19 Mart 2015 Perşembe

Çırağan Palace Kempinski’den Kalust Baklavası!

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Çırağan Palace Kempinski’nin ev yapımı baklavalarının en yenisi:



Kalust Baklavası!

Çırağan Palace Kempinski’den en prestijli baklava

Çırağan Palace Kempinski, özel baklava odasında hazırlanan birbirinden leziz baklavalarına bir yenisini daha ekledi. Gazeteci, yazar, televizyon programcılığı, oyuncu kimliği ile ön plana çıkan Kalust Şalcıoğlu ile imzalanan ortak projenin adı da tadı gibi ilgi çekici: “Kalust Baklavası”…

Tarihi sarayın bir köşesini tereddüt etmeden baklava odasına çeviren otel, Gaziantepli baklava ustası Duran Güneş önderliğinde cevizlisinden fıstıklısına çikolatalısından kaymaklısına çeşit çeşit baklavaların yapıldığı bu özel odada, artık “Kalust Baklavası”nı da üretiyor. İncecik, özenle açılan yufkaların arasına serpiştirilen kestane ve Türk kahvesi ile alışılmışın dışında bir tat sunan otantik lezzetteki “Kalust Baklavası”nın, 1 dilimi sadece 140 kaloridir. Ortalama bir baklava dilimindeki kalori miktarının çok altında olan bu değer, verdiği enerji açısından da standart baklavaların üzerindedir.


,
Günümüzün yoğun ve dinamik insanlarına enerji verecek bu tatlı, düşük kalorisiyle tatlı krizlerinin dostu olmaya aday. “Kalust Baklavası” için Kalust Şalcıoğlu’nu takım elbiseleriyle baklava odasına sokan Çırağan Palace Kempinski, baklava hamurunun açılmasından baklavanın servisine kadar geçen süreçte adım adım Şalcıoğlu’nu fotoğrafladı.


Çırağan Palace Kempinski İstanbul, yepyeni “Kalust Baklavası” dahil on yedi çeşit baklavayı kendi bünyesinde hazırlamaktan gurur duyuyor. Bu eşsiz tatları, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un lobi katında bulunan, müthiş Boğaz manzarasına sahip, “pasta ve çikolata cenneti” Gazebo Lounge’da tatmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder