14 Ağustos 2024 Çarşamba

Perakende Sektörü Yerel Üreticiyle El Ele Verecek


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Perakende Sektörü Yerel Üreticiyle El Ele Verecek

Türkiye genelindeki kooperatiflerin tanıtılması ve kırsaldaki üretimin desteklenmesi için düzenlenen Perakende Kooperatif El Ele etkinliği 8 Ekim’de yerel üretici ile perakende sektör profesyonellerini buluşturacak.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenecek 3. Güvenilir Ürün Zirvesi yerel üretimi gündemine alıyor ve çalışmalarını üretmekten vazgeçmeyen kahraman üreticilere ithaf ediyor. Türkiye’nin Kahramanları temasıyla gerçekleştirilecek zirvenin eş zamanlı etkinlikleri de yerel üretimin desteklenmesi üzerine olacak. Türkiye genelinden 300’e yakın kooperatif ve yerel üreticinin misafir edileceği Perakende Kooperatif El Ele masalarında üretici ile perakende sektör profesyonelleri bir araya gelecek.

Yerel ürünlerin ticari anlaşmalarla satışının hareketlendirilmesi ve tanıtılmasının amaçlandığı etkinlik yerel perakendenin başarılı kurumu Onur Market sponsorluğunda  düzenleniyor. Yerel’i desteklemeyi ülke meselesi olarak gördüklerini söyleyen Onur Market Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen ‘’Yereldeki üretici kalkınacak ki ülkemiz kalkınacak. Bugün kırsaldan şehire genç nüfusun göç edişini üzülerek görüyoruz. Bereketli topraklarımızı işleyecek çiftçi, yöresel değerlerimizi üretecek üretici sayısı her geçen gün azalıyor. Bunun önüne geçebilmek için yerelin desteklenmesi çok önemli bu yüzden bunu memleket meselesi olarak görüyoruz. Geçen yıl ilkini deprem bölgesine yönelik gerçekleştirdiğimiz Perakende Kooperatif El Ele etkinliğini bu yıl tüm Türkiye’ye açıyoruz ve ülke genelinden 300’e yakın üreticiyi misafir etmeyi planlıyoruz. 8 Ekim’de masalarda ücretsiz yer almak isteyen kooperatiflerimizi bekliyoruz’’ diye konuştu.

Perakende Kooperatif El Ele etkinliğinde fuar alanında her il için ayrı bir masa kurulacak ve potansiyel alıcılar ile yerel üreticiler bir araya gelecek. Türkiye genelindeki tüm kooperatiflerin ücretsiz katılım sağlayabileceği etkinlikle ilgili www.guvenilirurunplatformu.com.tr üzerinden bilgi alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder