17 Ocak 2019 Perşembe

GELECEĞİN LEZZETLERİ, SİRHA 2019’DA YARATILACAK

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



GELECEĞİN LEZZETLERİ, SİRHA 2019’DA YARATILACAK

Dünya yiyecek- içecek sektörünün kesişim noktası ve sektördeki her profesyonel için bir referans etkinlik olan “Sirha Lyon”26  – 30 Ocak 2019 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleşecek.
Bu sene 19.’su gerçekleşecek olan ve tüm dünyaya hitap edecek Sirha Lyon, 200 bin’e yakın sektör profesyoneline daha geniş ürün ve servis yelpazesi sunabilmek için daha da büyütülecek. 10 bin metre kare genişletilen fuarda, 3 bine yakın marka ve katılımcı yer alacak.
26 Ocak’ta başlayacak olan Sirha Lyon, 5 gün boyunca sektör gelişmelerine kendini adapte ederek, yeni katılımcılar ve daha büyük bir ziyaretçi kitlesi ile prestijli birçok etkinliğe sahne olacak. 
Sunduğu yoğun ve tam kapsamlı programı, dinamik yapısı ile yine tüm beklentilerin ötesine geçmeye hazırlanan Sirha Lyon ile ilgili olarak Sirha Yönetim Kurulu Başkanı Marie-Odile Fondeur “Sirha, yıllar içerisinde Horeca (Hotel, Restaurant, Café) sektöründe eşsiz bir yer edindi. Bu gücümüzü zengin içeriğimizden, sıcak atmosferimizden ve gastronomi sektörünün en önemli isimlerini bir araya getirebilmemizden alıyoruz” görüşünde bulundu.

SİRHA LYON, YENİLİKLERİN VE İNOVASYONLARIN ÇIKIŞ NOKTASI
Gastronomi sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve üstün kalite anlayışı ile tüm dünyada fark yaratan Sirha Lyon ziyaretçileri, yeni konseptler keşfederken bir taraftan da yeni ürün veya ekipman inovasyonlarını öğrenecekler. Hızla değişen gastronomi sektörü ve sürekli gelişen bir pazar karşısında ziyaretçiler yeni konseptleri keşfederek, yaratıcı fikirlerden ilham alma şansı yakalayacaklar. Bir diğer taraftan da, Sirha Lyon’da gerçekleşecek olan b2b görüşmeleri ve toplantılar katılımcı ve ziyaretçilere yeni iş olanakları ve iş birliktelikleri yaratma fırsatı da verecek. 

Gastronomi sektörüne zengin, canlı ve tam kapsamlı bir bakış açısı getiren Sirha Lyon, değişken dünyamızda geleceğin trendlerinin ve lezzetlerinin belirlenmesinde büyük bir rol oynuyor. Bu anlamda, Sirha Lyon, sektör profesyonellerinin geleceğin taleplerini önceden öğrenerek, adapte olabilmeleri için tüm ipuçlarını tek çatı altında verebilmeyi hedefliyor.

SİRHA LYON DÜNYANIN EN PRESTİJLİ YARIŞMALARINA SAHNE OLACAK


Sirha Lyon 21 farklı yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Sektörün tüm mesleklerinin (aşcılar, kasaplar, pastacılar, baristalar, fırıncılar vs.) kendi hünerlerini ve yeteneklerini sergileyeceği bu yarışmalar izleyicilerin yeni fikirler ve teknikler edinmelerini sağlayacak. Bu yıl 30. Yılını kutlayacak olan Dünya Pastacılık Kupası’nın (Coupe du Monde de la Pâtisserie) finalleri 27 ve 28 Ocak tarihlerinde fuar kapsamında gerçekleşecek. Bu yılki konsepte uygun olarak, tamamen vegan tatlılar hazırlayacak olan şefler 21 farklı ülkeyi temsil edecekler. Yarışmacılar, 10 saat boyunca çikolata, şeker ve dondurma alanında 3 farklı çeşit tabak yaratacaklar.
Dünyanın en prestijli şef yarışması olarak öne çıkan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bocuse d’Or yarışmasının da finalleri yine fuar kapsamında 29 ve 30 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tam 5 saat 35 dakika boyunca 24 ülkeden 24 yarışmacının hünerlerini sergileyeceği Bocuse d’Or ‘un jüriliğini ise dünyanın en saygın şefleri üstlenecek. Yarışmacılar, gelenekselleşmiş mutfak kurallarını uygularken bir taraftan da kendi ülkelerinin kültürlerini hazırladıkları yemeklere yansıtacaklar. Bocuse d’Or yarışmasının bu yılki Resmi Havayolu Sponsorluğunu
ise Türk Hava Yolları üstleniyor.

SIRHA Hakkında
Sirha, ilk olarak 1983 yılında Fransa’nın Lyon kentinde düzenlendi. Lyon’da 2 yılda bir düzenlenen ve en son 2017’de gerçekleştirilen Sirha’yı, her yıl yaklaşık 25.000 şef, 200.000’in üzerinde profesyonel ziyaret ediyor. Katılımcı ve marka sayısının 3.000’i aştığı Sirha Lyon’un organize edildiği alan, 132.000 metrekare. Sirha Lyon 62 ülkeyi konuk ediyor. Diğer yandan, Sirha Lyon, dünya çapında prestije sahip 21 yarışma ile de ön plana çıkıyor. Bunlar arasında “Bocuse d’Or” (Şefler Olimpiyatı), “Dünya Pastacılık Kupası” (Coupe du Monde de la Pâtisserie), “Uluslararası Catering Kupası” (International Catering Cup) ön plana çıkan yarışmalar olarak nitelendiriliyor. Sirha’nın ayrıca Sirha Green ayağı da organize edilmeye geçtiğimiz yıl başlandı. Yeşil, vegan, çevreye duyarlı ve alerjensiz ürünlere odaklanan Sirha Green, son yıllarda önem kazanan sürdürebilirlik temasını ön planda tutuyor. Günümüzde Sirha, Fransa’nın Lyon kentinin yanı sıra,  Macaristan Budapeşte’de ve Türkiye İstanbul’da düzenleniyor. 
SIRHA İstanbul: Sirha İstanbul, ilk olarak 2013 yılında düzenlendi. HORECA sektöründeki ilham veren yenilikler kadar yerel lezzetlerin ve şeflerin yaratıcı lezzetlerinin sergilendiği fuarda, gastronomi sektörünün en önde gelen yarışma ve etkinlikleri de düzenleniyor. Bunlar arasında, “Bocuse d’Or” (Şefler Olimpiyatı), “Dünya Pastacılık Kupası” (Coupe du Monde de la Pâtisserie), Omnivore (Mutfakta Yaratıcılık Festivali) gibi pek çok etkinlik yer alıyor. Her yıl kendini daha fazla geliştiren ve gittikçe daha çok ilgi gören Sirha İstanbul’un 7.si 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder