4 Haziran 2016 Cumartesi

Reis, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyor...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Reis, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyor

Çevreye karşı duyarlı bir yaklaşımla hareket eden ve geliştirdiği çevre odaklı sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle Yeşil Ekonomi Ödülünü alan Reis Gıda, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyor.
Bütün insanlığın, yaşadığı çevreden sorumlu olduğunu her platformda dile getiren Reis, çevre kirliliğinin önlenmesi, kaynakların israf edilmeden verimli kullanılması, toprağın amacı dışında kullanılmaması gibi konulara dikkat çekiyor.
Çevrenin ve doğanın yaşamın en önemli parçalarından birisi olduğunu anlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Yaşamın güvencesi ve gıda ihtiyacının temel varlığı olan, toprağın, suyun ve havanın kıymetini daha çok bilerek, korumalıyız. Gelecek 50 yılda, dünya nüfusunun %25 artacağı belirtiliyor. Uzmanlar, gelecekte susuzluk ve temel gıda maddelerinin eksikliğinden, kuraklık ve artan fiyatlardan, bugünkünden daha sık ve çaresizlik içinde bahsedileceğini vurguluyor. Gelecekte oluşabilecek bir gıda krizinin, önlem alınmazsa küresel bir güvenlik krizine dönüşebileceği açıklanıyor. İşte bu noktada, her ülkenin kendi topraklarında, iç tüketimini karşılayacak kadar gıda üretimi yapması gerekmektedir. Hiçbir ülke, beslenmek gibi yaşamsal bir konuyu, başka bir ülkeden ithal ederim diyerek, ihale edemez” dedi.

Taşköprü Sarımsağına dünyanın kapılarını açtı

Sarımsağının nehirlere dökülmesini önlemek için 17 yıl önce Kastamonu- Taşköprü’de Sarımsak fabrikası kuran Reis, Taşköprü Sarımsağının, aslının bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK, Kastamonu Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerle işbirliği yapmayı sürdürerek, İyi Tarım Uygulamalarını çiftçilere anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, sürdürdüğü yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağı Projesini, geçtiğimiz yıllarda Metro Toptancı Market işbirliğiyle hayata geçirdi. Reis’in yaptığı tüm çalışmalar, Taşköprü Sarımsağına dünyanın kapılarını açarak, sarımsak ihracatına öncülük edilmiştir.  

Obeziteye karşı durdu, ödülün sahibi oldu

Sağlıklı nesiller için obeziteye karşı mücadelesiyle dikkat çeken Reis, 12.Kent ve Yaşam Ödülleri’nde ‘2016 Yılı Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü. 7 yıldır obeziteye karşı duran Reis Gıda, mücadelesine güçlenerek devam etmektedir.
Obezitenin toplum sağlığını tehdit eden rakamlara ulaştığının altını çizen Reis, ülkemizde erkeklerin %25’nin, kadınların %34’nün, çocukların %20’nin obez olduğuna dikkat çekmektedir. Reis, ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla başlattığı obezite mücadelesi kampanyasına, ‘Abur Cubur Olacağı Budur’ ile devam etti. Kampanyada bir sonraki slogan “Abur Cubura Karnımız Tok” oldu. 2015 yılında başlatılan “Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada” kampanyası, 2016 yılında da devam ediyor. Reis’in, Nielsen Türkiye’ye Kasım 2015- Nisan 2016 tarihleri arasında yaptırdığı araştırma sonuçlarına göre; Reis’in “Ev Yemeği Sofrada, Hesap Ortada” kampanyası kadınların %65’i; “Geleneksel Lezzetler, Sağlıklı Nesiller” kampanyası ise kadınların %72’si tarafından beğenildi. Araştırmaya katılan kadınların tamamına yakını, evde yapılan yemeğin daha sağlıklı (%98), daha ekonomik (%96) ve daha lezzetli (%94) olduğunu söyledi. Bununla birlikte her 10 kadından 7’si, evde yapılan yemeği daha zahmetli bulduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder