10 Aralık 2020 Perşembe

“2021, dijital baskı sektöründe hareketli bir yıl olacak...

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Lidya Grup Antalya Bölgesi Müdürü Fatih Özbeytemur,

“2021, dijital baskı sektöründe hareketli bir yıl olacak”

Dijital baskı sektöründe bu yılı ve gelecek yılı değerlendiren Lidya Grup Antalya Bölgesi Grafik Sanatlar ve Kurumsal Satış Müdürü Fatih Özbeytemur, şunları söyledi: 

“2020 yılının son ayında, Covid-19 aşı haberleri, kurlardaki dalgalanmaların azalması ile birlikte yatırım ortamının daha cazip hale geleceğini ve beklentilerin yatırıma dönüşmesinin devam eden süreçte hızlanacağını öngörmekteyiz. 2021 yılın için beklentilerimiz ve Antalya bölgemizde, en önemli gelişmenin normalleşme süreciyle birlikte, turizm sektöründeki canlanma ve buna bağlı sektörlerde görülecek pozitif hava ile yatırımların hız kazanmasıdır. Nitekim, 2020 yılı turizm sektöründe, otellerin %30’nun açılması ve yeni sezonda bu otellerin tamamının açılmasının planlandığından dolayı ve tüm otellerde Covid-19 sertifikasyonu alması şart olması nedeniyle, tüm konseptlerde değişiklik olacaktır. Bu gibi sebeple dijital baskı sektörünün 2021 yılı için daha hareketli geçmesini bekliyoruz” dedi. 

Dijital baskı sektöründe lideriz, kesintisiz hizmet veriyoruz      

Lidya Grup’un dijital baskı sektöründe lider olduğunu anlatan Lidya Grup Antalya Bölgesi Müdürü Fatih Özbeytemur, şunları kaydetti: 

“Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız Xerox, Epson, EFI ve kendi markamız olan Sutec dijital baskı makinelerinde hitap ettiğimiz sektörlerde lider konumdayız. Yatırımcılarımıza sunduğumuz sektöründeki en güçlü markalar ile birlikte, etkin ve kesintisiz servis altyapımız, güçlü finansal yapımız ve çözümlerimiz sayesinde, dijital baskı sektöründe tercih edilen  firma olarak, sadece ülkemizde değil, bulunduğumuz coğrafyanın sayılı firmaları arasında yer alıyoruz” diye konuştu. 

e-Ticaret dijital baskı sektörünü olumlu etkiledi 

2020 yılında e-Ticaretteki artışı genel olarak anlatan Lidya Grup Antalya Bölgesi Müdürü Fatih Özbeytemur, konuşmasına şöyle devam etti: 

“2020 yılını değerlendirecek olursak, Lidya Grup Antalya Bölgesi olarak, yılın ilk çeyreğinde yükselen bir satış grafiği yakaladık. Özellikle, Şubat ayının 28 - 29’unda gerçekleştirdiğimiz ürün lansmanımıza yatırımcıların yoğun ilgisi bizi fazlasıyla memnun etti. Bu ilginin nedenini, Lidya Grup’un müşterilerine vermiş olduğu güven, bilgi birikimi ve yenilikçi vizyonu olarak tanımlayabiliriz. Temsilciliğini yapmış olduğumuz Xerox, Epson, EFI ve kendi markamız olan Sutec UV yazıcılarının yeni modelleri düzenlediğimiz bu lansmanda tanıtıldı. Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yatırımcıların beğenilerine sunulması ve olumlu geri dönüşlerin olmasını şirketimize olan güvenin bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz. Bilindiği üzere, 2020’nin 2’nci çeyreğinde pandeminin baş göstermesi nedeniyle, tüm sektördeki işletmeler gibi bizim sektörümüz de etkiledi. Özellikle, Antalya bölgesinin turizm bölgesi olması ve pandeminin sezon açılışına denk gelmesi sebebiyle, bu sektöre bağlı olan diğer iş kollarında faaliyet gösteren kurumsal ve grafik art işletmelerini etkiledi. Ancak bu dönemde, Lidya Grup olarak faaliyetlerimize hiç ara vermeden müşterilerimize hizmet vermeye devam ettik. Haziran ayında başlayan normalleşme süreci ile birlikte, ciddi hareketlilikler yaşadık. Gelişen e-ticaret ile birlikte online alışverişte yaşanan hareketlilik de, dijital baskı sektöründe yeni yatırımların önünü açtı. Nitekim pandemi sürecinde, her alanda olduğu gibi basım endüstrisi de dijital dönüşümden etkilenmektedir ve yeni dinamikler geliştirmektedir. İşletmeler, bir yandan online ağ tabanlı erişime olanak sağlayan yeni teknolojilere yönelirken, diğer yandan bilgi teknolojilerini ve bireysel yaratıcılığı teşvik eden pratikler geliştirmektedir.Bizim sektörümüzle bağlantılı olarak, e-ticaret üzerinden kişiye özel dijital çıktılar, kanvas baskılar, kişiye özel duvar kağıdı basımı gibi ürünlerin basımının hızlanması ile birlikte, Xerox, Epson ve Sutec UV ürünleri bu sektöre önemli hareketlilik kazandırmaktadır. Pandeminin, e-ticaret sektöründe ciddi ivmeye neden olması, tüm sektörler gibi dijital baskı sektörünü ve cihaz satışlarını olumlu etkilemektedir” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder