14 Mayıs 2023 Pazar

DOMOTEX Turkey, 2023 senesinde Antalya’da düzenlenecek





Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey, 2023 senesinde Antalya’da düzenlenecek

Önümüzdeki 7 yılda büyüme istikrarını sürdürerek 65 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefleyen global halı ve zemin kaplama sektörünün Türkiye ve Orta Doğu’daki en büyük buluşması olan DOMOTEX Turkey, Gaziantep OFM’nin deprem yardımlarında lojistik üs olarak değerlendirilmesi nedeniyle bu yıl için turizmin başkenti Antalya’ya taşınıyor. 10-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarın ana teması “Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm” olacak.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Annika Klar, "DOMOTEX Turkey, 2023'te  düzenlenebileceği için çok heyecanlıyız" dedi. Hannover Fairs Turkey, 2023 yılında gerçekleşecek etkinlikle, Türk ve Orta Doğu halı ve zemin kaplamaları sektörünün yoğun talebine de yanıt veriyor. 

DOMOTEX etkinliklerinin dünya çapındaki Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano, "Etkinliğe olan ilgi çok büyük" dedi.Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider firmalarına ev sahipliği yapacak olan fuara Türkiye, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler, ABD ve Hindistan'dan alıcıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Geçen yıl 200’ü aşkınfirmanın katıldığı ve 103 ülkeden 18.000’den fazla ziyaretçinin takip ettiği fuarda;İran ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülkeden firma katılımcı olarak yerlerini alacaklar.



Turizmin Başkenti Antalya’da gerçekleşecek

2023 senesinde, Türkiye turizminin başkenti Antalya’da gerçekleşecek DOMOTEX Turkey fuarı Antalya’nın fuara sağlayacağı katma değer ile gücüne güç katacak. Yerli ve uluslararası havayolları ile birçok destinasyona direk uçuş sağlamakta olan Antalya havalimanının, otellere ve fuar alanına yakın mesafede olması fuar ziyaretçileri için bir avantaj olurken; havaalanına Avrupa, Türkî Cumhuriyetler ve Ortadoğu'dan 200'ün üzerinde şehirden, direkt veya bağlantılı olarak 250'nin üzerinde sefer bulunması sebebiyle fuarın bir çok ülkeden ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. Hem İstanbul-Antalya arası düzenli olarak 20'den fazla tarifeli seferin hem de diğer şehirlerden düzenli direkt seferlerin bulunması sayesinde; DOMOTEX Turkey Türkiye’nin dört bir yanındanda ziyaret edilebilecek.

Sektörün yeniliklerine ev sahipliği yapıyor 

2021 yılında makine halısı ticaretini yüzde 21,9 büyüterek 2,7 milyar dolar seviyelerine ulaştıran Türkiye, dinamik üretim potansiyeli ile her geçen gün ihracat rakamlarını artırarak ilerlerken; DOMOTEX Turkey de halı ve zemin kaplamaları sektörünü bir araya getirerek sektörünün gelişimine ve küresel büyüklüğüne katkıda bulunuyor. Fuarda yer alacak katılımcı firmalar makine halıları ve kilimleri; el yapımı halılar ve kilimler, tekstil zemin kaplamaları (duvardan duvara); esnek zemin kaplamaları, laminant, ahşap ve parke; elyaf, iplik ve dokuma kumaşlar; döşeme, temizleme ve uygulama teknolojileri; yapay çim ve spor zeminlerin yanı sıra makine ve zemin uygulama ve teknolojilerini de Antalya’da sergileyecek. DOMOTEX Turkey ’in 2022 yılında gerçekleşen organizasyonunda sergilenen ürünlerin büyük bir çoğunluğu sürdürülebilir ve doğa dostu yapıda bulunurken, fuarın 2023 Temmuz ayında gerçekleşecek versiyonunda da “Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm” teması güçlü bir şekilde işlenecek. Fuarda geçtiğimiz yıl ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği çevreci teknolojilerle üretilmiş, yeni nesil ve doğa dostu ürünlerin daha çok öne çıkması planlanıyor.


Diğer DOMOTEX Etkinlikleri

DOMOTEX HANNOVER (11 - 14 Ocak 2024), dünyanın önde gelen zemin kaplamaları ticaret fuarıdır. Fuarı Deutsche Messe AG Hannover organize ediyor.

DOMOTEX asia/CHINAFLOOR (26 - 28 Temmuz 2023, Şanghay), Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük uluslararası zemin döşemeleri fuarıdır. VNU Exhibitions Asia, Build Your Dream ve Deutsche Messe'nin bir yan kuruluşu olan Hannover Milano Fairs Shanghai, fuarı ortaklaşa organize ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder