13 Ağustos 2024 Salı

Bekası olan şirketlerde, “İnsan Değerleri Yönetimi” öne çıkıyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Bekası olan şirketlerde, “İnsan Değerleri Yönetimi” öne çıkıyor 

İşletmelerin sürdürülebilirliği için İnsan Değerleri Yönetiminin stratejik rolü

İşletmelerdeki tartışmalar, kişisel değil işi geliştirmekle ilgilidir ve süreç sonuca gidecek şekilde mutabakat niyetiyle ilerler.Yani bir kazanan, bir kaybeden skoru değer görmez.Kişisel çatışmalar yol bulamaz, çünkü kurum kültürü buna geçit vermez. İşler, yetkiler, görevler, süreçler, iletişim, etik tanımlıdır ve bilinir.

Patlamaya hazır psikolojilerin “çatışma hali”bulunuyor   

AL Danışmanlık Genel Müdürü ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, çatışmaya sebep olan nedenlere değinerek, şunları kaydetti: 

“Kurum içi boşluklar, işin süreçlerinin tekrarı yoruculuğu, egolara izin veren yönetim boşluğu, güncellenmemiş iş kuralları, etkin olmayan negatif iletişim yaklaşımı, yorgun ruhlar, önemsenmeyen ve dinlenmeyen insanlar gibi başlıklar, patlamaya hazır psikolojilerin çatışma halini doğuruyor.” dedi.


İnsan Değerleri Yönetimi Güncellemesi Çalışması gerekiyor


Patlamaya hazır psikolojilerin düzelmesi için “İnsan Değerleri Yönetimi Güncellemesi Çalışması”nın yapılması gerektiğinin altını çizen Ayşen Laçinel, konuşmasına şöyle devam etti: 

“İnsan kaynaklarının patlamaya hazır olan psikolojilerinin düzelmesi için çalışma yapılması gerekiyor. Çözmek için, birinci adımda, çalışanlar ve yöneticiler bütünsel yaşam farkındalığında olacak eğitimleri almalılar. Burada, etkin iletişim, yaşam çemberi, iş ve hayat yönetimi süreci önemlidir. İkinci adımda, organizasyon şemaları ve görev tanımlarındaki çatışmada olan yöneticilerle, birebir tekrar çalışılarak güncellenmelidir. Üçüncü adım olarak, kurum kültürü süreçleri takibi yapılmalıdır. Burada çok yönlü bir çalışma sayesinde; kurumdaki çatışma yönetimi yerine, etkin ve üreten bir iletişim ortamı sağlanabilecektir.” diye konuştu. 

Kültürler farklı olsa da, değerler ortak olunca çalışanlar birbiriyle uyumlu olur ve anlaşır

Bekası olan, sürdürülebilirliği hedefleyen kurum ve şirketlerde, farklı görüşlerin kişisel olarak algılanmadığına vurgu yapan Ayşen Laçinel, şunları anlattı: 

“İşletmeler, yönetimin en başında, ortak değerleri önemsenerek seçme ve yerleştirme yaparlar. Burada, kültürler farklı olsa da, değerler ortak olunca, şirket çalışanları birbiriyle daha uyumlu olurlar ve anlaşırlar.Vizyoner yönetim yaklaşımında, sektör, faaliyetler ile bu faaliyetleri yürütecek ve geliştirecek olan çalışan yetkinlikleri, sorumluluk ve yetki alanları net olarak tanımlanmıştır.Tanımlı olan, paylaşılan ve ölçülen çalışmalar, zamanın gerekliliklerine göre güncellenir.Kurum değerleri ile senkronize,çalışan değerleri olduğundan işler hızla ve kolaylıkla gerçekleşir.” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder