HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR
Tırport, sahip olduğu teknolojilerle, Orta Asya’dan Avrupa ve Afrika’ya uzanan aksta 1,5 milyon küçük nakliyeci ve bireysel kamyon sahibinin bir numaralı işvereni olmayı hedefliyor.
Tırport, 1.5 milyon küçük nakliyeci ve bireysel kamyon sahibinin işvereni olmayı hedefliyor
Türkiye’nin ve bölgenin lojistikte en büyük dijital platformu haline gelen Tırport, sahip olduğu teknolojilerle lojistik sektörünün tüm paydaşlarına değer yaratıyor. Türkiye hariç 10’un üzerinde ülkede, 7 farklı dilde, tüm dijital platformlardan (web/iOS /Android /Tablet) hizmet veriyor. Her gün binlerce FTL taşımanın uçtan uca izlenmesine, yönetilmesine ve raporlanmasına katkı sağlıyor, onlarca lojistik firması, üretici ve binlerce KOBİ’ye güvenilir kamyonlar tedarik ediyor.
Lojistik operasyonlarının uçtan uca dijital şekilde yönetildiğini kaydeden Tırport kurucu ortağı Dr. Akın Arslan, şunları söyledi:
“Lojistik operasyonların tüm dijital platformlardan uçtan uca yönetilmesini, ihtiyaca uygun, güvenilir ve müsait kamyonlara kolayca erişilmesini sağlayan Tırport, kamyoncuların istedikleri yer ve zamanda yüke kolayca ulaşabilmelerinide mümkün kılıyor. Her gün onlarca bireysel kamyon sahibine, yükle yolda ilerlerken, dönüş yüklerinin akıllı bir şekilde organize edilmesinde değer yaratıyor. Küçük filo sahiplerinin, filolarını ve şoförlerini etkili bir şekilde cepten yönetebilmelerine olanak veriyor.Tırport, lojistik sektörüne bir taraftan sahip olduğu teknolojiler ile SaaS olarak hizmet verirken, diğer taraftan üzerinde oturduğu büyük ekosistem ile dijital forwarder olarak nakliye hizmetleri veriyor. Tırport olarak sahip olduğumuz teknolojilerle, Orta Asya’dan Avrupa ve Afrika’ya uzanan aksta 1,5 milyon küçük nakliyecinin ve bireysel kamyon sahibinin bir numaralı işvereni olmayı hedefliyoruz ve günde 30 binin üzerinde FTL taşımayı yönetebilmeyi planlıyoruz. ” dedi.
Gerçek-zamanlı ve konum-tabanlı olarak uçtan uca dijital şekilde takip ediliyor
Tırport ile sadece yoldaki kamyonlar izlenmiyor, yükün tüm yolculuğunu ve teslimatları dijital olarak gerçek-zamanlı, konum-tabanlı kayıt altına alınıyor, canlı raporlama yapılıyor.
Tırport’ta artırılmış zeka destekli teknolojilerin kullanıldığını anlatan Dr. Akın Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tırport’un arttırılmış-zeka destekli teknolojileriyle, kamyon ve kamyoncunun tüm evrakları (ehliyet, ruhsat, SRC belgesi, kimlik, ehliyet, sigorta poliçeleri vb) TırportyükCEPte Aplikasyonu ile anında dijitalleştirilip, kayıt altına alınıyor. Kamyona ve yüke ait sigorta poliçeleri dijitalleştirilerek doğrulanıyor, taşımaya ait tüm sürüş, bekleme, teslimat ve onaylama belgeleri tekil bir Yük ID üzerinden kayıt altında tutuluyor. İrsaliye, fatura gibi taşımanın zorunlu delili niteliğinde olan belgeler (Proof Of Delivery) dijital olarak kayıt altında ve her an erişilebilir olarak güvenli bulut ortamlarında tutuluyor.” diye konuştu.
Lojistik firmaları Dijital Forwarder’lara dönüşecek
Türk lojistik sektörünün büyüklüğü yaklaşık 150 milyar dolardır. Günde 80 milyon doların üzerinde navlun ödemesi yapılmaktadır. Türkiye’nin en büyük lojistik firması bu pastadan sadece % 0,7 pay almaktadır. Pazar son derece dağıtıktır. Lojistiği global ölçekte uçtan uca dijitalleştiren Tırport gibi 100 binin üzerinde bireysel kamyona dijital platformu üzerinden çözüm üreten yeni nesil dijital forwarder’lar, pazarda tek başına yaklaşık %5’in üzerinde pazar payı almaktadır. Nitekim lojistik işinin gelecekteki yüklenicileri, dijital yük servisleri ve ağları olacaklar. Tırport, dünyada bu işin öncü teknolojilerinden birisidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder