13 Mayıs 2024 Pazartesi

Oldcity Otelciler Platformu, Uganda'ya çıkartma yaptı


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye'nin turizm sektöründeki önemli paydaşlarından biri olan Oldcity Otelciler Platformu, Başkan Tarkan Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye ile Uganda arasındaki turizm işbirliğini artırmak üzere Uganda Büyükelçisi Sayın Mehmet Fatih Ak ile bir araya geldi.


Bu önemli buluşma, her iki ülkenin turizm potansiyelini değerlendirme ve gelecekteki işbirliği fırsatlarını belirleme amacını taşıyordu. Oldcity Otelciler Platformu Yönetimi adına konuşan yetkililer, Türkiye'nin eşsiz tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sunduğu doğal güzelliklerle uluslararası turistleri cezbetmeye devam ettiğini vurguladılar.


Uganda Büyükelçisi Sayın Mehmet Fatih Ak ise, Uganda'nın benzersiz doğal yaşamı, vahşi yaşam rezervleri ve turistik cazibe merkezlerinin Türk turistler için çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin turizm sektöründeki deneyimi ve Uganda'nın turizm potansiyeli arasında karşılıklı olarak faydalı işbirlikleri kurulabileceğini ifade etti.


Buluşmada ele alınan konular arasında, turizm tanıtımı, pazarlama stratejileri, turist alışverişi ve seyahat programları gibi önemli noktalar yer aldı. Her iki taraf da, turizm alanında işbirliğini güçlendirmek ve karşılıklı olarak fayda sağlamak için somut adımlar atmaya kararlı olduklarını dile getirdiler.


Bu buluşma, Türkiye ve Uganda arasındaki turizm işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve her iki ülkenin turizm sektörünün büyümesine katkıda bulunması açısından önemli bir adımı temsil ediyor.

Perakende Günleri 2024 sektörü dijitalleşme odağında buluşturuyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Perakende Günleri 2024 sektörü dijitalleşme odağında buluşturuyor

Perakende sektörünün dijitalleşmesine, e-ticarete ve e-ihracata odaklanan Perakende Günleri, bu yıl 29-30 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Soysal tarafından düzenlenen Türkiye’deki en büyük iş dünyası organizasyonu, perakende sektörünün ve dijital ticaretin geleceğine yön veren çok sayıda yerli ve yabancı konuşmacıyı 10 bini aşkın üst düzey yönetici ile bir araya getirecek. 

Soysal tarafından bu yıl 23. kez düzenlenecek olan Perakende Günleri,  perakendeciler, AVM’ler, tedarikçiler ile sektöre en yeni çözümlerini sunan teknoloji, e-ticaret ve lojistik firmalarını 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör lideri konuşmacıların katılacağı konferans ve oturumların yanı sıra, eşsiz bir network olanağı sunan fuar alanı ve B2B görüşmelerin gerçekleştiği özel bölümü ile sektörün ve dijital ticaretin geleceğine yön verecek. Sektörün en prestijli ödülleri olan Perakende Güneşi Ödülleri ise bu yıl E-Ticaret Başarı Ödülleri ve Sektörün Başarılı Liderleri Ödülleri olmak üzere iki kategoride verilecek. 



Akinon ve Atış Yapı ana sponsorluğunda düzenlenen Perakende Günleri 2024, Siri'nin Yaratıcısı, Siri ve Viv Labs Kurucu Ortağı Adam Cheyer’i oditoryumda ağırlayacak. İlham verici oturumlarla perakende sektörünün yeni dönemine ışık tutacak olan PG24, Türkiye’nin ilk resmi hacker’ı, Siber Güvenlik Uzmanı Tamer Şahin’in etik hacker’lık deneyimlerini, bilgi güvenliğine dair bireysel ve kurumsal tehditleri ve korunma yöntemlerini anlattığı oturum ile global rekabet ortamında nasıl öne çıkılacağının ipuçlarını aktaracak olan ECCO Amerika Başkanı Deniz Erda’nın da konuşmasına ev sahipliği yapacak. 


Akinon Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari dijital ticaretteki son gelişmeleri ve 2024 trendlerini aktarırken, Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış ise AVM’lerdeki yeni ufukları katılımcılarla paylaşacak. Rusya'ya kolay e-ihracat imkanı sunan Ozon Global’in Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş bu pazara ilişkin deneyim ve fırsatları aktarırken, Winfluencer’ın ortakları Funda Yener ve Dila Tarkan en etkili dijital pazarlama kanallarından biri olarak öne çıkan veriye dayalı influencer pazarlamasının inceliklerini, Getir Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Ersöz ile birlikte anlatacak. Suat Soysal’ın Gülben Ergen ile oditoryumda gerçekleştireceği söyleşi ile radyo ve medyanın geleceğine bakacak olan Kafa Radyo yöneticileri Nihat Sırdar, Candaş Tolga Işık ve Güçlü Mete söyleşisi PG24’ün farklılaşan oturumları arasında yer alıyor. 


Kendisini yaratıcı dönüşüm şirketi olarak tanımlayan dünyanın en büyük iletişim holdingi WPP, işletmelere, altyapı, platform ve yazılım hizmetleri sunarak dijital dönüşümlerini destekleyen Huawei Cloud, üreticiler, perakendeciler ve toptancılar için SaaS üzerinde entegre pazar yeri uygulaması sunan Mirakl, dünyanın lider pazaryeri entegratörü ChannelEngine ile dijital moda 


ve lifestyle perakendeciliğinde derin içgörülere, gözlemlere ve görüşlere erişim sağlayan Tradebyte gibi alanlarının uzman küresel markalarını da ağırlayan  Perakende Günleri 2024’te katılımcılar, ana sahne dışında, perakende sektörüne yön veren 4 ayrı “Uzmanlık Sahnesi”nde, geniş bir yelpazaye yayılan 40’ı aşkın oturumda sektörün temsilcilerini dinleme şansı yakalayacak. 


Perakende Günleri 2024’ün bu yılki kapanışını ise perküsyon sanatçısı Ceren Özdemir’in eşlik edeceği akşam yemeğinin ardından konser verecek olan, Türk müziğinin güçlü seslerinden Ebru Gündeş yapacak. 


PG24’ün diğer konuşmacıları:

Akinon Kurucu Ortak & CSO Çağrı Orçan, WPP Global Commerce Lead & VML Chief Digital Commerce Officer Gemma Spence, İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol, Tradebyte Vice President Retailer Carsten Feiler, Başarsoft Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Borusan Next Kullanılmış Oto Platformu Genel Müdürü İlker Baydar, Bulgari Türkiye Genel Müdürü Şebnem Berkol Yüceer, ChannelEngine’in Stratejik Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Niels Floors, D-Dat Consultancy  Kurucu Ortağı Mesut Şefizade, Mirakl Ülke Müdürü-Türkiye Pınar Tekinşen, Digital Exchange Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Pamuk, Ekol360 E-Ticaret Kıdemli Departman Lideri Umut Tuncer, ENS Danışmanlık Genel Müdürü Emre Şen, Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, Fiba Commercial Properties CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, Hepsiburada Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Erkin Aydın, Hepsiglobal Ticari Direktörü Beril Köker, Akinon CMO’su Nurcan Bıçakçı Arcan, Hopi CEO’su Yalın Özcan, Esas Gayrimenkul COO’su Nevzat Yavan, FutureBright Kurucu Ortağı Akan Abdula, Huawei Cloud Türkiye Bulut Çözümleri Mimarı Ali Çeliksu, Kenvue Türkiye Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Murat Mutlu, MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, Mall Logistics Yönetici Ortakları Emre Cevdet Çizmecioğlu ve Fatih Şavata, Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Mimeda Yönetici Direktörü Kına Demirel, Mobildev Kurucu ve Genel Müdürü Ozan Özgür Erdoğan,Nebim Genel Koordinatörü Sedat Taşçı, PttAVM Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO / ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Securitas Technology Genel Müdürü Pelin Yelkencioğlu,  Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, Teknosa CEO’su Sitare Zengin, Teknosa Müşteri Deneyimi, CRM ve Veri Analitiği Grup Müdürü Duygu Bayram, Tescilli Markalar Derneği Genel Başkanı Selçuk Güzenge, Turkish Souq Yönetim Kurulu Üyesi Melih Müminoğlu, Urban Care Kurucu ve CEO’su Selen Yorgun Tavit, Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, Yves Rocher Türkiye CEO’su Elif Berker, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, VeriPark Kıdemli Genel Müşteri Yöneticisi Serdar Türkoğlu, DeFacto CIO’su Abdurrahman Kılınç, Televizyon Programcısı Ahu Orakçıoğlu, Logo Perakende Çözümleri Genel Müdürü Arslan Arslan, Pluxee CSO’su Koray Bozkurt, Koton E-Ticaret & İş Geliştirme Direktörü Ali Can Ertem, Starbucks / Alshaya Ticari Grup Müdürü Nihan Koç, Boyner Büyük Mağazacılık Yatırım Geliştirme, Satınalma ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Filiz Bayrak.


TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurulu, The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği – TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurulu, The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD’nin 21. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00’da The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi.

Yüksek Danışma Kurulu Başkanlık Divanı Üyesi Oktay Varlıer’in Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Mali Genel Kurul’da İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından talep edilen bazı tüzük değişikliklerinin yanı sıra Dernek faaliyetleri, sektördeki gelişmeler gözden geçirildi. 



Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında Başkan Oya Narin şunları söyledi:

Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerle mücadele eden ülkemiz, turizm yatırımcılarımızın çabaları ve devletimizin katkı ve desteğiyle, Cumhuriyetimizin 100. Yılında57 milyon turisti ağırlayarak 56 milyar dolar gelir elde etmiştir. Bu rakamlar ile Türkiye, turizmde dünyanın ilk 4 destinasyonundan biri haline gelmiş; kaynak pazar ve ürün tarafında önemli bir çeşitliliğe ulaşmış ve ülke ekonomisini, döviz ihtiyacını ve istihdamını sırtlamıştır. Bununla 2023 yılında dünyada en çok ziyaret edilen şehirler arasında İstanbul 20 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile 1. sırada, Antalya ise 4. Sırada yer almıştır.

Turizmde Dönüşüm Şart 

TTYD olarak, 2020 yılında kamuoyu ile paylaştığımız “Turizmde Dönüşüm Raporu”nda da ortaya koymuş olduğumuz üzere, sektörümüzün ekonomiye katkısının çok daha büyüyebileceğini ve büyümesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, turizmde dönüşüm için bir dizi yapısal uyum politikasının uygulanması ile turizm gelirleri 2033 yılında 135 milyar dolara, turizmin GSYH içindeki payı ise son on yılın ortalaması olan %5’lerden %7,5 seviyesine yükselebilecektir.

Yatırımcı ve Turizm Diplomasisi Temsilcisi Olarak Rolümüz:

Bizler, yatırımcı ve turizm diplomasisi temsilcileri olarak, Arap Yarımadası'ndaki projeleri yakından takip etmekte ve bu projelere katkı sağlamak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız.

