15 Mayıs 2023 Pazartesi

Cazibeli bir İtalyan: Marcello...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Muzaffer Yıldırım’ın yeni yatırımı Marcello Nişantaşı'nda

Cazibeli bir İtalyan: Marcello

Muzaffer Yıldırım’ın sahibi olduğu The Stay grubu gastronomi dünyasındaki yatırımlarına Bebek Otel, SankaibyNagaya’nın ardından şimdi de Marcello ile devam ediyor. Nişantaşı’nın Bebek Otel’i olmaya aday Marcello, İtalyan lezzetlerinin şehirdeki gözde temsilcisi olmak üzere kapılarını açtı. The StayBoulevard Nişantaşı’nın en üst katında açılan mekanda İtalyan şeflerin görsel bir şov olan mutfak performanslarını izlerken, imza tabağı FocacciatipoRecco’nun ve taze makarnaların tadını çıkarmak mümkün.

Şehrin gözde İtalyanı Marcello, The StayBoulevard Nişantaşı’nın en üst katında kapılarını açtı. Merkezi lokasyonu, sıcak dekorasyonu ve misafirlerine kendisini İtalya’da hissettiren ambiyansıyla Marcello, misafirlerini eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Bordo mermer ile çevrili restoran girişinde tavanda yer alan Marcello’ya özel olarak tasarlanan etkileyici sanat eserinin ardından, misafirleri yüksek ahşap tavanlar ve terasından nefes kesen İstanbul manzarası karşılıyor. Dünyaca ünlü tasarım ofisi Autoban’ın imzasını taşıyan Marcello, iç mekanında rahat oturumlu geniş barı, İtalyan taş pizza fırını, renkli iç mekanı,geniş İstanbul manzaraları,Akdeniz ikliminin temsilcisi zeytin ve limon ağaçları ile, İtalyan havasınıflorası ile yansıtan yemyeşil terasıyla birçok farklı ambiyansı tek mekanda yaşatıyor. Her bir noktası özenle tasarlanan mekanın merkezinde bulunan açık pizza ve focaccia mutfağı, dinamikliğiyle yemek deneyimini zenginleştiriyor.”

Marcello’nun mutfağında ise Napolili Executive Şef Luigi Mariconda ve Genovalı focaccia şefi Massimiliano Nardo bulunuyor. Marcello, spesifik bir bölge restoranı olarak değil, İtalya genelinden en iyi lezzetleri bir araya getiren bir restoran olarak öne çıkıyor. 

Marcello’nun en büyük iddiası ise İtalya’nın Recco bölgesine özgü bir lezzet olanFocacciatipo Recco. Sadece Marcello’ya özel üretilen peyniri ile yapılan FocacciatipoRecco’nun Türkiye’deki ilk ve tek adresi Marcello. Marcello için İtalya’dan gelerek Türkiye’ye yerleşen şef Massimiliano Nardo birçok imza lezzeti gibi Focacciatipo Recco’su ile övgüleri topluyor. 

Executive şef Luigi Mariconda’nıngünlük ürettiği taze makarnaları, parmesan &porcini mantarlı risottosu ve iddalı lazanyası ise Marcello’nun vazgeçilmezleri. Marcello’da farklı zeytinyağı alternatifleri ise misafirlerin damak zevkine göre farklı seçenekler sunuyor. Şef Luigi’nin annesinin tiramisusuna ise Marcello için özel harman espresso eşlik ediyor. 

Marcello’nun içerisinde yer alan geniş ve büyük şarap kavı ise lokal ve dünyadan zengin şarap seçkisi ile Marcello tabaklarının eşlikçisi oluyor. Tümü vegan olan Marcello’nun imza kokteylleri ise dikey tarım dolaplarında yetişen yeşillikler ile taçlandırılıyor.Ev yapımı şefin Limoncello’suise yemek sonrası keyifli bir kapanış oluyor.

Adını Federico Fellini’nin kült filmi La DolceVita’nın jön başrolü Marcello Mastroianni’den alan Marcello, büyük porsiyonları, eğlenceli atmosferi, neşeli insanları ve kaliteli müziğiyle büyük grup ve kutlamaların da adresi oluyor.

The Stay, yatırımı olan Marcello için Muzaffer Yıldırım, “İtalyan ruhunu İstanbul’da yaşatacak ve Nişantaşı’nın ihtiyaç duyduğu buluşma noktası olarak konumlanacak Marcello İstanbul’un yeme-içme dünyasında imza lezzetler katacak” diyor.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder