14 Ağustos 2024 Çarşamba

TransAnatolia Macerası 11 Ülkeden 93 Yarışmacıyla 14.Kez Start Alacak


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Mersin’den başlayacak TransAnatolia Rally Raid, 2.200 km sonunda Van’da sona erecek

TransAnatolia Macerası 11 Ülkeden 93 Yarışmacıyla 14.Kez Start Alacak

Kültür, tarih ve doğanın iç içe olduğu Anadolu’nun eşsiz coğrafyasında gerçekleşecek TransAnatolia, 14.yılında 93 yarışmacısıyla büyük macera için geri sayıyor. 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Mersin’den başlayıp Van’da son bulacak 2.200 km’lik yarışa, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Romanya, Andorra, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve İngiltere’den yarışçılar katılıyor.

Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran; bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia, 14. yılı için geri sayıma geçti. 31 Ağustos’ta Mersin’den start alacak yarış, İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçerek 7 Eylül’de Van’da finish görecek. 

Türkiye doğasının ormandan bozkıra sayısız coğrafyasına, serin havadan kavurucu sıcağa değişen iklimine tanıklık eden ve 15 il sınırından geçen 2.200 km’lik TransAnatolia parkurlarında bu yıl, Türk katılımcıların yanı sıra İtalya, İsviçre, Romanya, Andorra, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve İngiltere’den yarışçılar kıyasıya mücadele edecek.

Türkiye’de Rally Raid tarzı yarışlara öncülük eden ve bu dalda yeni yarışçılar yetişmesini destekleyen TransAnatolia’da bu yıl 93 yarışmacı mücadele edecek. Geçen yıl TransAnaotlia’da dereceye giren Pol Tarres Roca ve Alessandro Botturi bu yıl da yarışta yerini aldı. Motorsporları dünyasının önemli fabrika takımlarından Yamaha, Sherco ve Ducati takımları TransAnatolia 2024’te yerini alırken, bu yıl SSV kategorisinde Japonya ve İngiltere'den de katılım var.



TransAnatolia’da Motosiklet, 4x4 Otomobil, SSV, Quad ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yarışıyor. Rally’de yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadale ediyor. 

TransAnatolia; T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleşiyor. 

TransAnatolia’ya bu yıl Castrol ve Talay Lojistik ana sponsor olarak katkı sağlarken, Spor Toto, General Tire, Kosy, Fikirmedya, Euro 4x4 Parts, İzeltaş, DFDS, Cazador ve İstanbul Portföy diğer destek sağlayan markalar arasında yer aldı. Yarışın ulaşım destekçisi bu yıl da Fiat ve Jeep markaları olurken, yarışın medya destekçileri arasında ise Power app ve Motorsport.com yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder