13 Mayıs 2024 Pazartesi

Oldcity Otelciler Platformu, Uganda'ya çıkartma yaptı


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye'nin turizm sektöründeki önemli paydaşlarından biri olan Oldcity Otelciler Platformu, Başkan Tarkan Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye ile Uganda arasındaki turizm işbirliğini artırmak üzere Uganda Büyükelçisi Sayın Mehmet Fatih Ak ile bir araya geldi.


Bu önemli buluşma, her iki ülkenin turizm potansiyelini değerlendirme ve gelecekteki işbirliği fırsatlarını belirleme amacını taşıyordu. Oldcity Otelciler Platformu Yönetimi adına konuşan yetkililer, Türkiye'nin eşsiz tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sunduğu doğal güzelliklerle uluslararası turistleri cezbetmeye devam ettiğini vurguladılar.


Uganda Büyükelçisi Sayın Mehmet Fatih Ak ise, Uganda'nın benzersiz doğal yaşamı, vahşi yaşam rezervleri ve turistik cazibe merkezlerinin Türk turistler için çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin turizm sektöründeki deneyimi ve Uganda'nın turizm potansiyeli arasında karşılıklı olarak faydalı işbirlikleri kurulabileceğini ifade etti.


Buluşmada ele alınan konular arasında, turizm tanıtımı, pazarlama stratejileri, turist alışverişi ve seyahat programları gibi önemli noktalar yer aldı. Her iki taraf da, turizm alanında işbirliğini güçlendirmek ve karşılıklı olarak fayda sağlamak için somut adımlar atmaya kararlı olduklarını dile getirdiler.


Bu buluşma, Türkiye ve Uganda arasındaki turizm işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve her iki ülkenin turizm sektörünün büyümesine katkıda bulunması açısından önemli bir adımı temsil ediyor.

Perakende Günleri 2024 sektörü dijitalleşme odağında buluşturuyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Perakende Günleri 2024 sektörü dijitalleşme odağında buluşturuyor

Perakende sektörünün dijitalleşmesine, e-ticarete ve e-ihracata odaklanan Perakende Günleri, bu yıl 29-30 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Soysal tarafından düzenlenen Türkiye’deki en büyük iş dünyası organizasyonu, perakende sektörünün ve dijital ticaretin geleceğine yön veren çok sayıda yerli ve yabancı konuşmacıyı 10 bini aşkın üst düzey yönetici ile bir araya getirecek. 

Soysal tarafından bu yıl 23. kez düzenlenecek olan Perakende Günleri,  perakendeciler, AVM’ler, tedarikçiler ile sektöre en yeni çözümlerini sunan teknoloji, e-ticaret ve lojistik firmalarını 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör lideri konuşmacıların katılacağı konferans ve oturumların yanı sıra, eşsiz bir network olanağı sunan fuar alanı ve B2B görüşmelerin gerçekleştiği özel bölümü ile sektörün ve dijital ticaretin geleceğine yön verecek. Sektörün en prestijli ödülleri olan Perakende Güneşi Ödülleri ise bu yıl E-Ticaret Başarı Ödülleri ve Sektörün Başarılı Liderleri Ödülleri olmak üzere iki kategoride verilecek. 



Akinon ve Atış Yapı ana sponsorluğunda düzenlenen Perakende Günleri 2024, Siri'nin Yaratıcısı, Siri ve Viv Labs Kurucu Ortağı Adam Cheyer’i oditoryumda ağırlayacak. İlham verici oturumlarla perakende sektörünün yeni dönemine ışık tutacak olan PG24, Türkiye’nin ilk resmi hacker’ı, Siber Güvenlik Uzmanı Tamer Şahin’in etik hacker’lık deneyimlerini, bilgi güvenliğine dair bireysel ve kurumsal tehditleri ve korunma yöntemlerini anlattığı oturum ile global rekabet ortamında nasıl öne çıkılacağının ipuçlarını aktaracak olan ECCO Amerika Başkanı Deniz Erda’nın da konuşmasına ev sahipliği yapacak. 


Akinon Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari dijital ticaretteki son gelişmeleri ve 2024 trendlerini aktarırken, Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış ise AVM’lerdeki yeni ufukları katılımcılarla paylaşacak. Rusya'ya kolay e-ihracat imkanı sunan Ozon Global’in Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş bu pazara ilişkin deneyim ve fırsatları aktarırken, Winfluencer’ın ortakları Funda Yener ve Dila Tarkan en etkili dijital pazarlama kanallarından biri olarak öne çıkan veriye dayalı influencer pazarlamasının inceliklerini, Getir Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Ersöz ile birlikte anlatacak. Suat Soysal’ın Gülben Ergen ile oditoryumda gerçekleştireceği söyleşi ile radyo ve medyanın geleceğine bakacak olan Kafa Radyo yöneticileri Nihat Sırdar, Candaş Tolga Işık ve Güçlü Mete söyleşisi PG24’ün farklılaşan oturumları arasında yer alıyor. 


Kendisini yaratıcı dönüşüm şirketi olarak tanımlayan dünyanın en büyük iletişim holdingi WPP, işletmelere, altyapı, platform ve yazılım hizmetleri sunarak dijital dönüşümlerini destekleyen Huawei Cloud, üreticiler, perakendeciler ve toptancılar için SaaS üzerinde entegre pazar yeri uygulaması sunan Mirakl, dünyanın lider pazaryeri entegratörü ChannelEngine ile dijital moda 


ve lifestyle perakendeciliğinde derin içgörülere, gözlemlere ve görüşlere erişim sağlayan Tradebyte gibi alanlarının uzman küresel markalarını da ağırlayan  Perakende Günleri 2024’te katılımcılar, ana sahne dışında, perakende sektörüne yön veren 4 ayrı “Uzmanlık Sahnesi”nde, geniş bir yelpazaye yayılan 40’ı aşkın oturumda sektörün temsilcilerini dinleme şansı yakalayacak. 


Perakende Günleri 2024’ün bu yılki kapanışını ise perküsyon sanatçısı Ceren Özdemir’in eşlik edeceği akşam yemeğinin ardından konser verecek olan, Türk müziğinin güçlü seslerinden Ebru Gündeş yapacak. 


PG24’ün diğer konuşmacıları:

Akinon Kurucu Ortak & CSO Çağrı Orçan, WPP Global Commerce Lead & VML Chief Digital Commerce Officer Gemma Spence, İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol, Tradebyte Vice President Retailer Carsten Feiler, Başarsoft Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Borusan Next Kullanılmış Oto Platformu Genel Müdürü İlker Baydar, Bulgari Türkiye Genel Müdürü Şebnem Berkol Yüceer, ChannelEngine’in Stratejik Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Niels Floors, D-Dat Consultancy  Kurucu Ortağı Mesut Şefizade, Mirakl Ülke Müdürü-Türkiye Pınar Tekinşen, Digital Exchange Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Pamuk, Ekol360 E-Ticaret Kıdemli Departman Lideri Umut Tuncer, ENS Danışmanlık Genel Müdürü Emre Şen, Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, Fiba Commercial Properties CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, Hepsiburada Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Erkin Aydın, Hepsiglobal Ticari Direktörü Beril Köker, Akinon CMO’su Nurcan Bıçakçı Arcan, Hopi CEO’su Yalın Özcan, Esas Gayrimenkul COO’su Nevzat Yavan, FutureBright Kurucu Ortağı Akan Abdula, Huawei Cloud Türkiye Bulut Çözümleri Mimarı Ali Çeliksu, Kenvue Türkiye Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Murat Mutlu, MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, Mall Logistics Yönetici Ortakları Emre Cevdet Çizmecioğlu ve Fatih Şavata, Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Mimeda Yönetici Direktörü Kına Demirel, Mobildev Kurucu ve Genel Müdürü Ozan Özgür Erdoğan,Nebim Genel Koordinatörü Sedat Taşçı, PttAVM Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO / ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Securitas Technology Genel Müdürü Pelin Yelkencioğlu,  Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, Teknosa CEO’su Sitare Zengin, Teknosa Müşteri Deneyimi, CRM ve Veri Analitiği Grup Müdürü Duygu Bayram, Tescilli Markalar Derneği Genel Başkanı Selçuk Güzenge, Turkish Souq Yönetim Kurulu Üyesi Melih Müminoğlu, Urban Care Kurucu ve CEO’su Selen Yorgun Tavit, Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, Yves Rocher Türkiye CEO’su Elif Berker, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, VeriPark Kıdemli Genel Müşteri Yöneticisi Serdar Türkoğlu, DeFacto CIO’su Abdurrahman Kılınç, Televizyon Programcısı Ahu Orakçıoğlu, Logo Perakende Çözümleri Genel Müdürü Arslan Arslan, Pluxee CSO’su Koray Bozkurt, Koton E-Ticaret & İş Geliştirme Direktörü Ali Can Ertem, Starbucks / Alshaya Ticari Grup Müdürü Nihan Koç, Boyner Büyük Mağazacılık Yatırım Geliştirme, Satınalma ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Filiz Bayrak.


TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurulu, The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği – TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurulu, The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00’da The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi.

Yüksek Danışma Kurulu Başkanlık Divanı Üyesi Oktay Varlıer’in Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Mali Genel Kurul’da İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından talep edilen bazı tüzük değişikliklerinin yanı sıra Dernek faaliyetleri, sektördeki gelişmeler gözden geçirildi. 



Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında Başkan Oya Narin şunları söyledi:

Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerle mücadele eden ülkemiz, turizm yatırımcılarımızın çabaları ve devletimizin katkı ve desteğiyle, Cumhuriyetimizin 100. Yılında57 milyon turisti ağırlayarak 56 milyar dolar gelir elde etmiştir. Bu rakamlar ile Türkiye, turizmde dünyanın ilk 4 destinasyonundan biri haline gelmiş; kaynak pazar ve ürün tarafında önemli bir çeşitliliğe ulaşmış ve ülke ekonomisini, döviz ihtiyacını ve istihdamını sırtlamıştır. Bununla 2023 yılında dünyada en çok ziyaret edilen şehirler arasında İstanbul 20 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile 1. sırada, Antalya ise 4. Sırada yer almıştır.

Turizmde Dönüşüm Şart 

TTYD olarak, 2020 yılında kamuoyu ile paylaştığımız “Turizmde Dönüşüm Raporu”nda da ortaya koymuş olduğumuz üzere, sektörümüzün ekonomiye katkısının çok daha büyüyebileceğini ve büyümesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, turizmde dönüşüm için bir dizi yapısal uyum politikasının uygulanması ile turizm gelirleri 2033 yılında 135 milyar dolara, turizmin GSYH içindeki payı ise son on yılın ortalaması olan %5’lerden %7,5 seviyesine yükselebilecektir.

Yatırımcı ve Turizm Diplomasisi Temsilcisi Olarak Rolümüz:

Bizler, yatırımcı ve turizm diplomasisi temsilcileri olarak, Arap Yarımadası'ndaki projeleri yakından takip etmekte ve bu projelere katkı sağlamak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız.

Özellikle, Akdeniz çanağında gittikçe artan rekabete önümüzdeki dönemde Basra Körfezi ve Kızıldeniz’ de eklenecektir. Bu bölgede 800 milyar dolarlık projelerin hayata geçirilmesi planlanmakta olup, turizmin ekonomiye katkısının dünya genelinde rekor bir seviyeye ulaşması beklenmektedir.TTYD olarak hem gittikçe artan rekabette sektörümüzün konumunun korunması ve artırılması hem de Arap yarımadasındaki projelere yatırımcı ve turizm diplomasisi temsilcisi olarak dahil olmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 

İşletme finansmanı ve yatırım boyutunda doğru ve avantajlı finansal kurgular oluşturmalıyız:

 TTYD olarak, Turizm sektörünün rekabet gücünü artırarak ekonomik katkısını maksimize etme hedefimize ulaşmak amacıyla, alternatif finansman kaynaklarına erişimi artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çabalarımız, turizm sektörünün genişlemesini ve gelişmesini desteklemektedir. Yatırımların çeşitlendirilmesi ve yeni finansman modellerinin kullanımıyla, sektördeki büyümeyi teşvik etmeyi ve daha fazla istihdam oluşturmayı hedefliyoruz.

Markalaşma, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve küresel rekabet gücünü artırması açısından kritik bir unsurdur.

Yabancı markaların ülkemize aktaracağı bilgi birikimi, turizm sektörünün dönüşümüne önemli katkılar sağlayacaktır. Ancak, yerli markaların da uluslararası alanda daha görünür olması gereklidir. Türkiye’de 44’ü yerli, 16’sı yabancı olmak üzere 60 otel zinciri faaliyet gösteriyor. Zincir otellere bağlı olan 517 otel bulunuyor. Yerli zincirler yurtdışında 30 otele sahip. Bu sektörün, uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için ölçek büyütme ve desteklerin çeşitlendirilmesi gibi adımlar atılmalıdır. Özellikle, turizm sektörü için KDV gibi vergi istisnalarının diğer ihracatçılara sağlandığı gibi uygulanması gereklidir. Bu sayede sektör, ekonomik büyümeye daha etkin bir şekilde katkı sağlayabilir.

Narin, konuşmasının sonunda,
Türkiye’nin turizmdeki öncü rolü ile paralel şekilde küresel turizm yatırımları için de bir referans noktası haline getirmesini hedeflediğimiz, Turizm Yatırım Forumu’nun dördüncüsü TIF 2024’ün, 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade etti. 


Wtatil, Salam Air’in Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Wtatil ile Salam Air arasında işbirliği anlaşması

Türkiye’den dünyaya outgoing turlar düzenleyen B2B tur operatörü Wtatil, modern ve genç filosuyla dikkkat çeken Umman merkezli havayolu şirketi Salam Air’in Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu

Dünya kültürlerinin keşfedilmesine ve zenginleşmesine katkıda bulunma vizyonuyla 2018 yılında kurularak outgoing tur operatörü olarak hizmet vermeye başlayan Wtatil, işbirliklerine bir yenisini ekleyerek havayolundaki gücünü de artırdı. Salam Air ile anlaşma imzalayan Wtatil, Umman merkezli havayolu şirketinin Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu. İki marka arasındaki imza töreni  iş ortakları, sektör paydaşları ve medya temsilcilerinin katılımıyla SwissotelBosphorus’ta gerçekleşti. Lansmanda müzisyen Su Soley de bir konser verdi. 

Turizm ve seyahat alanındaki uluslararası işbirliği kapsamında, taraflar Salam Air’ın 2024 için yolcu sayısı ve ciro bazlı 10 kat büyüme hedefinde mutabık kaldıklarını duyurdu. Umman’ın düşük maliyetli genç havayolu şirketi Salam Air, 2017 yılında hava sahasına girdi. Umman'ın başkenti  Muskat'tan çeşitli iç ve dış hatlara hizmet veriyor. Modern ve genç filosuyla dikkat çekiyor; filosunda 6 Airbus A320neo, 7 Airbus A321neo ve 1 Airbus A321 olmak üzere toplam 14 uçak bulunuyor.Ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Asya'daki çeşitli destinasyonlara seferler düzenleyen Salam Air, Türkiye’ye ilk uçuşunu 2019 Temmuz ayında yapmıştı.Salam Air, uygun fiyatlarla seyahat etmek isteyen yolcular için İstanbul, Trabzon, Bangkok, Phuket, Colombo gibi  popüler destinasyonların yanında Hindistan ve Asya’da birçok noktaya, Almanya ve Arnavutluk gibi ülkelere alternatif bir uçuş seçeneği sunuyor.  

İstanbul’da Salam Air ofisi de açıldı

İşbirliğiyle birlikte; bundan böyle Türkiye pazarından tüm Salam Air biletlemeleri ve programları Wtatil üzerinden yapılacak. Taraflar arasında, Türkiye’den haftada İstanbul çıkışlı 7 sefer, Trabzon çıkışlı 2 sefer gerçekleşmesi ve bu uçuşların geliştirilmesi yönünde de anlaşmaya varıldı. Wtatil Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saray,Salam Air’la işbirliğine dair şu açıklamayı yaptı: ‘’Bu anlaşmadan dolayı çok mutluyuz, heyecanlıyız. Salam Air’iWtatil üzerinden Türkiye’deki tüm acenteler ağı ile tanıştıracağız. Salam Air artık hem münferit biletlerde hem de tur paketlerinde daha fazla görünür olacaktır. Şişli Esentepe’de Salam Air’e ait ofisimizi de açtık; şu an tüm acente ve misafirlerimizin hizmetindeyiz. Bir güzel haberi daha paylaşmak isterim; aramızdaki bu işbirliğiyle Wtatil sadece Türkiye’de değil Arnavutluk’ta da Salam Air’ın GSI’ı olarak hizmet verecek.’’

WTatil Yönetici Ortağı Cansu Varlık ise ‘’Bugün burada iki güçlü markanın başlattığı işbirliğinin heyecanını yaşıyoruz. Salam Air yenilikçi yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışı ile havacılık sektöründe önemli bir konumda bulunuyor. Wtatil ise tatil deneyimindeki mükemmelliği ve misafir memnuniyetini odak noktası yaparak sektörde fark yaratıyor. Bu işbirliği ile SalamAir’in hizmet verdiği rotalara WTatil’in uçaklı paket turları eklenerek misafirlerimize daha kapsamlı ve keyifli bir seyahat deneyimi sunacağız. Birlikte daha da büyüyerek sektördeki liderliğimizi pekiştireceğimize inanıyoruz’’ dedi. 

Salam Air Satış Direktörü Mazin Al Salmani ise Wtatil ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ‘’Wtatil ile işbirliğimiz markamıza güç katacak, daha geniş bir ağa erişmemizi sağlayacaktır. Türkiye Salam Air için çok özel ve önemli bir destinasyon. Türkler’in de uçuşlarımıza talebi yüksek. Bu işbirliğinden aldığımız güçle uçuşlarımızı yeni hatlar ekleyerek geliştirmeyi; özellikle yüksek yaz sezonunda uçuş sayılarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarında olmaktan mutluyuz.’’


WTATİL.COM HAKKINDA

Wtatil.com sayı ve ciro açısından Türkiye’den outgoing (Paket) turlar düzenleyen İstanbul merkezli en büyük B2B tur operatörlerinden biridir. İstanbul’da 3 ofis ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde 6 ofisle birlikte toplamda 9 ofisi bulunuyor. Wtatil.com bünyesinde ayrıca Kuzey Makedonya’da 2 restoran, 550 kişiye aynı anda hizmet verebilen RestaurantGardenia, yine Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 70 yatak kapasiteli 4 yıldızlıOldStones Hotel, Budva’da 40 yatak kapasiteli 3 yıldızlı Mimoza Hotel’i bulunduruyor. Tamamen turizm yazılımlarına hizmet veren teknoloji şirketi Reserwation.com daWtatil’in iştiraklerinden biridir. Ayrıca dünyanın en etkili 10 turizm organizasyonlarından biri olan Uzakrota Travel Forum’un da yatırımcısı ve yüzde 25 sahibidir. 200’e yakın personeli ile turizmin her alanında hizmet vermektedir. 


SALAM AIR HAKKINDA

Salam Air, Umman merkezli düşük maliyetli bir havayolu şirketidir. İlk uçuşunu 30 Ocak 2017'de gerçekleştiren Salam Air, Umman'ın başkenti Muskat'tan çeşitli iç ve dış hatlara hizmet veriyor. 

Modern ve genç filosuyla dikkat çekiyor. Genellikle Airbus A320 ve A321neo uçaklarını kullanarak özellikle Orta Doğu ve Asya'daki çeşitli destinasyonlara seferler düzenliyor. Salam Air 2019 Temmuz ayında Türkiye’ye ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. Salam Air filosunda 6 Airbus A320neo, 7 Airbus A321neo, ve 1 Airbus A321 olmak üzere toplam 14 uçak bulunuyor. Aldığı ödüllerden bazıları şöyle; Umman'ın En Güvenilir Markası 2021 ve 2022 Asya'nın En Genç Filosu ödülleri… 


İzmir Skal 83. Dünya Kongresi için tek yürek


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



İzmir Skal 83. Dünya Kongresi için tek yürek

Uluslararası Skal Kulübü'nün 16-21 Ekim 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenleyeceği 83. Dünya Kongresi'nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı İzmir Ticaret Odası'nda (İzTO) yapıldı. Toplantıda bir araya gelen kentin karar vericileri, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini buluşturacak kongre için Skal İzmir Kulübü'ne ellerinden gelen desteği vereceklerini açıkladı. 

Kongre hazırlıklarına ilişkin tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.



Toplantıda konuşan Güney, bir - bir buçuk yıllık etkin çalışmayla dünyanın en önemli turizm kentlerini geride bırakarak Uluslararası Skal Kulübü 2024 Dünya Kongresi'ni İzmir'e kazandırmayı başardıklarını söyledi. Güner Güney, Skal Türkiye delegasyonu olarak 2022'de Hırvatistan Rijeka'da ve 2023 yılı Kasım ayında İspanya Malaga'daki dünya kongrelerine katılarak İzmir'i anlattıklarını belirtti.

Güney, Dünya Skal Kongresi'nin 17 yıl sonra üçüncü kez Türkiye'de, ilk kez İzmir'de yapılacağını, kongre kapsamında, turizmde karar verici konumda olan 500-600 dolayında üst düzey yetkilinin İzmir'de ağırlanacağını anlattı. Güner Güney, "Yapılan araştırmalar, uluslararası kongrenin ertesi yıl gelen turist sayısında net yüzde 20 ile yüzde 30 artış sağladığı saptanmış. Yatırımcı sayısında da artış gözleniyor. Biz de uluslararası kongrenin sağlayacağı bu imkandan yararlanmak istiyoruz" görüşünü paylaştı. 

Hedeflerini "İzmir'e gelen turist sayısını, otel ve yatak sayısını arttırmayı, kente bir kongre merkezi kazandırılmasını sağlamak" diye açıklayan İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney, "Direkt uçuşlarda artışla birlikte mevcut iş hacmini arttırmak, kongre tercihlerinde akıllarına İzmir'in gelmesini sağlamak için çaba harcıyoruz" dedi. Güney, İzmir'de beş gün sürecek kongrenin sadece Skal'ın değil, artık hem İzmir'in hem de Türkiye'nin kongresi olduğunu vurguladı.

Uluslararası kongrelerin sektör temsilcilerini bir destinasyonda buluşturan katma değeri yüksek organizasyonlar olduğunu belirten İzTO Başkanı Mahmut Özgener, "83 ülkeden 306 kulübün üye olduğu uluslararası bir organizasyonun dünya kongresini kentimizde düzenlemek büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor" dedi. Özgener, "Gelecek ziyaretçilerin güzel anılarla İzmir’den memnun ayrılmasında hepimizin önemli görevi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Şehrin sorunları ve ihtiyaçları konusunda birlikte çalışma kararlılığının olması benim için çok değerli. Bu kararlılıkla hem valiliğimiz ve merkezi hükümet temsilcileriyle hem de kentimizin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalkınma açısından bir atılım dönemi yaşayalım istiyoruz. Bunu bütün İzmir’in istediğinden çok eminim. Bence epeyce siyaset üstü bir konu. İzmir’e sahip çıkma kararlılığında olan herkesin bu anlayışta olması gerekli diye düşünüyorum. Aynı zamanda potansiyelini tam değerlendiremediğine inandığım kentimizin birkaç konu başlığında bir kalkınma sıçraması yaşaması gerektiği bir dönemde olduğuna inanıyorum. İzmir, tarım ve ticaretin yanında turizm alanında da sıçrama göstermeli.” 

Skal’ın toplum örgütü olduğunu belirten İzmir Valisi Süleyman Elban, turizmin üst düzey yöneticileri olan Skal üyelerinin, yerel, ulusal ve uluslararası platformların dünya kongresinde buluştuğunu ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartıştığını anlattı. Kongreyi bir play-off maçına benzeten Vali Elban, "Çünkü burada başarı sağlarsak üst lige çıkacağız" dedi.

Vali Süleyman Elban, 16-21 Ekim 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Skal Kulübü 2024 Dünya Kongresi'nde dünyada turizm sektöründeki gelişmelerin birinci ağızdan dinlenebileceğini söyledi. Elban, "Turizmde kanaat önderi olan 500 kişi İzmir’e gelecek ve bu isimlerin İzmir’e inanmaları, destek vermeleri halinde turizmimizin hızla yükselişe geçecek. İzmirlilerin yaşam tarzını da, insanlarımızı da gördüklerinde İzmir’den olumlu düşüncelerle ayrılmaları için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız” diye konuştu.

İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney, kent yöneticilerinin kongre sürecine destek açıklamalarının büyük gurur verdiğini ve aynı zamanda sorumluluk yüklediğini söyledi. İzmir'e gelen konuklar için kongre öncesinde ve sonrasında ayrıntılı bir program hazırladıklarını belirten Güney, "Ziyarete gelecek konukların İzmir'den güzel anılarla, kentin aydınlık yüzünü, turizm olanaklarını tanıyarak ayrılmalarını istiyoruz. Bu kongreye İzmir'de turizm alanında çalışan ETİK, TÜRSAB, İZRO, Ege Turizm Derneği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek veriyor. Bu kongre hepimizin kongresi" diye ekledi.


Yönetimde 20.yılını tamamlayan Mehmet İşler seçime tek başkan adayı olarak girecek.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



ETİK 22.GENEL KURULA TEK ADAYLA GİRİYOR EGELİ TURİZMCİLERİN ADAYI  BEŞİNCİ KEZ MEHMET İŞLER'  

Ege Bölgesinin en güçlü turizm meslek örgütü, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED)’nun önemli üyelerinden  Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)  22.seçimli Genel Kurulu’nu 14 Mayıs 2024 Salı günü yapacak. Yönetimde 20.yılını tamamlayan Mehmet İşler seçime tek başkan adayı olarak girecek.

ETİK 22.Genel Kurulu 14 Mayıs 2024 Salı Günü Saat 18.00’de İzmir’in Bornova İlçesi’nde İbis Styles Otel  toplantı salonlarında gerçekleştirilecek. Seçimli Genel Kurul’a;  yönetimde, iki dönemi Yönetim Kurulu üyesi, 4 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak 20.nci yılını tamamlayan mevcut başkan Mehmet İşler tek aday olarak girecek.  

Başkan ve yeni yönetim kurulunun seçiminin ardından Saat 19’00’da başlayacak programa, İzmir Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere İzmir protokolü ile turizm camiasının duayen ve önemli isimlerinin katılması bekleniyor.

YÖNETİMDE 20 YILI TAMAMLAMANIN GURUR VE TECRÜBESİYLE YENİDEN BAŞLIYORUZ

Yönetimde uzun yıllar görev aldığını, ekibiyle birlikte ETİK ve Ege turizmini her yıl yeni hedeflere taşımanın gururunu yaşadıklarını belirten ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan yardımcısı Mehmet İşler üyelerin teveccühü ve ısrarıyla tekrar aday olduğunu söyledi. Mehmet İşler; “Türkiye’de turizm  son yıllarda çok önemli atılımlar yapmış, dünya süper liginde kendisine önemli bir yer edinmiştir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kendisine 100 milyon turist 100 milyar dolar girdi hedefini koymuştur. Sayın Turizm Bakanı’nın,  Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı(TGA)’nın, Turizm Meslek Örgütleri ve bizzat  biz turizmcilerin gayret ve çabalarıyla ulaşılmaz denilen zirvelerde olmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin cari açığını kapatan, 12 ay çalışan, insanımıza ve kendisinin dışında bir çok sektöre istihdam ve iş akışı sağlayan,  aktif bir sektörün üyeleriyiz. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği 1956 yılında kurulmuş ve bayrağı hep zirvelerde dolaştırmış çok önemli bir kurum. Onun yönetiminde 20.yılı tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Bu gurur ve tecrübeyle işimize yeniden başlıyoruz. Turizme hizmette birbirleriyle yarışan ve bu onurlu göreve beni bir kez daha taşımak isteyen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Türkiye’nin Kahramanları İstanbul’da Buluşacak


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye’nin Kahramanları İstanbul’da Buluşacak

Güvenilir Ürün Platformu tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve FeedtheFuture Ödül Töreni’nin 3.’sü için geri sayım başladı. 8 Ekim’de ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik ülkemizin üretmekten vazgeçmeyen kahraman üreticilerine ithaf ediliyor.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Güvenilir Ürün Zirvesi ve FeedtheFuture ödül törenleri ile başta deprem bölgesi olmak üzere yerel üretimin desteklenmesi konusunda farkındalık çalışmaları yapılıyor. 

Etkinliğin üçüncüsünü8 Ekim’de ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ teması ile düzenleyecekleriniz söyleyen Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ’’ Geçen yılki Güvenilir Ürün Zirvesi’nde Tarım ve Ticaret Bakanlıklarımız başta olmak üzere birçok önemli kurum ve STK’nın desteği ile başlattığımız ve protokolünü imzaladığımız Üreten Yöre Üreten Türkiye projemiz ile deprem bölgesinde 600’e yakın üretici ile potansiyel alıcıları bir araya getirdik. Deprem bölgesi başta olmak üzere yereldeki üreticilerimizi desteklemek ve önünü açmak bu yıl da önceliklerimiz arasında. Yaşanılan zorlu şartlara rağmen üretmekten vazgeçmeyen üreticimizi ülkemizin kahramanları olarak görüyor ve bu yılki zirvemizi onlara ithaf ediyoruz. ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ temasıyla gerçekleştirilecek zirve programında alanında uzman konuşmacıların yer aldığı paneller, israfa dur diyen reçete denemeleri ile workshoplar ve 12 ülkenin kamu ve özel sektör temsilcileri ile gerçekleştirilecek ülke masası toplantıları düzenlenecek. Ayrıca programla eş zamanlı olarak depremden etkilenen tüm iller için ‘Perakende Kooperatif El Ele Masaları’, sektör profesyonellerine yönelik ‘Kariyer Toplantıları’ ve ‘Beni Hafife Alma İnovasyon Yarışması da bu yılki zirvede yer alacak. 

Zirve kapsamında Geleceği Besleyebilmek mottosuyla ülke genelinde büyük-küçük, kurum- kişi ayırmadan ve ücretsiz olarak üçüncüsünü düzenleyeceğimiz FeedtheFuture Ödülleri ile gıda ve tarım sektörüne anlamlı katkı hedeflenirken sesini duyuramayan ürün ve projelere ses olmak ana hedefimiz. Ürün güvenliği konusunda başarılı çalışmaları ile tüketici sağlığına katkı sağlayan, inovatif bakış açısı ile sürdürülebilirliğe destek veren, kıt kaynakların kullanımı konusunda kendini sorumlu hissederek aksiyon alan ürün/firma ya da kuruluşlara 34 farklı kategoride verilecek olan FeedtheFuture Ödülleri, alanında uzman 108 jüri üyesi tarafından kapalı oylama ile belirlenecek.’’ diye konuştu.

8 Ekim’de tarım ve gıda alanında önemli katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Toprak, Crowne Plaza İstanbul Florya’da düzenlenecek Zirveye, gelecek nesillere karşı kendini sorumlu hisseden herkesi beklediklerini söyledi.