Özellikle, Akdeniz çanağında gittikçe artan rekabete önümüzdeki dönemde Basra Körfezi ve Kızıldeniz’ de eklenecektir. Bu bölgede 800 milyar dolarlık projelerin hayata geçirilmesi planlanmakta olup, turizmin ekonomiye katkısının dünya genelinde rekor bir seviyeye ulaşması beklenmektedir.TTYD olarak hem gittikçe artan rekabette sektörümüzün konumunun korunması ve artırılması hem de Arap yarımadasındaki projelere yatırımcı ve turizm diplomasisi temsilcisi olarak dahil olmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 

İşletme finansmanı ve yatırım boyutunda doğru ve avantajlı finansal kurgular oluşturmalıyız:

 TTYD olarak, Turizm sektörünün rekabet gücünü artırarak ekonomik katkısını maksimize etme hedefimize ulaşmak amacıyla, alternatif finansman kaynaklarına erişimi artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çabalarımız, turizm sektörünün genişlemesini ve gelişmesini desteklemektedir. Yatırımların çeşitlendirilmesi ve yeni finansman modellerinin kullanımıyla, sektördeki büyümeyi teşvik etmeyi ve daha fazla istihdam oluşturmayı hedefliyoruz.

Markalaşma, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve küresel rekabet gücünü artırması açısından kritik bir unsurdur.

Yabancı markaların ülkemize aktaracağı bilgi birikimi, turizm sektörünün dönüşümüne önemli katkılar sağlayacaktır. Ancak, yerli markaların da uluslararası alanda daha görünür olması gereklidir. Türkiye’de 44’ü yerli, 16’sı yabancı olmak üzere 60 otel zinciri faaliyet gösteriyor. Zincir otellere bağlı olan 517 otel bulunuyor. Yerli zincirler yurtdışında 30 otele sahip. Bu sektörün, uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için ölçek büyütme ve desteklerin çeşitlendirilmesi gibi adımlar atılmalıdır. Özellikle, turizm sektörü için KDV gibi vergi istisnalarının diğer ihracatçılara sağlandığı gibi uygulanması gereklidir. Bu sayede sektör, ekonomik büyümeye daha etkin bir şekilde katkı sağlayabilir.

Narin, konuşmasının sonunda,
Türkiye’nin turizmdeki öncü rolü ile paralel şekilde küresel turizm yatırımları için de bir referans noktası haline getirmesini hedeflediğimiz, Turizm Yatırım Forumu’nun dördüncüsü TIF 2024’ün, 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade etti. 


Wtatil, Salam Air’in Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Wtatil ile Salam Air arasında işbirliği anlaşması

Türkiye’den dünyaya outgoing turlar düzenleyen B2B tur operatörü Wtatil, modern ve genç filosuyla dikkkat çeken Umman merkezli havayolu şirketi Salam Air’in Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu

Dünya kültürlerinin keşfedilmesine ve zenginleşmesine katkıda bulunma vizyonuyla 2018 yılında kurularak outgoing tur operatörü olarak hizmet vermeye başlayan Wtatil, işbirliklerine bir yenisini ekleyerek havayolundaki gücünü de artırdı. Salam Air ile anlaşma imzalayan Wtatil, Umman merkezli havayolu şirketinin Türkiye’deki resmi ve tek yetkili temsilcisi oldu. İki marka arasındaki imza töreni  iş ortakları, sektör paydaşları ve medya temsilcilerinin katılımıyla SwissotelBosphorus’ta gerçekleşti. Lansmanda müzisyen Su Soley de bir konser verdi. 

Turizm ve seyahat alanındaki uluslararası işbirliği kapsamında, taraflar Salam Air’ın 2024 için yolcu sayısı ve ciro bazlı 10 kat büyüme hedefinde mutabık kaldıklarını duyurdu. Umman’ın düşük maliyetli genç havayolu şirketi Salam Air, 2017 yılında hava sahasına girdi. Umman'ın başkenti  Muskat'tan çeşitli iç ve dış hatlara hizmet veriyor. Modern ve genç filosuyla dikkat çekiyor; filosunda 6 Airbus A320neo, 7 Airbus A321neo ve 1 Airbus A321 olmak üzere toplam 14 uçak bulunuyor.Ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Asya'daki çeşitli destinasyonlara seferler düzenleyen Salam Air, Türkiye’ye ilk uçuşunu 2019 Temmuz ayında yapmıştı.Salam Air, uygun fiyatlarla seyahat etmek isteyen yolcular için İstanbul, Trabzon, Bangkok, Phuket, Colombo gibi  popüler destinasyonların yanında Hindistan ve Asya’da birçok noktaya, Almanya ve Arnavutluk gibi ülkelere alternatif bir uçuş seçeneği sunuyor.  

İstanbul’da Salam Air ofisi de açıldı

İşbirliğiyle birlikte; bundan böyle Türkiye pazarından tüm Salam Air biletlemeleri ve programları Wtatil üzerinden yapılacak. Taraflar arasında, Türkiye’den haftada İstanbul çıkışlı 7 sefer, Trabzon çıkışlı 2 sefer gerçekleşmesi ve bu uçuşların geliştirilmesi yönünde de anlaşmaya varıldı. Wtatil Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saray,Salam Air’la işbirliğine dair şu açıklamayı yaptı: ‘’Bu anlaşmadan dolayı çok mutluyuz, heyecanlıyız. Salam Air’iWtatil üzerinden Türkiye’deki tüm acenteler ağı ile tanıştıracağız. Salam Air artık hem münferit biletlerde hem de tur paketlerinde daha fazla görünür olacaktır. Şişli Esentepe’de Salam Air’e ait ofisimizi de açtık; şu an tüm acente ve misafirlerimizin hizmetindeyiz. Bir güzel haberi daha paylaşmak isterim; aramızdaki bu işbirliğiyle Wtatil sadece Türkiye’de değil Arnavutluk’ta da Salam Air’ın GSI’ı olarak hizmet verecek.’’

WTatil Yönetici Ortağı Cansu Varlık ise ‘’Bugün burada iki güçlü markanın başlattığı işbirliğinin heyecanını yaşıyoruz. Salam Air yenilikçi yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışı ile havacılık sektöründe önemli bir konumda bulunuyor. Wtatil ise tatil deneyimindeki mükemmelliği ve misafir memnuniyetini odak noktası yaparak sektörde fark yaratıyor. Bu işbirliği ile SalamAir’in hizmet verdiği rotalara WTatil’in uçaklı paket turları eklenerek misafirlerimize daha kapsamlı ve keyifli bir seyahat deneyimi sunacağız. Birlikte daha da büyüyerek sektördeki liderliğimizi pekiştireceğimize inanıyoruz’’ dedi. 

Salam Air Satış Direktörü Mazin Al Salmani ise Wtatil ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ‘’Wtatil ile işbirliğimiz markamıza güç katacak, daha geniş bir ağa erişmemizi sağlayacaktır. Türkiye Salam Air için çok özel ve önemli bir destinasyon. Türkler’in de uçuşlarımıza talebi yüksek. Bu işbirliğinden aldığımız güçle uçuşlarımızı yeni hatlar ekleyerek geliştirmeyi; özellikle yüksek yaz sezonunda uçuş sayılarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarında olmaktan mutluyuz.’’


WTATİL.COM HAKKINDA

Wtatil.com sayı ve ciro açısından Türkiye’den outgoing (Paket) turlar düzenleyen İstanbul merkezli en büyük B2B tur operatörlerinden biridir. İstanbul’da 3 ofis ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde 6 ofisle birlikte toplamda 9 ofisi bulunuyor. Wtatil.com bünyesinde ayrıca Kuzey Makedonya’da 2 restoran, 550 kişiye aynı anda hizmet verebilen RestaurantGardenia, yine Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 70 yatak kapasiteli 4 yıldızlıOldStones Hotel, Budva’da 40 yatak kapasiteli 3 yıldızlı Mimoza Hotel’i bulunduruyor. Tamamen turizm yazılımlarına hizmet veren teknoloji şirketi Reserwation.com daWtatil’in iştiraklerinden biridir. Ayrıca dünyanın en etkili 10 turizm organizasyonlarından biri olan Uzakrota Travel Forum’un da yatırımcısı ve yüzde 25 sahibidir. 200’e yakın personeli ile turizmin her alanında hizmet vermektedir. 


SALAM AIR HAKKINDA

Salam Air, Umman merkezli düşük maliyetli bir havayolu şirketidir. İlk uçuşunu 30 Ocak 2017'de gerçekleştiren Salam Air, Umman'ın başkenti Muskat'tan çeşitli iç ve dış hatlara hizmet veriyor. 

Modern ve genç filosuyla dikkat çekiyor. Genellikle Airbus A320 ve A321neo uçaklarını kullanarak özellikle Orta Doğu ve Asya'daki çeşitli destinasyonlara seferler düzenliyor. Salam Air 2019 Temmuz ayında Türkiye’ye ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. Salam Air filosunda 6 Airbus A320neo, 7 Airbus A321neo, ve 1 Airbus A321 olmak üzere toplam 14 uçak bulunuyor. Aldığı ödüllerden bazıları şöyle; Umman'ın En Güvenilir Markası 2021 ve 2022 Asya'nın En Genç Filosu ödülleri… 


İzmir Skal 83. Dünya Kongresi için tek yürek


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



İzmir Skal 83. Dünya Kongresi için tek yürek

Uluslararası Skal Kulübü'nün 16-21 Ekim 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenleyeceği 83. Dünya Kongresi'nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı İzmir Ticaret Odası'nda (İzTO) yapıldı. Toplantıda bir araya gelen kentin karar vericileri, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini buluşturacak kongre için Skal İzmir Kulübü'ne ellerinden gelen desteği vereceklerini açıkladı. 

Kongre hazırlıklarına ilişkin tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.



Toplantıda konuşan Güney, bir - bir buçuk yıllık etkin çalışmayla dünyanın en önemli turizm kentlerini geride bırakarak Uluslararası Skal Kulübü 2024 Dünya Kongresi'ni İzmir'e kazandırmayı başardıklarını söyledi. Güner Güney, Skal Türkiye delegasyonu olarak 2022'de Hırvatistan Rijeka'da ve 2023 yılı Kasım ayında İspanya Malaga'daki dünya kongrelerine katılarak İzmir'i anlattıklarını belirtti.

Güney, Dünya Skal Kongresi'nin 17 yıl sonra üçüncü kez Türkiye'de, ilk kez İzmir'de yapılacağını, kongre kapsamında, turizmde karar verici konumda olan 500-600 dolayında üst düzey yetkilinin İzmir'de ağırlanacağını anlattı. Güner Güney, "Yapılan araştırmalar, uluslararası kongrenin ertesi yıl gelen turist sayısında net yüzde 20 ile yüzde 30 artış sağladığı saptanmış. Yatırımcı sayısında da artış gözleniyor. Biz de uluslararası kongrenin sağlayacağı bu imkandan yararlanmak istiyoruz" görüşünü paylaştı. 

Hedeflerini "İzmir'e gelen turist sayısını, otel ve yatak sayısını arttırmayı, kente bir kongre merkezi kazandırılmasını sağlamak" diye açıklayan İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney, "Direkt uçuşlarda artışla birlikte mevcut iş hacmini arttırmak, kongre tercihlerinde akıllarına İzmir'in gelmesini sağlamak için çaba harcıyoruz" dedi. Güney, İzmir'de beş gün sürecek kongrenin sadece Skal'ın değil, artık hem İzmir'in hem de Türkiye'nin kongresi olduğunu vurguladı.

Uluslararası kongrelerin sektör temsilcilerini bir destinasyonda buluşturan katma değeri yüksek organizasyonlar olduğunu belirten İzTO Başkanı Mahmut Özgener, "83 ülkeden 306 kulübün üye olduğu uluslararası bir organizasyonun dünya kongresini kentimizde düzenlemek büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor" dedi. Özgener, "Gelecek ziyaretçilerin güzel anılarla İzmir’den memnun ayrılmasında hepimizin önemli görevi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Şehrin sorunları ve ihtiyaçları konusunda birlikte çalışma kararlılığının olması benim için çok değerli. Bu kararlılıkla hem valiliğimiz ve merkezi hükümet temsilcileriyle hem de kentimizin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalkınma açısından bir atılım dönemi yaşayalım istiyoruz. Bunu bütün İzmir’in istediğinden çok eminim. Bence epeyce siyaset üstü bir konu. İzmir’e sahip çıkma kararlılığında olan herkesin bu anlayışta olması gerekli diye düşünüyorum. Aynı zamanda potansiyelini tam değerlendiremediğine inandığım kentimizin birkaç konu başlığında bir kalkınma sıçraması yaşaması gerektiği bir dönemde olduğuna inanıyorum. İzmir, tarım ve ticaretin yanında turizm alanında da sıçrama göstermeli.” 

Skal’ın toplum örgütü olduğunu belirten İzmir Valisi Süleyman Elban, turizmin üst düzey yöneticileri olan Skal üyelerinin, yerel, ulusal ve uluslararası platformların dünya kongresinde buluştuğunu ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartıştığını anlattı. Kongreyi bir play-off maçına benzeten Vali Elban, "Çünkü burada başarı sağlarsak üst lige çıkacağız" dedi.

Vali Süleyman Elban, 16-21 Ekim 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Skal Kulübü 2024 Dünya Kongresi'nde dünyada turizm sektöründeki gelişmelerin birinci ağızdan dinlenebileceğini söyledi. Elban, "Turizmde kanaat önderi olan 500 kişi İzmir’e gelecek ve bu isimlerin İzmir’e inanmaları, destek vermeleri halinde turizmimizin hızla yükselişe geçecek. İzmirlilerin yaşam tarzını da, insanlarımızı da gördüklerinde İzmir’den olumlu düşüncelerle ayrılmaları için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız” diye konuştu.

İzmir Skal Kulübü Başkanı Güner Güney, kent yöneticilerinin kongre sürecine destek açıklamalarının büyük gurur verdiğini ve aynı zamanda sorumluluk yüklediğini söyledi. İzmir'e gelen konuklar için kongre öncesinde ve sonrasında ayrıntılı bir program hazırladıklarını belirten Güney, "Ziyarete gelecek konukların İzmir'den güzel anılarla, kentin aydınlık yüzünü, turizm olanaklarını tanıyarak ayrılmalarını istiyoruz. Bu kongreye İzmir'de turizm alanında çalışan ETİK, TÜRSAB, İZRO, Ege Turizm Derneği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek veriyor. Bu kongre hepimizin kongresi" diye ekledi.


Yönetimde 20.yılını tamamlayan Mehmet İşler seçime tek başkan adayı olarak girecek.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



ETİK 22.GENEL KURULA TEK ADAYLA GİRİYOR EGELİ TURİZMCİLERİN ADAYI  BEŞİNCİ KEZ MEHMET İŞLER'  

Ege Bölgesinin en güçlü turizm meslek örgütü, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED)’nun önemli üyelerinden  Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)  22.seçimli Genel Kurulu’nu 14 Mayıs 2024 Salı günü yapacak. Yönetimde 20.yılını tamamlayan Mehmet İşler seçime tek başkan adayı olarak girecek.

ETİK 22.Genel Kurulu 14 Mayıs 2024 Salı Günü Saat 18.00’de İzmir’in Bornova İlçesi’nde İbis Styles Otel  toplantı salonlarında gerçekleştirilecek. Seçimli Genel Kurul’a;  yönetimde, iki dönemi Yönetim Kurulu üyesi, 4 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak 20.nci yılını tamamlayan mevcut başkan Mehmet İşler tek aday olarak girecek.  

Başkan ve yeni yönetim kurulunun seçiminin ardından Saat 19’00’da başlayacak programa, İzmir Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere İzmir protokolü ile turizm camiasının duayen ve önemli isimlerinin katılması bekleniyor.

YÖNETİMDE 20 YILI TAMAMLAMANIN GURUR VE TECRÜBESİYLE YENİDEN BAŞLIYORUZ

Yönetimde uzun yıllar görev aldığını, ekibiyle birlikte ETİK ve Ege turizmini her yıl yeni hedeflere taşımanın gururunu yaşadıklarını belirten ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan yardımcısı Mehmet İşler üyelerin teveccühü ve ısrarıyla tekrar aday olduğunu söyledi. Mehmet İşler; “Türkiye’de turizm  son yıllarda çok önemli atılımlar yapmış, dünya süper liginde kendisine önemli bir yer edinmiştir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kendisine 100 milyon turist 100 milyar dolar girdi hedefini koymuştur. Sayın Turizm Bakanı’nın,  Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı(TGA)’nın, Turizm Meslek Örgütleri ve bizzat  biz turizmcilerin gayret ve çabalarıyla ulaşılmaz denilen zirvelerde olmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin cari açığını kapatan, 12 ay çalışan, insanımıza ve kendisinin dışında bir çok sektöre istihdam ve iş akışı sağlayan,  aktif bir sektörün üyeleriyiz. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği 1956 yılında kurulmuş ve bayrağı hep zirvelerde dolaştırmış çok önemli bir kurum. Onun yönetiminde 20.yılı tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Bu gurur ve tecrübeyle işimize yeniden başlıyoruz. Turizme hizmette birbirleriyle yarışan ve bu onurlu göreve beni bir kez daha taşımak isteyen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Türkiye’nin Kahramanları İstanbul’da Buluşacak


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye’nin Kahramanları İstanbul’da Buluşacak

Güvenilir Ürün Platformu tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve FeedtheFuture Ödül Töreni’nin 3.’sü için geri sayım başladı. 8 Ekim’de ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik ülkemizin üretmekten vazgeçmeyen kahraman üreticilerine ithaf ediliyor.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Güvenilir Ürün Zirvesi ve FeedtheFuture ödül törenleri ile başta deprem bölgesi olmak üzere yerel üretimin desteklenmesi konusunda farkındalık çalışmaları yapılıyor. 

Etkinliğin üçüncüsünü8 Ekim’de ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ teması ile düzenleyecekleriniz söyleyen Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ’’ Geçen yılki Güvenilir Ürün Zirvesi’nde Tarım ve Ticaret Bakanlıklarımız başta olmak üzere birçok önemli kurum ve STK’nın desteği ile başlattığımız ve protokolünü imzaladığımız Üreten Yöre Üreten Türkiye projemiz ile deprem bölgesinde 600’e yakın üretici ile potansiyel alıcıları bir araya getirdik. Deprem bölgesi başta olmak üzere yereldeki üreticilerimizi desteklemek ve önünü açmak bu yıl da önceliklerimiz arasında. Yaşanılan zorlu şartlara rağmen üretmekten vazgeçmeyen üreticimizi ülkemizin kahramanları olarak görüyor ve bu yılki zirvemizi onlara ithaf ediyoruz. ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ temasıyla gerçekleştirilecek zirve programında alanında uzman konuşmacıların yer aldığı paneller, israfa dur diyen reçete denemeleri ile workshoplar ve 12 ülkenin kamu ve özel sektör temsilcileri ile gerçekleştirilecek ülke masası toplantıları düzenlenecek. Ayrıca programla eş zamanlı olarak depremden etkilenen tüm iller için ‘Perakende Kooperatif El Ele Masaları’, sektör profesyonellerine yönelik ‘Kariyer Toplantıları’ ve ‘Beni Hafife Alma İnovasyon Yarışması da bu yılki zirvede yer alacak. 

Zirve kapsamında Geleceği Besleyebilmek mottosuyla ülke genelinde büyük-küçük, kurum- kişi ayırmadan ve ücretsiz olarak üçüncüsünü düzenleyeceğimiz FeedtheFuture Ödülleri ile gıda ve tarım sektörüne anlamlı katkı hedeflenirken sesini duyuramayan ürün ve projelere ses olmak ana hedefimiz. Ürün güvenliği konusunda başarılı çalışmaları ile tüketici sağlığına katkı sağlayan, inovatif bakış açısı ile sürdürülebilirliğe destek veren, kıt kaynakların kullanımı konusunda kendini sorumlu hissederek aksiyon alan ürün/firma ya da kuruluşlara 34 farklı kategoride verilecek olan FeedtheFuture Ödülleri, alanında uzman 108 jüri üyesi tarafından kapalı oylama ile belirlenecek.’’ diye konuştu.

8 Ekim’de tarım ve gıda alanında önemli katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Toprak, Crowne Plaza İstanbul Florya’da düzenlenecek Zirveye, gelecek nesillere karşı kendini sorumlu hisseden herkesi beklediklerini söyledi.


12 Mayıs 2024 Pazar

Yepyeni Bir Doğa Deneyimi: Kırklareli Saranta Farm House Oteli Açıldı!


HABER-TALİN ŞİRİNPINAR


Kırklareli'nin Doğal Güzellikleri İle Buluşun!

Kırklareli'nin mistik atmosferi ve doğal güzellikleriyle ünlü bölgesinde, bir rüya gibi bir tatil deneyimi sunmak için kapılarını açan Saranta Farm House Otel, ziyaretçilerini unutulmaz bir serüvene davet ediyor. Doğanın kalbinde, modern konforla buluşan bu eşsiz tesis, misafirlerine huzur dolu bir kaçış sunuyor.



Saranta Farm House Oteli, doğayla iç içe konumuyla öne çıkıyor. Kırklareli'nin eşsiz doğal güzelliklerine çevrili olan otel, misafirlerine nefes kesen manzaralar sunuyor. Sabahları doğanın uyanışını izlemek, akşamları yıldızlar altında romantik bir atmosferde yemek yemek gibi deneyimler, Saranta Farm House'un misafirlerine sunduğu sadece birkaçı.

Otel, modern tasarımıyla da dikkat çekiyor. Her detayın özenle düşünüldüğü odalar, konforlu bir konaklama sağlarken, otelin genel alanları da misafirlerin rahatı için özenle tasarlandı. Ayrıca, otelin restoranında, yöresel lezzetlerle birlikte dünya mutfaklarından seçkin tatlar da sunuluyor.



Saranta Farm House Oteli, sadece konaklama imkanlarıyla değil, aynı zamanda etkinlik ve aktiviteleriyle de dikkat çekiyor. Doğa yürüyüşleri, at binme turları, yoga dersleri ve çeşitli spor olanakları, misafirlerin tatillerini daha da renklendiriyor.


Kırklareli Saranta Farm House Oteli, doğa ile iç içe, huzurlu ve konforlu bir tatil arayan herkesi bekliyor. Unutulmaz anılar biriktirmek ve dinlendirici bir mola için Saranta Farm House'u tercih eden misafirler, kendilerini doğanın kucağında, huzurlu bir rüyanın içinde bulacaklar.




Araziye yukarıdan hakim olacak şekilde konumlanmış, içinde şömine bulunan 80 metrekarelik Oval Pavillion

Nefes kesici manzaraya sahip 360 derecelik Seyir Terası & gün batımı barı 135 metrekare Büyük Toplantı Salonu

Kendi ait özel terası bulunan 120 metrekare eşsiz Penthouse Suit oda

Popüler üzüm bölgelerinden ilham alınarak tasarlanan farklı temalarda ve en az 40 metrekarelik geniş ve lüks odalar Yarı olimpik açık yüzme havuzu, Bilardo salonu ve özel ikili görüşme odası Petrof piyano, şömine ve özel oturma gruplarından oluşan Lounge Katı Oda içinde diğer lüks hizmetler ve olanaklar


Etkinlikler ve İmkanlar:

Doğa Yürüyüşleri: Kırklareli'nin benzersiz doğal güzelliklerini keşfetmek için rehber eşliğinde doğa yürüyüşlerine katılın.

At Binme Turları: Doğayla iç içe, eşsiz manzaralar eşliğinde unutulmaz bir at binme deneyimi yaşayın.

Yoga Dersleri: Yoga eğitmenlerimiz eşliğinde dinginleştirici yoga dersleri ile stresi ve gerginliği geride bırakın.

Spor Olanakları: Otelimizde tenis kortu, basketbol sahası ve fitness merkezi gibi çeşitli spor imkanları bulunmaktadır.

Restoran ve Yeme İçme:

Saranta Farm House Oteli'nin restoranında, yöresel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağından seçkin tatlar da sunulmaktadır. Özenle hazırlanan yemekler, eşsiz manzara eşliğinde tadına doyulmaz bir deneyim sunmaktadır.

NEVŞEHİR TURİZM MASTER PLANI’NA KAVUŞUYOR


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


NEVŞEHİR TURİZM MASTER PLANI’NA KAVUŞUYOR

KAPADOKYA ALAN BAŞKANLIĞI VE VALİLİK ARASINDA NEVŞEHİR İLİ TURİZM MASTER PLANI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Turizmin gözbebeği Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının arttırılması amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı’nın öncülüğünde hazırlatılacak olan “Nevşehir İli Turizm Master Planı Protokolü” bugün Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz’ün katıldığı törenle imzalandı.

Nevşehir Vilayetler Evi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Bugün ilimiz için güzel bir çalışma için, önemli sonuçlar alınacak bir çalışma için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde Valiliğimiz ve Alan Başkanlığımız iş birliğinde Kapadokya Üniversitemiz tarafından hazırlanacak Nevşehir Turizm Master Planı’nın ilimiz, ülkemiz ve vatandaşlarımız için turizm sektörümüz için hayırlı olmasını hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi. 

Vali Fidan: “Turizm Master Planı yeni bir vizyon açacak”

Kapadokya’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunun altını çizen Vali Fidan, “Bütün paydaşlarımızla, kamu sektörümüz, üniversitemiz, turizm alanında çalışan STK’lar ve sektör el birliğiyle ilimiz turizmini daha da geliştirmek, daha iyi tanıtmak, turizmden elde ettiğimiz geliri daha da yükseltmek için gayretli bir çabanın içerisindeyiz. Ancak bu değerli çabanın ortak hedeflere yönelik planlı ve eşgüdümlü bir şekilde yönetilmesine ihtiyaç var. Bu da ehil ve liyakatli kadrolar tarafından bilimsel metotlarla hazırlanmış, ilimiz turizmini daha da yukarıya taşıyacak, ilimiz turizmine yeni projeksiyonlar açacak bir master planla mümkün. Hazırlanacak Turizm Master Planı, ilimiz turizminin farklı yönleriyle farklı vizyon projelerle daha da gelişmesi adına önemli bir adımı teşkil ediyor. Ben inanıyorum kiplan hazırlandıktan sonra ortaya konacak hedefler, projeler, çizilecek yeni vizyon, ilimiz turizminin daha da gelişmesine katkı sağlayacak. İlimizde kalış sürelerinin uzadığı, turizmden daha çok gelir elde edildiği, ilimizin her bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın turizmden faydalandığı, yerel kaynakların etkin bir şekilde kullanıldığı, sürdürülebilir rekabetçi bir şekilde kullanıldığı bir turizm aşamasına geçmiş olacağız. Bu çalışma tamamlandıktan sonra ilimizin turizmi yeni bir boyuta daha birüst seviyeye çıkmış olacaktır” diye konuştu.

Alan Başkanı İnceciköz: “Nevşehir tarihinde ilk kez Turizm Master Planı hazırlanıyor”

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz de Nevşehir tarihinde ilk kez bir Turizm Master Planı hazırlandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Nevşehir Valiliğimiz ve Kapadokya Alan Başkanlığımız ortaklığıyla tarihinde ilk kez bu güzide coğrafyanın “Turizm Master Planı” çalışmaları için ortak bir protokole imza atacağız. Biliyorsunuz bölgemiz turizm şehri, ana sektörlerinden bir tanesi turizm, turizm faaliyetlerinin çeşitliliğini artırmak üzere, planlı ve sistemli bir biçimde bugüne kadar keşfedilmemiş birçok noktasını tekrar keşfedilebilir hale getirmek üzere bir plan çalışması yapıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımızın himayelerinde birçok ilde turizmi Anadolu coğrafyasına yaymak, 2028 turizm hedeflerine ulaşabilmek için oldukça önemli çalışmalar yapıyoruz. Şimdi bugün Kapadokya’da bu çalışmaların en önemlilerinden bir tanesindeyiz.”

Kapadokya Üniversitesi’nin daha önce birçok kentte Turizm Master Planı hazırladığına değinen İnceciköz,“Bu konuda oldukça tecrübeliler. İnşallah bu Turizm Master Planı sonrasında ilimizdeki turizm planlamasını yaptıktan sonra bugüne kadar ortaya çıkarılmamış, henüz keşfedilmemiş birçok önemli unsuru da fark edilecek hale getirmeyi hedefliyoruz. Bölgemiz UNESCO Miras Listesi’nde. Tabii ki bütün bunlar yapılırken doğal ve kültürel değerleri korumak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak bizim en önemlişartlarımızdan bir tanesi. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Nevşehir Turizm Master Planı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Karasar: “Tüm kurumlar arasında eşgüdüm sağlanacak”

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasarise Turizm Master Planı’nın kamu ve özel sektör arasında bir eşgüdüm olduğunu ifade eti. Makro bir plan hazırlanacağını belirten Karasar,  şöyle konuştu:

“Turizm gelirinde aldığımız payı artırmaya odaklı bir çalışma ve daha da önemlisi Kapadokya gibi son 40-50 yıldır turizmin kendi kendine yeşerdiği dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olan bir bölgenin aslında istatistiklerini iyi tutması, gelirlerini iyi hesaplaması, ileriye dönük olarak kendine yeni hedefler koyabilmesi, turizm türleri arasında eşgüdüm sağlaması, bazı turizm türlerinin ön plana geçerek diğer turizm gelirlerini gölgelemesinin önüne geçilmesi gibi konular var. Bu gelir hedefi tabii ki turist sayısıyla alakalı ama turistin kalış süresiyle, turistin bölgeye bırakmış olduğu katma değerle de çok alakalı. Bugün ülkemiz 60 milyar dolar hedefine yürüyor. 54-57 milyar dolar arası bir geliri var. Kapadokya’nın Türkiye’nin bu büyük turizm gelirinden almış olduğu bir pay var. Henüz turizm master planımız olmadığı için bunun tam hesaplamasını yapamıyoruz. Kabaca bir tahmin yaparsak 3 milyar dolarlık bir turizm geliri var bölgemizin. Sıcak hava balonlarının bölgeye 150 milyon dolar civarında bir katkısı var. Ama dünyadaki farkındalığına katkısı çok daha fazla. Onu parayla da ölçmek çok mümkün değil zaten. Turizmde en önemli konulardan biri sürdürülebilirlik. Kapadokya turizminin, krizlerden etkilenmeden sürekliliğini sağlamak. Bu sürdürülebilirlik anlayışıyla kaynaklarımızın iyi kullanılması lazım. Yerel istihdama ve turizm gelirlerinin mümkün olduğunca yerelde kalmasına öncelik verilmesi, gastronomide yerel kaynakların kullanılmasına öncelik verilmesi, yerel değerlerimizin öne çıkarılması, bu gelirin daha çok artırılmasına sebep olacaktır. O yüzden ben Sayın Valimize ve Sayın Alan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kapadokya’nın daha önce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi iş birliği tarafından hazırlanmış bir turizm yol haritası var. Bu yol haritamız daha da gelişecek ve bir master plan haline dönüşecek. İlk defa büyük şehir olmayan ama Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya şimdiye kadarkitüm turizm birikimini bir master planla eşgüdüm içine sokacak. Bu önümüzdeki yıllarda Kapadokya’nın turizmden aldığı gelirine ve uluslararası tanınırlığına çok katkı sunacağına inanıyorum.”

Karasar, turizm master planı sürecinin 3-6 ay arasında değişeceğini ve yaklaşık 24 kişilik bir ekibin çalışacağını da sözlerine ekledi.


11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ömer Niziplioğlu “Kente Yaşam Katan” ödüne layık görüldü.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) koordine ettiği, Kent ve Yaşam Ödül Töreni bu yıl 16’ncı kez sahiplerini buldu. Proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacı ile verilen geleneksel “Kent ve Yaşam” ödül töreni “Daha Yaşanabilir Kentler ve Mutlu İnsanlar” sloganı ile yapıldı. Törende Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu “Kente Yaşam Katan” ödüne layık görüldü. Ömer Niziplioğlu’nun ödülünü Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz takdim etti.

Jürinin Gerekçeli Kararı

Hatay sevdalısı olarak biliniyorsunuz. Hatay’ı dünyanın en güzel turizm kenti yapmak için uzun süredir üzerinde çalıştığınız somut projelerinizi geliştirmeye devam ediyorsunuz. Hatay’ı yeniden hayata döndürecek projeleriniz jürinin dikkatini çekti ve size “Kente Yaşam Katan” ödülü verilmesini kararlaştırdı. Başarılarınızın devamını dileriz.

10 Mayıs 2024 Cuma

Sırasıyla Elazığ, Tunceli ve nihayetinde Bingöl’ü içeren turumuzda göze çarpan detaylarla yazıma başlayayım;


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


FIRAT TURU  ELAZIĞ – TUNCELi - BiNGÖL

Fırat Kalkınma ajansının düzenlediği bu gezinin adını “Fırat turu” koymuşlar ama “Gerçek Anadolu Turu” da diyebiliriz. O kadar güzel bir coğrafya, engin tarih, muhteşem insanlar, leziz yemekler hepsi ama hepsi bu bölgede.

Sırasıyla Elazığ, Tunceli ve nihayetinde Bingöl’ü içeren turumuzda göze çarpan detaylarla yazıma başlayayım;

Keban barajı buralarda iklimi değiştirmiş. Şimdi iklim daha ılıman, doğa daha yeşil, fauna-flora zengin. Bu bölge yüzyıllar boyu dünyanın en güzel şaraplarının yetiştirildiği bölge. Özellikle Öküzgözü’nün dünyada eşi benzeri yok. Ne yazık ki 100 yıl önce 55 milyon litre olan Şarap ihracatımız geçen sene sadece 4,5 milyon litre. Sorunun cevabı bende değil.

Dikkatimi çekti, sordum; Bölgede hemen hiç Afgan, Suriyeli Pakistanlı göçmen görmedim. Hele Tunceli’de bir tane bile göçmen yok. Meğer, merkezden göçmen göndereceğiz dediklerinde dönemin valileri halka danışmışlar, halk da göçmen istemeyiz demiş ve özellikle Tunceli’ye göçmenlerin gelmesini engellemişler. Ama İstanbul’da bunu bize soran olmadı.

Tunceli'nin eski adı Mamiki. Ancak halk şehire ne Mamiki ne Tunceli diyor.  “Dersim” diyor. Dersim adı Kürtçe değil. Dersim bölgesi, çok eskilerden beri Erzincan, Bingöl, Malatya ve Elazığ illerini ve bazı ilçelerini kapsamakta. Söylendiğine göre, Tunceli’nin adı da, öyle buralarda Tunç madeni falan çıktığı için değil. 1938’de yapılan askeri operasyonun adı Tunç eli harekatı olduğu için verilmiş. Halk buna tepkili. Yani benim anladığım, ne Tunceli ne Dersim doğru isim. Koyacaklarsa Mamiki adını koysunlar, tartışma bitsin! 

Cevabını yıllardır alamadığım bir sorunu buradaki yetkililere de ilettim; Dağlara, tepelere Çam ağaçları dikmişler. Ne güzel. Güzel de, kardeşim o çam yanmadıkça odununu bile kullanamıyoruz. Daha katma değeri yüksek ağaç yok mudur diğer ülkelerde olduğu gibi? Çam Çam Çam… Fırat havzası geniş. Bu havzada o kadar çok boş, o kadar büyük ama taşlı araziler var ki, insan şaşırıyor, üzülüyor. Ne ağaç dikiyorlar ne de taşları temizlemeyi düşünüyorlar. Çok büyük alanlar bomboş duruyor. Mesela taşlık araziler İtalya, İspanya’da olduğu gibi, tohum atmak için Hilti ile delinip katma değeri çamdan daha yüksek olan az bakım gerektiren Zeytin, olmadı Fıstık, Badem, Kestane ağacı vs dikilemez mi? 

Turistler Safari yapmak için ülkeleri geziyor. Oysa memleketimizde, üstelik “organik” safari yapmak mümkün. Tunceli’de yaptığımız 3 günlük gezimizde Boz Ayı, Kurt, Tilki, Yaban Keçisi, Dağ Tavşanı, Yaban Domuzu, Kartal, Ağaçkakan, Yarasa, Atmaca, Şahin, Ala karga, Sakallı Akbaba ve Yarasa gördük. 1950-60'lı yıllarda bu bölgede yaşayanlar, Hazar Kaplanı, Anadolu Pars’ı ve Çizgili Sırtlan gördüklerini söylüyorlar. Ayrıca bölge endemik ağaç, sebze ve meyveler açısından da çok zengin. Ters Lale, tek baş Sarımsak, Işkın, Kenger, Çiriş, Yemlik, Madımak, Evelek bu bölgede yetişen endemik çiçek, sebze ve meyvelerdir.

Tunceli halkı şikayetçi. Çünkü çok göç veriyorlar başka şehirlere veya Avrupa’ya. Haklılar da. İş yok, para az. Yörenin halkı entelektüel. Emekçileri bile çok kültürlü, rehberimiz ören yerlerini, bölgenin tarihini anlatırken garsonlar, şoförler araya girip ekstra bilgiler veriyorlar. 

Bölgeye ait enteresan notlarım var. Örneğin; 1200 lü yıllardan beri  Düzgün baba’ya Kürtler de Türkçe olarak “Düzgün” baba diyorlar. Halbuki Kürtçe düzgün “Rast” demek. Neden acaba? Ayrıca, Düzgün Baba kelimesi kürtçe şarkılarında bile Düzgün diye geçiyor.

Denilen şu; Tunceliler’in Horasan’dan geldikleri biliniyor. Horasanların ise %80-90’ı Türkoğlu Türk. Geri kalan azınlık Farsi, Kürt ve Ermeni. Horasanlıların buraya gelmeden önceki inançları “Şaman” kültürü üzerine. Ancak denilene göre, bu bölge ağırlıklı Kürt ve Müslüman olduğu için zaman içerisinde nesillerin hem dinleri hem dilleri değişmiş. Aynen diğer göç eden veya bazı sömürge topluluklar gibi. (İnkalar, Quechualar, Mayalar, Afrikalılar vs gibi). Dip not; Bu kadar geriye gitmeye gerek yok, Amerika veya Almanya’ya yerleşik 3. 4. nesil Türklerden de anadilini unutanlar görüyoruz. 


Aleviliğin kültür yapısına bakınca Şamanizm’den esintiler görüyoruz. Örneğin mezar başlarındaki at heykelleri koç heykellerine bakınca Horasan’daki figürlerle aynı hatta Hattuşa, Urartu dönemine bile atıfta bulunabiliriz. Cem evlerinin girişindeki aslan heykelleri de yine o döneme ait eserlerden esinleniyor. Demek ki buralarda bir büyük kültür taşınması orta Asya’dan bu yana var. Türk Alevî ve Bektaşîliği ile Gök Tanrı inancı arasında çeşitli paralellikler de mevcut. Bunlardan bazıları, Kamlar ile dede-baba geleneğindeki benzerlikler, atalara kurban kesme ve şenlik adetleriyle Cem Ayinlerinin yapılış tarzlarındaki benzerlikler örnek verilebilir.

Burada Cem evleri ziyaretleri de yaptık. Mesela birinin bahçesinde büyük bir Pir Sultan Abdal heykeli var. Dediler ki; “Bu heykeli aylarca gözaltına aldılar”. Dedim; Nassı yani? Belediyenin önündeymiş bu heykel. Yerini beğenmemiş dönemin yönetimi ve heykeli emniyete almışlar. Daha sonra yapılan müzakereler sonucu heykel Cem Evi’nin bahçesine dikilmiş. 

BiNGÖL - Çirkin Şansı

Bingöl’de Çır Şelalesi, Buban Bacaları, Zağ Mağarası dışında Yüzen Adalar bence görmeden ölünmeyecek yerler arasında. Yüzen Adalar üç adet. Zamanında, evlenmek isteyen gençler arasından, bir tane köyün en güzel ve bir tane de en zor evlenebilecek kızını (çirkin demek istemedim) bu 3 adanın ikisine koyarlarmış. Evlenmek isteyen genç de son adada dururmuş. Hangi kızın yüzer adası, delikanlının adasına yanaşır ve değerse, adam onunla evlenirmiş. İşte eğer çirkin kız’ın adası delikanlının adasına yanaşırsa, buna “Çirkin Şansı” derlermiş.

Defineciler, defineciler…

Bu bölge zamanında Ermenilerin yoğun yaşadığı bir bölge. Meryem Ana, Surp Lusovoriç, Palu Kilisesi, Kağtsrahayeats yani Ekinözü manastırı özellikle defineciler tarafından talan edilmiş tarihi eserler. O kadar ki, defineciler buralara büyük iş makineleri ile kazıya gelmişler.

Turumuzun son günü Türsab Harput Başkanı dostumuz Cuma Gülnar bizleri Palu Tava yemeğe götürdü. Hani derler ya anlatılmaz tadılır. Hiçbir yan ürün kullanılmadan mezrada kekik yiyerek yetişen kuzu veya keçinin bel kemiğinin kenarındaki et kullanılarak, önce tereyağında sonra kendi yağında biberle pişirilen et, daha sonra en az 4-5 saat taş fırında, kısık odun ateşinde bekletilip servis ediliyor ve el ile yeniyor. Dostlar; Bence Palu Tava yemeden asla ölmeyin J


 Saygılarımla

Cem Polatoğlu

9 Mayıs 2024 Perşembe

Kamyoncular, Tırport ve Fibabanka güvencesiyle dijital teslimat onayıyla 24 saatte ödemesini alabiliyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Kamyoncular, Tırport ve Fibabanka güvencesiyle dijital teslimat onayıyla 24 saatte ödemesini alabiliyor

Türkiye'nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport’a, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yenilikçi bankalarından Fibabanka, yatırım şirketi Finberg ile stratejik yatırım yaptı. Bu iş birliği ile Tırport, günlük milyon doları bulabilecek kamyoncu ödemelerini peşin olarak yapabilme gücüne kavuştu. Kamyoncular teslimatlarını Tırport Aplikasyonu ile gerçek-zamanlı, konum-tabanlı dijital olarak onaylatması ile 24 saatte ödemelerini alabiliyorlar. Tırport’taki navlun ödemeleri Fibabanka güvencesiyle24 saatte gerçekleştiriliyor. 

Tırport, “dijital platform” olarak liderliğini pekiştiriyor 

“Dijital platform” olan Tırport, yüz bini aşkın üye kamyoncuya, geliştirdiği artırılmış zeka destekli teknolojilerle tüm dijital platformlardan (iOS, Android, web) hizmet veriyor. Lojistik sektöründe öncü bir rol üstlenen Tırport, Kazakistan-Azerbaycan hattından Avrupa’ya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada dijital platform olarak liderliğini pekiştirmeyi ve günlük 7.500’ün üzerinde FTL nakliye operasyonunu tek başına yönetmeyi hedefliyor.

Tırport olarak bireysel kamyon sahiplerinin yük aradığında akla gelen ilk adres olacaklarını ifade eden Tırport’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Uygar Uşar, şunları söyledi: 

“Ülkemizde taşımanın %90’ı karayollarıyla yapılıyor. 350 binin üzerinde bireysel kamyon sahibi bulunuyor. Günde 400.000 FTL (FullTruckLoad) taşıma gerçekleşiyor. Türkiye’de her gün 80 milyon doların üzerinde navlun ödemesi yapılıyor. Tırport olarak önümüzdeki 5 yıl içinde %5’in üzerinde bir pazar payına ulaşmayı ve 300 binin üzerinde bireysel kamyon sahibinin yük aradığında akla gelen ilk adres olmayı planlıyoruz. Şuan Tırport, sahip olduğu konum-tabanlı teknolojiler ve ödeme gücüyle bireysel kamyon tedarik pazarının en büyük aktörlerinden birisidir.” dedi. 

Tırport’un, kamyonculara sunduğu faydalar şunlardır:

1-Tırport’ta nakliye ödemeleri, dijital teslim onayını takip eden 24 saat içinde Fibabanka desteği ile yapılmaktadır. 

2-Kamyon sahipleri, Tırport’un yükCEPte uygulaması ile istenildiği zaman ve lokasyonda, kamyonunun özelliklerine uygun yüklere ulaşabilme ve teklif verebilme imkanına sahiptir.

3-Kamyoncu hedef lokasyona yükle ilerlerken, Tırport’un
akıllı algoritmalarının desteğiyle beklentilerine ve kamyonunun teknik özelliklerine uygun dönüş yükü fırsatlarına Tırport’tan hızlı şekilde ulaşabilir. 

4-Lojistik firmalarının ve büyük yük sahiplerinin “Güvenilir” portföylerinde yer alabilme ve onlardan çıkacak yük fırsatlarından anında haberdar olabilmek mümkündür.

5-Tırport yük CEPte uygulaması sayesinde, tek tıkla nakliyenin U-ETDS raporlaması yapılabilmektedir. Tırport geliştirdiği teknolojilerle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sözkonusu hizmetleri verebilmesine altyapı sağlamaktadır. 

6-Türkiye’de yollardaki kamyonların %85’i şahıslara aittir. Büyük çoğunluğu bağlantısız çalışır ve şahıs şirketine sahiptir. Tırport 400 bine yakın bireysel kamyoncuya gerçek-zamanlı, konum-tabanlı erişilebilme imkanı yaratmakta, deprem ve afetlerde bireysel kamyon ağı gücünün kullanılabilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da erişilebilirlik gücü vermektedir.

7-Tırport’un dijital teknolojileri, kamyoncuların teslimatlarda yaşadığı, bekletilme, muhatap bulamama vb. sorunlarda devreye girerek sorunların hızla çözülmesine destek olmaktadır. Tırport’ta yük teslimatları yüzde yüz dijital onay mekanizmaları ile yapılmaktadır. 

8-Tırport’un kamyona hiçbir araç takip cihazı takılmasına gerek kalmadan Tırport yükCEPte uygulaması ile sunabildiği izlenebilirlik teknolojileri, araç takip sistemi takılı olmayan kamyonlara da izlenebilirlik şartı olan kontrat lojistiği operasyonlarında yük alma ve hizmet verebilme imkanıyaratmaktadır. 


8 Mayıs 2024 Çarşamba

‘RammosManagedby Dedeman Bodrum’ misafirlerini ağırlamaya başladı.

 

HABER-TALİN ŞİRİNPINAR



DEDEMAN KALİTESİ ŞİMDİ DE DÜNYA TURİZMİNİN GÖZDESİ BODRUM’DA

Dedeman Hotels& Resorts International, yeni marka stratejisi kapsamında, geleneksel misafirperverlik anlayışını tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği lokasyonlarından biri olan Bodrum’la buluşturuyor. 

Rammos Hotel yatırımcıları Kumova ve Mandalinci aileleri iş birliği ile Dedeman kalite ve tecrübesini Bodrum’a taşıyan zincir, gerçekleştirdiği lansman töreni ile Bodrum’da misafirlerini ağırlamaya başladı.   

Toplam 9 ana markası ile misafirlerinin her ihtiyaca yönelik beklentilerini karşılarken, farklı büyüklükte ve konseptteki otelleriyle oldukça geniş bir yelpazede hizmet veren Dedeman, ‘Managedby Dedeman’ markası ile Bodrum’da Dedeman kalitesini yaşatacak. 2 yıldır Kumova ve Mandalinci aileleri tarafından başarıyla işletilen Rammos Hotel Bodrum, yapılan franchise anlaşması sonrasında 5 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen lansman töreni ile misafirlerini ‘RammosManagedby Dedeman Bodrum’ olarak Dedeman yönetim güvencesi ile ağırlamaya başladı. Bodrum Turgutreis’te yer alan ‘RammosManagedby Dedeman’ lokasyonu, konforlu odaları, huzur veren peyzajının yanı sıra; modern ve bohem tarzda dizayn edilmiş keyifli plajı ile de misafirlerine çok özel bir tatil imkânı sağlayacak.



Yeni yaz sezonunu yepyeni ismi ve yeni fırsatlarıyla karşılayan RammosManagedby Dedeman Bodrum’un açılış törenine Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Dedeman Hotels& Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, Başkan Vekili Murat Özmestçi, Rammos Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Mandalinci, Rammos Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kumova ve davetliler katıldı. 

RammosHotel’in Şıklığı ve Konforu, Dedeman Güvence ve Kalitesiyle Buluşuyor

Bodrum’un Turgutreis ilçesinde yer alan, 6 süit, 8 aile odası ve 106 deluxe oda olmak üzere 120odası bulunan RammosManagedby Dedeman Bodrum; Rammos Hotel’in şıklığı ve konforunu Dedeman’ın eşsiz misafirperverlik anlayışı ve kalitesiyle birleştirerek,hem bölgedeki konaklama ihtiyacını karşılayacak hem de 12 ay aralıksız istihdam sağlayacak. 

RammosManagedby Dedeman Bodrum, bünyesinde bulunan iki alakart restoranından biri olan Rios Ala Carte Restaurant ile dünya mutfağından seçme lezzetler sunarken, Marea Fish Restaurant’ın sahile sıfır konumu, enfes gün batımı, deniz ürünleri ağırlıklı mutfağı ve Ege mezeleriyle misafirlerine adeta bir lezzet şöleni yaşatacak. 

Spor ve dinlendirici aktiviteleri ön planda tutan misafirlerini de unutmayan RammosManagedby Dedeman Bodrum;Fitness merkezi, cilt bakımı odasını da kapsayan 3 masaj odası, sauna ve Türk hamamı gibi aktivite olanaklarını bir arada sunacak. 

Loyal Club Farkı ile Bodrum’da Dedeman Deneyimi

Turgutreis merkeze 3, Bodrum şehir merkezine 19 ve Bodrum havalimanına 53kilometremesafede yer alan RammosManagedby Dedeman Bodrum; Güvenli Turizm, Mavi Bayrak, 3 Yaprak Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık sertifikalarına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. 

Yerli ve yabancı turistlerin sadece yaz aylarında değil, 4 mevsim tatil yapabilmeleri için çok özel bir seçenek sunan RammosManagedby Dedeman Bodrum, Turgutreis Marina’ya yakınlığı ile yat sahibi misafirlerin, Kos Adası’na en yakın konumda bulunması sebebiyle de Kos Adası’na gitmek isteyen konukların vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. 

Sadece tatil değil; iş seyahatinden şirket etkinlerine, düğün ve özel gün organizasyonlarından balayı tatiline kadar çok geniş bir kitleyi misafir eden otel, Dedeman Loyal Club üyesi olan misafirlere otelin eşsiz olanaklarından çok özel fırsatlar ile yararlanma şansı sunuyor.

Konforlu odaları, plajı, huzur veren peyzajı ve enfes lezzetleri ile eşsiz bir deneyim sunmanın yanı sıra;hayvan dostu konseptiyle küçük ırk evcil hayvanları da kabul eden RammosManagedby Dedeman Bodrum, misafirlerin otele adım attıkları andan itibaren tüm özel talep ve ihtiyaçlarına ‘Guest Asist’ sistemi ile cevap veriyor.

“Dedeman bizim hafızamızda kaliteli, onurlu ve markasını hak eden bir kuruluş”

Açılış töreninde konuşan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Burada çok güzel bir birlikteliğe şahitlik ediyoruz. Dedeman otellerinin sayısının artması beni bir Türk insanı, Türkiye’yi seven biri olarak çok memnun ediyor. Çünkü Dedeman güçlü bir marka. Bizim hafızamızda da kaliteli, onurlu ve sahip olduğu prestiji hak eden bir marka. Kumova ve Mandalinci ailelerinin gücünü de birleştirince ortaya güzel bir konsept çıktı. Ama daha da güzeli, bir Türk markası ile güçlü bir Bodrum markasının birleşmesi. Dedeman markasının da hem marka değerinin hem franchise anlaşmaları ile otel sayısının artması beni ziyadesiyle mutlu etti. Dedeman’ın yurt dışı yatırımları da var, birlikte belki bazı iş birliklerinin kapısını açabiliriz” dedi.  

“Ege ve Akdeniz otellerimizle etkileşim yaratacağız”

Törende konuşan Dedeman Hotels& Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demirayda Dedeman markasını çok değerli yatırımcılara teslim ettiklerini söyledi. Türkiye turizmi için güzel işler yapmayı arzu ettiğini dile getiren Demiray, “Bu kadar güzel bir birliktelikten güzel bir sinerji doğurmak istiyoruz. Sayın Banu Dedeman ile tanıştığımda Dedeman’ın 17 oteli vardı. Açık otel sayımız şu anda 33. Aktif, devamlı seyahat eden Loyal Club üye sayımız 60 bin. Bunu 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedef için özellikle Rammos, Kemer, Olympos gibi Ege ve Akdeniz otellerimizle etkileşim yaratacağız. Biz 7’den 70’e herkesi misafir etmek için yola çıktık. 0-12 yaş grubuna ücretsiz konaklama, 12-20 yaşa %30 indirim, 20-30 yaşa da %20 indirim sunduk. Hedefimiz Z kuşağının da Dedeman’ı olmak. Ayrıca basın mensuplarına %25, kamu görevlilerine ve emeklilere de %30 indirim imkanı sunuyoruz. Bu girişimlerimiz yatırımcılarımızı da çok mutlu ediyor. Ülkemiz turizm sektöründe firmalar belirledikleri fiyatın altına inmeye imtina ediyor ancak bu doğru değil. Önemli olan herkese uygun çözümler sunabilmek. Bu birlikteliğin çok verimli ve kazançlı olmasını diliyorum. Birlikte büyüyoruz, birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu. 

“Turizm sektöründe çok değerli olan Dedeman markası ile ailemizi genişletiyoruz”

Kumova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova ise “2 yıl önce bir 19 Mayıs gecesi güzel bir açılışla Turgutreis’in marka değerini artıracak güzel bir organizasyona imza atmıştık” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “O günden bugüne, Mandalinci ailesi ve Kumova ailesi olarak çok güzel bir yatırıma imza attık. İki aile tek bir aile olmayı çok güzel başardık. Değerli genel müdürümüz, yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla bu aileyi genişlettik. Bugün de turizm sektöründe çok değerli olan Dedeman markası ile bu aileyi genişletiyoruz. Otelimiz 120 odalı olmasına karşın, butik bir anlayışla konuklarına bugüne kadar hizmet verdi. Destek veren herkese teşekkür ederiz. İnşallah RammosbyManaged Dedeman olarak çok değerli işlere imza atacağız.”


Suudi Arabistan, saklı bir hazine olan lüks destinasyon Kızıldeniz'i keşfetmeye davet ediyor.

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Hayal gücünün ötesinde bir destinasyon: Kızıldeniz

Suudi Arabistan, sıra dışı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyen gezginleri, nefes kesen manzaraları, zengin kültürel mirası, sayısız macera ve dinlenme imkanlarıyla, saklı bir hazine olan lüks destinasyon Kızıldeniz'i keşfetmeye davet ediyor.

Suudi Arabistan’ın batı kıyısında yer alan 28.000 km2’lik bu cennet, 90’unun üzerinde adalar grubunda, muhteşem plajlara, çöl kumullarına ve nadide mercan resiflerinden, sönmüş volkanlara, tarihi yerlerden dağ kanyonlarına kadar uzanan çeşitli doğa harikalarına ev sahipliği yapıyor. 

Kızıldeniz, sadece büyüleyici bir tatil noktası olmakla kalmayıp aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle seyahat tutkunlarını unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Su altı arkeolojik alanlarına yapılan tüplü dalış aktiviteleriyle tarihin derinliklerinde batık gemileri keşfe dalabilir, arkeoloji, tarih ve doğayı birleştiren parkurlarda yürüyüşe çıkabilirsiniz. 314 mercan türü,230balık türü ve nesli tükenmekte olan şahin gagalı kaplumbağa gibi deniz canlılarını barındıran su altı cenneti Kızıldeniz, eşsiz görselliğiyle su altı keşifleri için olağanüstü fırsatlar sunuyor. Renkli bir yaşamın varlığına tanıklık etmek isteyen ziyaretçiler, şnorkelle dalış, dalış ve yelkencilik gibi heyecan verici su sporlarını deneyimleyebilirler ve bu aktivitelerin her biri engelli misafirlerin erişimine de uygun olarak tasarlanmış.

Six Senses Southern Dunes ve The St. Regis Red Sea Resort ile kapılarını misafirlerine açan Kızıldeniz, 26 Mayıs 2024’den itibaren Nujuma’nın hizmete girmesiyle dünya çapında sadece 7 tane, Ortadoğu’da ise ilk olan Ritz-Carlton Reserve markasıyla konuklarını ağırlayacak. Ayrıca, fütüristik su üstü küre villalarıyla Shebara Resort ve Desert Rock Resort bu yılın sonlarına doğru hizmete girecek. 

El değmemiş Ummahat Adası'nda bulunan The St. Regis Red Sea Resort’a deniz uçağı veya tekne ile erişim sağlanıyor. The St. Regis Red Sea Resort’ta, denizin üzerinde ve sahil kenarında olmak üzere her biri özel havuzlu ve güneşlenme teraslı 90 villa mevcut.Bu muhteşem resort’ta Japon mutfağı esintili lezzetler sunan Gishiki 45, ızgaradan enfes lezzetleri suyun üzerinde tadabileceğiniz Tilina ve Levanten esintili bir menü sunan Nesma’nın yanı sıra The Beach Club ve St. Regis Bar da bulunuyor. İmza bir spa, son teknoloji fitness merkezi, açık havuz, padel ve tenis kortları, su sporları merkezi, gün doğumu ve gün batımı yoga aktiviteleri ve çocuk kulübünün de yer aldığı The St. Regis Red Sea Resort’ta efsanevi St. Regis Butler Hizmeti de misafirleri bekliyor. 


Hicaz Dağları'nın ve mistik çöl manzarasının eşlik
ettiği Six Senses Southern Dunes, Nebati uygarlığının mimari mirasına atıfta bulunuyor. Kum tepelerinin arasında konumlanmış bu muhteşem kompleks, 40 lüks villa, 36 oda,iki imza restoran, açık havuz, fitness merkezi ve dünyaca ünlü Six Senses Spa’dan oluşuyor.Spa olanakları arasında arındırıcı masaj odaları, açık hava terapi kabanaları, temiz içerikli cilt bakım ürünleri yapmayı öğrenebileceğiniz Alchemy Bar, kuvars kum terapi yatağı, lüks altın hamam deneyimi, yaşlanma karşıtı bütünsel bakım merkezi, sağlıklı yaşam taraması ve cilt analizinin yanı sıra spinning dersi, ariel yoga ve geleneksel yoga dersleri de bulunuyor. 

Ritz-Carlton Reserve’in ayrıcalıklı hizmet deneyimini Kızıldeniz’e getiren Nujuma,yakında Ummahat Adası'nda açılacak. Misafirler lüksün en üst seviyesini deneyimlerken, son teknoloji dalış merkezi ve çeşitli denizaltı aktiviteleriyle unutulmaz bir yolculuğa çıkacak. 

Kızıldeniz, 2030 yılında proje tamamlandığında ada ve iç bölgelerde 50 otelin yanı sıra lüks marinalar, golf sahaları, üst düzey eğlence ve dinlenme mekanlarına ev sahipliği yapacak. Turizm sektörü, Suudi ekonomisinin çeşitlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor ve Kızıldeniz’in Suudi ekonomisine 5,9 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor. Öncü ve yenilenebilir odaklı bu lüks turizm destinasyonun da sürdürülebilir uygulamalar ile çevrenin korunması en önemli hedefler arasında yer alıyor. Bu yüzden de aşırı turizmi önlemek için Kızıldeniz'e yıllık ziyaretçi sayısı bir milyonla sınırlandırılacak.

Kızıldeniz Uluslararası Havalimanı, Eylül 2023'ten bu yana düzenli olarak iç hat uçuşlarına ev sahipliği yapıyor ve uçuşlar artık Riyad, Cidde ve Dubai üzerinden gerçekleştiriliyor. Kızıldeniz’de konaklayan misafirler için deniz uçağı, lüks yatlar ve elektrikli araçlar ile havaalanına gidiş-dönüş ulaşım sağlanıyor. Proje tamamlandığında ise karbon nötr havalimanı olarak %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak. 

Suudi Arabistan’ı keşfetmek ve daha fazla bilgi için www.visitsaudi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 


7 Mayıs 2024 Salı

HolidayCheck, 2024’ün en iyi otellerini açıkladı.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




GLORIA HOTELS & RESORTS HOLIDAYCHECK MİSAFİRLERİNDEN TAM NOT ALDI!

Avrupa’nın önde gelen otel değerlendirme ve rezervasyon portalı HolidayCheck, 2024’ün en iyi otellerini açıkladı. Lüks ve konforu bir araya getiren Gloria Hotels& Resorts, HolidayCheck misafirlerinden tam puan aldı.

Bir tatilden çok daha fazlasını hayal eden misafirlerine ayrıcalıklarla dolu bir konaklama deneyimi sunan Gloria Hotels& Resorts, Avrupa’nın önde gelen otel değerlendirme ve rezervasyon portalı HolidayCheck misafirlerinden tam puan aldı. Gloria SerenityResort 5.8/6.0, Gloria Verde Resort 5.8/6.0 ve Gloria Golf Resort 5.6/6.0 puan ile misafirlerine sunduğu eşsiz tatil deneyimini muhteşem bir ödülle taçlandırdı. Ödül alan oteller, bulundukları bölgede en iyi puanı alan, yüzde 90 ve üzeri tavsiye oranına sahip, 50 ve üzeri yorum alan ve HolidayCheck'in belirlediği kriterleri ihlal etmeyen tesisler arasından seçildi.

Denizin eşsiz mavisinin yemyeşil bitki örtüsü ile buluştuğu Akdeniz’in doğal güzelliğinde, misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunan Gloria Hotels& Resorts, ayrıcalıklı konaklama hizmetinin yanı sıra, muhteşem konserler, eşsiz lezzetler, profesyonel SPA deneyimi ve çocuklara özel aktiviteler ile tatili sevdiklerinizle yaşayacağınız unutulmaz anılara dönüştürüyor. Gloria Hotels& Resorts, göz alabildiğince uzanan mavi bayraklı plajı ve doğa ile iç içe benzersiz konumu ile Akdeniz’in muhteşem havasında eşsiz bir tatil deneyimi yaşatıyor. 

Huzurun, ayrıcalığın ve lüksün adresi GloriaHotels&Resorts’un doğa ile iç içe büyüleyici atmosferinde eşsiz bir tatili birbirinden özel deneyimlerle taçlandırmak için siz de yerinizi ayırın.


Meryem Uzerli çekimleri Urla’da gerçekleşen yeni dizisi “RU” ile ekranlara dönüyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Meryem Uzerli “RU” dizisiyle 24 Mayıs’ta GAİN’de!

Meryem Uzerli çekimleri Urla’da gerçekleşen yeni dizisi “RU” ile ekranlara dönüyor. GAİN’de izleyiciyle buluşacak “RU”, güçlü hikâyesi ve oyuncu kadrosuyla bu yaz dillerden düşmeyecek!

Başarılı oyuncu Meryem Uzerli’nin merakla beklenen yeni dizisi “RU”, 24 Mayıs’ta GAİN’de izleyiciyle buluşuyor. Çekimleri Urla’da gerçekleştirilen dizi 8 bölümden oluşuyor. 

Bitti derken başlayan bir hikâye… 38 yaşında bir kadın ve 18 yaşında bir erkek: Reyan ile Uzer. Ege’de bir sahil kasabasında her şeye rağmen yaşanan sıra dışı bir aşk…

Hikâyesiyle çok konuşulacak MEDYAPIM imzalı “RU” güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Meryem Uzerli’nin başrolünde olduğu dizide Burak Berkay Akgül, Hira Koyuncuoğlu, Emre Karayel, Gökay Türkmen, Zafer Algöz, Şevval Sam, Derya Alabora, Gonca Vuslateri, Kartal Can Ermiş, Beril Kayar ve Sevgi Temel gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

“RU’’nun yaratıcısı olan Taylan Yapıcı, senaryoyu Yeşim Çıtak’la birlikte kaleme aldı. Dizinin yapımcılığını ise Fatih Aksoy ve Yiğit Şardan, yönetmenliğini Bahadır Karataş ve Burak Çaldır üstleniyor.

 “RU”, 24 Mayıs’ta sadece GAİN’de!


 Teaser linki: https://we.tl/t-YBkfMs54rz

Delta Hotels by Marriott Istanbul Kağıthane, Memnuniyet Sıralamasında Dünya Liderliğine Ulaştı


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Delta Hotels by Marriott Istanbul Kağıthane, Memnuniyet Sıralamasında Dünya Liderliğine Ulaştı

Delta Hotels by Marriott İstanbul Kağıthane, çiftlerin tercihi olarak 2023'te Düğün.com tarafından ödüllendirilirken, bu başarısını 2024 yılında da sürdürerek Tripadvisor'ın prestijli Traveler'sChoiceAward 2024 ödülünü kazandı. Ayrıca, otelin genel memnuniyet skoru geçen seneye göre %45.70 artarak 2024 yılında Dünya, Delta otelleri genelinde %76.10 ile ikinci sıraya yükseldi.

Delta Hotels by Marriott İstanbul Kağıthane, Nisan ayı genelinde de otelin açıldığı günden bu yana ulaştığı rekor skoru olan %84.60'a ulaşarak, 2024 genelinde yine Dünya, Delta otelleri genelinde birinci sıraya yerleşti. Bu olağanüstü başarı, otelin misafir odaklı hizmet anlayışının ve kalite standartlarının üstün kalitesini bir kez daha kanıtlıyor.

Delta Hotels by Marriott İstanbul Kağıthane Genel Müdürü, Kadir Tüysüz, "Misafirlerimizin memnuniyeti ve deneyimi her zaman önceliğimiz olmuştur. TripAdvisorTraveler'sChoiceAward ve Marriott Medallia memnuniyet skoru başarılarını kazanmak, otelimizin misafir odaklı hizmet anlayışının ve kalitesinin uluslararası alanda tanınmasının bir göstergesidir. Bu ödüller, ekibimizin özverili çalışması ve misafirlerimizin otelimizdeki deneyimlerinden duydukları memnuniyetin bir yansımasıdır. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz başarıların üzerine koyarak, ilerleyen dönemlerde de misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz."

Delta Hotels by Marriott İstanbul Kağıthane, konumuyla, sunduğu hizmetlerle ve misafirperverliğiyle İstanbul'un en gözde otellerinden biri olmaya devam ediyor.


 

Gastronomi,ekonomiyle buluşuyor ve 4. Global GastroEkonomi Zirvesi başlıyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Gastronomi,ekonomiyle buluşuyor ve 4. Global GastroEkonomi Zirvesi başlıyor

Türkiye’nin öncü ve güçlü sivil toplum kuruluşu Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), sektörün ve kamuoyunun merakla beklediği ve geleceğe ışık tutacak “4. Global GastroEkonomiZirvesi”yle, yeni ufuklar açmaya hazırlanıyor.  Türkiye’nin ve dünyanınalanlarında önemli ve yetkin isimleri, 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek, gastronominin ekonomiyle buluşmasına ilişkin konferans, gösterim ve etkinliklerle farklı bakış açılarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. 

Yemeğin sadece yaşamak için değil, toplumsal dayanışma, diyalog, fikir alışverişi, etkileşim ve iletişimide kapsayan bir sosyalleşme bilinci olduğu kabulüyle TURYİD, yemeğin felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanatla olan bağlantısına dokunan önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde kalkınmanın kaldıracı olan gastronomi ve ekonomi,dünyada ilk kez yan yana gelerek 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde ele alınacak. 

Toplumsal sanat için tasarlanmış bir kültür merkezi olan AKM’ninkapılarını ilk kez gastronomi dünyasına açacağı etkinlikte, gastronomi ile sanatın farklı alanları buluşacak, gastronominin bilinen katmanlarının dışında yemeğin felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanatla olan bağlantısına dokunacak. 

TURYİD’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde gastroekonomiye, sanat ve kültürel miras perspektifinden yeni bir bakışla fuaye alanlarından, kültür sokağına, Yeşilçam Sineması’nda film gösteriminden zirvenin gerçekleşeceği konferansa kadar birçok etkinlikle farklı bir perspektif sunulacak. 

Sinemanın büyülü dünyası ve gastronomi

Zirveden bir gün önce 22 Mayıs'ta “2 Film Birden” oturumunda, sınırlı katılımcıyla TrànAnhHùng'un yönetmenliğini üstlendiği Şeflerin Aşkı(LA PASSION DE DODIN BOUFFANT) ve Metin Çavuş'un yönetmenliğindeki rePALANGA filmi, sinefillere gastronomi ve sinemanın büyülü dünyasını sunacak.

Gastronominin ekonomi politiği

Zirvenin gastronomi ve ekonomi politiğine ilişkin yapılacak oturumlarında, Mutfak Turizmi Kurucusu &World FoodTravel AssociationKurucu & CEO'su Erik  Wolf“Türkiye Gastronomi Turizminde Küresel Fırsatları Nasıl Katlar?” başlığındaki sunumuyla, LuisMiguel'in "EatSpainUp!" sunumunda İspanya yemek kültürü ve dünyadaki yeri, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya "Mavi Ekonomi" sunumunda deniz ve okyanusları odağına alan "Mavi Ekonomi" kavramının, sürdürülebilir kalkınma için geleceğe sunduğu imkanları, Ayşin Işık Gence ve End. Müh (MBA) Yeni Çiftçi Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce “Toprak Ana'nın Emri!Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Kalkınma”yı, Yaprak Yapsan moderatörlüğünde düzenlenecek kapsamlı Hatay panelinde ise deprem sonrası Hatay için yapılan çalışmalara katılan gönüllüler, kentin kültür, mimari, yeniden dönüşümü, ekolojik tarımı ele alacaklar.

Farklı disiplinlerin gözünden gastronomi

Etkinlikte ayrıca Prof. İlber Ortaylı "Tanzimattan Günümüze Yemek Kültürümüzü", ünlü deneysel psikolog Profesör Charles Spence duyusal deneyimlerin gastronomi ve ekonomi arasındaki etkileşimini, ünlü edebiyat yazarı Nedim Gürsel İstanbul-Paris ekseninde "caféliteral"ler üzerinden edebiyat ve gastronomi ilişkisini sunacaklar.Sanatçı-yönetmen ve çiftçi Kutlu Ataman çeşitli sanatçı ve mimarlarla inşa ettiği Palanga çiftliği ile gastronomi ekonomisini, moda tasarımcısı ve stil danışmanı Ece Sükan, moda dünyası ve ağırlama endüstrisinin kurduğu yeni ilişkiyi, ünlü şefler Cem Mansur ve Maksut Aşkar müzik ve gastronominin uyumunu, yapımcılar Birol Güven, Timur Savcı ve Yüksel Aksu "Dünyanın zevkle izlediği Türk Dizileri dünyayı saran Türk mutfağı modası yaratabilir mi?" sorusuna yanıtlarınıyapılacak oturumlarda anlatacaklar. 

Türkiye’nin ve dünyanın gastronomi gündeminde önemli bir çığır açacak etkinliğe katılım göstermek isteyenler 1 Mayıs’ta satışa çıkacak biletleri Biletino’dan temin edebilecekler.


Bentour Reisen kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor



HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Bentour Reisen kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Türkiye spesiyalisti Bentour, yeni görevlendirmelerle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

 Bentour Reisen, Christian Griese'nin yeni bilgi işlem müdürü (CIO) olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet duyar. Griese'nin stratejik ataması, şirketin sürekli gelişiminde önemli bir adımı işaret ederken, bilgi teknolojisinin tüm iş alanlarındaki merkezi rolünü vurgular.


 Yeni görevlendirme ile bilgi teknolojisini, tüm karar süreçlerine ve iş akışına sıkı bir şekilde entegre etmeyi ve bütünleştirmeyi hedefleyen şirket, iş süreçlerinin optimize edilmesinde ve verimliliğin arttırılmasında bilgi teknolojilerinin önemine vurgu yapıyor.


 2022 yılının nisan ayından bu yana Bentour ekibinin bir parçası olan Christian Griese’nin bu süre zarfında şirketin IT ekibini sürekli genişlettiği ve birçok iş sürecini otomasyonla optimize ettiği kaydedilen açıklamada “Griese'nin liderliğinde başarılı bir bulut geçişi gerçekleştirildi ve myBentour uygulaması gibi yenilikçi teknik çözümlerle müşteri hizmetleri daha da iyileştirildi.” denildi. 


 Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur, “Christian Griese'nin CIO olarak atanması, bilgi teknolojisinde yenilik ve mükemmelliğe olan bağlılığımızın bir göstergesi. Uzmanlığı ve yenilikçi IT çözümlerine olan tutkusuyla, gelecekte de müşterilerimize ve ortaklarımıza birinci sınıf hizmetler sunmaya devam edebilmemiz için kilit bir rol oynayacak.” değerlendirmesini yaptı.


Christian Griese yeni görevinde Bentour Reisen'deki dijital dönüşümü ilerletmeye devam edecek. Özellikle şirket içinde yapay zekayı genişletmeye odaklanacak. Bu önlemler, şirketin “Bentour macht glücklich” sloganı doğrultusunda satış ortakları ve misafirleri için hizmeti daha da iyileştirmeyi amaçlıyor.


Dijital sonlandırmada Japon Duplo markasına yoğun talep bulunuyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Dijital sonlandırmada Japon Duplo markasına yoğun talep bulunuyor 

Dijital baskı kalitesi, dünyada iyi bir noktaya geldi. Bundan sonraki aşamada, kaliteli dijital sonlandırıcı makineleri ile basılan ürünlerin kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor. Rekabette farklılaşarak kar marjlarını artırmayı isteyen firmalar, dijital sonlandırmada Japon markası Duplo makinelerine ülkemizde ve dünyada yoğun talep gösteriyor. 

Global ölçekte dijital sonlandırmada pazarın liderleri arasında konumlanan Japon Duplo’da, dijital kesim makineleri, kırım katlama tel dikiş makineleri, şekilli kesim yapabilen konveyörlü makineleri, cilt makineleri, lak makineleri gibi geniş ürün yelpazesi yer alıyor. Dijital sonlandırmada farklı segmentleri bulunan Duplo markası, hem konvansiyonel, hem dijital baskı sonrasına hizmet verdiği için baskı sektöründe hemen hemen her kullanıcıya hitap edebilecek ürün ailesine sahiptir. 

Duplo’nun dijital baskı sektörüne kesimden lak atmaya, katlamadan ciltleye kadar geniş bir alanda değer katmaya devam ettiğini kaydeden Lidya Grup Satış Direktörü Adem Öz, şunları söyledi: 

“Lidya Grup olarak, geçtiğimiz yıl Türkiye yetkili distribütörü olduğumuz Japon Duplo markası ileülkemiz pazarına hızlı bir giriş yaptık. Genel merkezi Japonya’da, Avrupa merkezi İngiltere’de olan ve dijital sonlandırmaya yönelik dünyada liderler arasında konumlanan Japon Duplo’da geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Duplo’nun Lidya ailesine katılmasıyla, dijital baskı sektörüne dijital baskıdan dijital sonlandırmaya kadar uçtan uca çözümler ve hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Lidya Grup olarak,temsil ettiğimiz Duplo, Xerox, Epson, Efi, Sutec, Kongsberg markaları, bilgi birikimimiz, tecrübemiz, organizasyon yapımız ve finansal gücümüz ile Türkiye’de lideriz ve EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin sayılı birkaç firmasından birisi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. 

Duplo’nun yeni ürünleri pazara çıkıyor, DuSense modeline ilgi yüksek 

Duplo zengin ürün ailesine yeni modelleri eklemeyi sürdürüyor. Özellikle, Duplo’nun Türkiye pazarına giren DuSense modeline ilgi yüksek. DuSense modelinin, herhangi bir kalıp vs kullanılmadan, geleneksel baskı kalitesinde lak kabartma baskısı yapıyor olması, pazarda makineye ciddi bir talep oluşturuyor. Az tirajlı olan veya her sayfasında değişkenlik gösteren işlerde lak kabartma yapabilen DuSense, ülkemizin yanı sıra global ölçekte de kendi segmentinde pazarın liderliği koltuğunda oturuyor.   

DuSense’nin ülkemizin yanı sıra Avrupa ve Amerika’da alanında lider olduğunu ifade eden Adem Öz, konuşmasına şöyle devam etti: 

“DuSense’nin lak kabartma yapabilen makinelerine, ülkemizden ve dünya genelinden yoğun talep gerçekleşiyor. Duplo’nun tercih edilmesinin nedenlerinden birisi, baskı kalitesindeki tutarlılık ve kalitesinin birçok rakiplerine göre çok daha yukarıda olmasıdır. Duplo aynı zamanda,kağıt alım sistemleri ve kağıt işleme sistemlerinde de oldukça deneyimli bir firma olduğu için kağıt alım ünitelerinde de rekabette ayrışmaktadır. Yine, modelleri arasında bulunan kırım katlama tel dikiş makineleri, hem hız, hem daha fazla kitapçık katlayabilmesi ve ürünün yüksek hızda aynı performansta çalışabilmesi nedeniyle, globaldeçok fazla tercih edilmektedir. Ayrıca, son yıllarda çıkardığı dijital kesici ile ürün yelpazesini genişletmiştir. Örneğin, her bir sayfanın kesimi farklı bir şekilde ve herhangi bir kalıp kullanmadan; oval, dikey ya da tanjant eğrisi şeklinde kesimler yapabilmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, Japon Duplo markasının makineleri hem kaliteli olduğu, hem de katma değerli üretimler yaptığı için farklı modellerle hitap ettiği çeşitli alanlarda yoğun talep görmektedir.” diye konuştu. 

Yılın son çeyreğinde demo etkinliği planlanıyor 

Duplo’nun Lidya ile geçtiğimiz yıl başlayan yolculuğunun başarıyla devam ettiğini anlatan Adem Öz, şunları belirtti: 

“Duplo markamızda geçtiğimiz yıl olduğu gibibu yıl da başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Katılacağımız fuarlarda temsil ettiğimiz markaların tanıtımlarını yapacağız. Yılın son çeyreğinde ise müşterilerimize; Başakşehir’deki Dijital Deneyim ve Eğitim Üssü’müzde, Duplo’nun farklı modelleri deneyimleme, demo yapma ve kendi materyalleri ile makinelerin performanslarını görme imkanı sunmayı planlıyoruz. Günümüz teknoloji çağındadır ve teknoloji sürekli gelişip değişmektedir. Bir yatırım yapıldıktan sonra, artık 5- 10 sene aynı yatırımın devam etmesi artık mümkün değildir. İşletmeler olarak, teknolojiyi yakından takip ederek, işlerimizi geliştirip, dönüştürmeliyiz. Aynı zamanda, teknolojiye yatırım yapan firmalar; bir yandan işletim maliyetlerini düşürürken, diğer yandan ürün ve hizmet kalitesi, üretim kapasitesinde artış ve verimlilik gibi birçok alanda da rakiplerine göre farklılaşarak, rekabette öne geçmektedirler.” şeklinde konuştu.