da web sitemizden ve sosyal medyamızdan yayınlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Eğitimin sonunda, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Başkanı Ahmet Babuşcu, 1 Haziran tarihinden itibaren, Kolaysoft Teknoloji işbirliği ile, mali müşavirlere e-Dönüşüm süreçlerine dair online eğitimlerin yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder