19 Ocak 2019 Cumartesi

GTD 2019’a Merhaba Gastronomi Gecesinde yılın yorgunluğu atıldı...






HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Elit World Hotel İstanbul’da GTD tarafından gerçekleştirilen 2019’a Merhaba Gastronomi Yılı Gecesi’ne farklı kent ve yörelerden konuklar katıldı. Geceye katılım her branşdan Gastronomiye gönül vermiş şeflerden basın mensuplarına, şirket yöneticisinden işletmecisine kadar herkes vardı.Tat ve Koku temalı gecede yılın yorgunluğu atıldı.


GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Gastronomi turizmini hem Türkiye’de hem de ülke sınırları dışında tanıtmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi,Türsab Kültür ve Turizm Bakanlığıyla koordineli çalışarak devletlerle resmi anlaşmalar yapan bir sivil organizasyon konumuna geldiklerini söyledi.


Gecede Gastronomi Turizmine Değer katanlara Plaketleri verildi Plaket alanlar sırasıyla Cüneyt Asan – Günaydın Et, Mehmet Yalçınkaya, Tamer Köseoğlu – Den Den Yatçılık, Sedat Bornovalı – İstanbul Rehberler Odası, Ebru Nurluoğlu – AİP Vakfı, Tansu Demir – Garibaldi, İstanbul Valiliği, İ.B.B. Turizm Müdürlüğü, Yalçın Manav – Taşfed, Osman Ayık – Türofed, Elite World Hotels, Nuri Develi – Develi Et, İhsan Koçulu, Dilek Koç – Where Dergisi, Firuz Bağlıkaya – Türsab, Bülent Akarcalı, Mehmet Ersoy – Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dr. Mustafa Aydın, Nadir Güllü – Karaköy Güllüoğlu, Cem Kınay, Erkan Ataman – Ciner Holding, Bedriye Berber Engin – Özel Ödül




Sektöre emek ve değer katan seçkin konukları ve GTD üyeleri için özel olarak tasarlanan yeni yıl yemeğinin tematik kısmında “Kokuların tatlar üzerindeki etkileri” anlatıldı. Kış aylarını hafızamızda en iyi canlandıran Tarçın, Karanfil, Defne, Vanilya, Kişniş gibi baharat kokularıyla birlikte, Selçuklu ve Osmanlı kültüründe Saray’da pişirilen yemeklerdeki kokulardan Saray kadınlarının ve padişahların tercih ettiği kokular ve anlamları hakkında bilgiler verildi. Kişiye özel koku seçiminin püf noktalarından yılbaşında parfüm hediye almanın inceliklerine kadar uzanan uygulamalar gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder