1 Aralık 2020 Salı

“Baskı sektöründe lider olan Lidya Grup, global bir markadır”


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Lidya Grup Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü Grafik Sanatlar Satış Müdürü Fatih Şıkkibar,  “Baskı sektöründe lider olan Lidya Grup, global bir markadır”

Endüstriyel reklam firmalarından baskı merkezlerine, fotoğraf stüdyosundan ajanslara kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini kaydeden Lidya Grup Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü Grafik Sanatlar Satış Müdürü Fatih Şıkkibar,  şunları söyledi: 

“Lidya Grup olarak, müşterilerimize iş çeşitliliği sağlama, yeni pazar ve müşteriler edinme gibi alanlarda öneriler ve danışmanlık yapıyoruz. Bilgi birikimimizi, iş ortağımız olarak gördüğümüz müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Özellikle son dönemde, firmaların ürün ve hizmetlerini internet ortamına taşıma ile ilgili yoğun düşünceleri ve çalışmaları bulunuyor. Bazı müşterilerimiz, Pandemi döneminde çalışmalarını hızlandırarak hayata geçirmiş, hem yeni ve yaratıcı ürün geliştirme, hem de yeni pazarlar oluşturmada ciddi yol katetmişlerdir” dedi. 

Batı Karadeniz Bölgesi’nde 11 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Fatih Şıkkibar, pazarın Lidya Grup’a yoğun talep gösterdiğini belirterek, distribütörlüğünün yapıldığı Xerox, Epson, Efi ve Sutec markalarıyla hizmet verdiklerini anlattı. 

Baskı sektöründe uluslararası bir markayız 

Baskı sektöründe lider olan Lidya Grup’un Avrupa’nın sayılı birkaç organizasyonu arasında yer aldığına değinen Fatih Şıkkibar, konuşmasına şöyle devam etti: 

“İstanbul Genel Müdürlük binamız ile Kocaeli, İzmir, Antalya, Konya ofislerimiz ve 20’nin üzerindeki bayimiz ile ülkemiz genelinde temsil ettiğimiz markaların satış ve hizmet sağlayıcılığını yönetiyoruz. Müşterilerimize, fotokopi makinasından endüstriyel uv baskı makinasına kadar ihtiyaç duyacağı tüm baskı çözümlerini sunabiliyoruz. Xerox, Epson, Efi ve Sutec markalarımız, pazarın kalite algısı en yüksek ve performansı test edilmiş ürünlerdir. Müşterilerimiz, Lidya Grup’un güçlü finansal yapısı ve etkin servis altyapısıyla kesintisiz iş üretebiliyor. Bu da hızlı iş teslim süresi ile müşterilerimizi rakiplerinden farklılaştırıyor. Dijital baskı sektöründe, sadece ülkemizde değil, baskı sektöründe uluslararası global bir markayız” diye konuştu. 

e-Ticaretteki yükseliş, sektörde hareketlilik sağladı 

Genel olarak içinde bulunduğumuz yılı ve sektörü değerlendiren Fatih Şıkkibar, şunları kaydetti: 

“Sektörel olarak değerlendirirsek, 2019 yılının son çeyreğinde toparlanan ve yükselme eğilimi gösteren olumlu grafik 2020 ile beraber daha pozitif olarak sahaya yansıdı. Son çeyrekte lansmanını yaptığımız Sutec Uv baskı makinamızın da ilgi odağı olduğu bir seneye başladık. Bir süredir yatırımlarını öteleyen müşterilerimiz, yatırım planlarını hayata geçirme yönünde adımlarını attılar. Sonuç olarak iyi bir çeyrek geçirdik. Tabi tüm dünyada etkili olduğu gibi Mart sonu ile ülkemizi de etkisine alan pandemi, öncelikle insan sağlığını, sonra da çalıştığımız işletmeleri olumsuz etkiledi. Lidya Grup olarak bu süreçte, müşterilerimizin parça ve servis hizmetlerini her zamankinden daha hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Haziran itibariyle kademeli olarak hayata geçen normalleşme süreci ile işler hız kazandı. Sektörde diğer aylara göre durgun geçen Temmuz ve Ağustos aylarında da ciddi bir hareketlilik yaşadık. Pandemi ile beraber yoğunlaşan e-ticaret hacmindeki yükseliş ile, duvar kağıdı üretimi, poster, kanvas tablo, etiket, dekorasyon ürünleri ve ahşap tablo gibi hem Uv, hem de iç-dış mekan baskıların üretimi için müşteri talepleri ile yatırımları planladık ve hayata geçirdik. Özellikle, son kullanıcı ve işletmelerin düşük tiraj ve hızlı tedarik noktasında online satınalma yapmaya daha çok yöneldikleri bir dönem yaşadık. Dijital ofset sloganıyla sektöre giren Xerox Versant ailesinin yeni üyesi Versant, 180 350 gr.kağıda 2400x2400 dpi yüksek baskı kalitesi, 33x48 cm den 33x66 cm’e kadar geniş ebat baskı kabiliyeti, Zarf - Opak Etiket gibi farklı materyallere sorunsuz baskı alabilmesi ve düşük üretim maliyetiyle ön planda oldu. Gelişmekte olan reklam pazarında Epson SureColor serisi makinalarımızla, pazarın kalite algısını tamamen değiştirdik. Epson SC-S40610 modelimiz 160 cm’e kadar baskı genişliği, yeni nesil PrecisionCore TFP baskı kafası ile detaylı ve gerçek renk kalitesi sunuyor. GreenGuard Gold sertifikalı Eko-Solvent boyalarla, hem dış mekanda dayanıklılık, hem de iç mekanda yüksek kaliteli  üretim yapılabiliyor. Uv pazarındaki Sutec markamızla, 60x90 cm ebattan 3x2 metre genişliğe kadar perakende ve promosyondan endüstriyel üretime kadar baskı çözümlerimizi sunuyoruz. Sutec dijital baskı makineleri, 15 cm yüksekliğe kadar malzemenin üzerine direk baskı alabilmesi, kullanım kolaylığı, birçok malzemede yüksek baskı tutuculuğu ile hem kopyalama merkezleri, hem de reklam firmaları için doğru tercih olmuştur. Özetle, İzmit şubeyi değerlendirdiğimizde, üretim segmenti dahil ürünlerimiz, Sakarya’dan Bartın ve Kastamonu’ya kadar her marka makinalarımız müşterilerimizde kuruludur” şeklinde konuştu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder