HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR
Hazır giyim sektöründe, Turquality destekleri artırıldı
Turquality, ülkemizin devlet destekli ilk marka programıdır. Hem teşvik, hem değer oluşturan bir iş modeli olduğu için, ürün ve hizmet üreten tüm sektörler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Son dönemlerde iş süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek geleceğe hazırlanan işletmeler, global çapta markalaşma çalışmalarına hız katmak için rotalarını Turquality’e çevirmektedirler.
Turquality’de değer oluşturan konular hakkında bilgiler veren Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, şunları söyledi:
“Turquality’nin değer oluşturduğu konuların başında S & OP stratejileri yer alıyor. Yani, Satış & Operasyon Planlama sayesinde, entegre iş planları oluşturularak, global müşteriler de talep artışı sağlanıyor. Turquality entegre iş planları kapsamında şirketler; yeni ürün planları, satış fırsat planları, gelir- kar planları, talep planları, satış - pazarlama operasyon girdileri, talep şekillenmesi, kapasite planları, stok planları, malzeme planları, lojistik planları, ürün çeşitlemesi, varsayımlar, talep dağılımı, performans göstergeleri, işletme sermayesi, kar marjları, devir hızları, bütçe kontrolleri, kök neden analizleri gibi konuları gerçekleştirerek marka değerinde ciddi artış sağlıyor” dedi.
Turquality iş modeli ve disiplini ile ciddi döviz girdisi sağlanır
Turquality iş modeli ve disiplini hakkında açıklamada bulunan Progroup Danışmanlık Başkanı Dr. Salim Çam, şunları kaydetti:
“Turquality iş modelinde, ürün sektörüne çok ayrı bir değer veriyoruz. Ülkemiz, ihracat konusunda fırsatlar ülkesidir. Turquality’nin iş modeli ve disiplinini şirketlere uyarladığımızda, ciddi bir döviz girdisi sağlarız. Turquality’de danışmanlık yaptığımız ürün sektörü firmalarında, önce yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde analiz edip, hedef kitleyi tespit ederek, kaynak ve kabiliyet planlarını oluşturuyor ve bir yol haritası çiziyoruz. Bu çalışmanın 423 alt süreç yönetimi var. Ardından, doğru algoritma kurulduğunda, sistem otomatik bir hızla çarkını döndürmeye başlıyor ve ardından döviz yağmaya başlıyor. Son zamanlardaki yüksek teknoloji ataklarımız ve çalışmalarımızla da, dünyanın en cazip ülkesi konumundayız” diye konuştu.
Turquality firmalara, hangi konularda, nasıl bir ivme kazandırıyor
Ürün ihracatı yapan markalar için Turquality desteği almanın koşulları hakkında bilgiler veren Progroup Başkanı Dr. Salim Çam, konuşmasına şöyle devam etti:
“Müracaat eden markanın, Türkiye’de tescilinin yapılmış olması gerekiyor. Yurtdışında da, ibraz edeceği iş planında belirtilecek hedef pazarlarının en az birinde, aynı markanın tescil edilmiş olması gerekiyor. Ürün ihracatı için son 3 yıl ihracat yapma, ürün ihracat ortalamasının en az 3 milyon tutar oranında olması gerekiyor. Hazır giyim sektörüne verilen Turquality destekleri, 2021 yılında artırıldı. Verilen destekler tabloda yer alıyor” şeklinde konuştu.
Ürün sektörü Turquality Destekleri
DESTEK TÜRÜ LİMİTİ
Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescili, marka tescili, yenileme ve koruma Limitsiz (5 yıl)
Tanıtım harcamaları Limitsiz (5 yıl)
Mağaza kira Limitsiz (Aynı anda 50 mağaza) (5 yıl)
Mağaza temel kurulum, dekorasyon, konsept mimari giderleri 1.515.000 ₺ (Kira desteği alan mağazalar için) (5 yıl)
Ofis, depo, showroom, satış sonrası servis, reyon, raf, dekorasyonlu köşe kira Limitsiz (5 yıl)
Ofis, depo, showroom, satış sonrası servis, reyon, raf, dekorasyonlu köşe, temel kurulum dekorasyon, konsept mimari giderleri 1.515.000 ₺ (5 yıl)
Pazara giriş belgeleri, sertifikasyon, ruhsatlandırma, test, klinik test 3.793.000 ₺ (5 yıl)
Franchise, dekorasyon, kurulum, konsept mimari giderleri 757.000 ₺ (Aynı anda 100 mağaza) (5 yıl)
Franchise kira 1.515.000 ₺ (Aynı anda 100 mağaza) (5 yıl)
Yönetim Danışmanlık ve Yazılım 3.793.000 ₺ (5 yıl)
İstihdam Limitsiz (Aynı anda 10 kişi) (5 yıl)
Pazar araştırma çalışmaları ve raporları Limitsiz (5 yıl)
Fuar Limitsiz (5 yıl)
Depolama Hizmetleri Limitsiz (5 yıl)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder