24 Mart 2015 Salı

İstanbul Kitchen’s Academy'de eğitime devam....

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




İstanbul Kitchen’s Academy
“İş’in Mutfağı”


2011 yılında kurulan İstanbul Kitchen’s Academy’yi, diğer mutfak okullarından ayıran en büyük özelliklerinden birisi, uluslararası geçerliliği olan İstanbul Üniversitesi Sertifikası vermesidir.
İKA’da, öğrenciler, menü planlamadan bütçe kontrolüne, otomasyon sistemlerinden hijyene kadar birçok önemli konuda bir ayı teorik, üç ayı pratik olmak üzere dört ay ciddi bir eğitim alıyorlar. Ardından dört aylık staj sürecine başlıyorlar. Teorik dersler okulun kendi binasında, İstanbul Üniversitesi’nin öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Öğrenciler, dersleri tamamladıktan sonra 100 puan üzerinden en az 80 puan almaları gereken bir sınava girmektedir. Bu puanı alamazlarsa, ikinci kurtarma sınavı şansları bulunuyor. Şef adayları, sınavı geçip, hazırladıkları tezleri de teslim ettikten sonra, sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar. Yılda 100’ün üzerinde mezun veren okulun, tüm öğrencileri şu an iş hayatında yer edinmiş durumdadır.



Bu sene, yine İstanbul Üniversitesi işbirliği ile Yiyecek – İçecek İşletmeciliği ve Mesleki İngilizce bölümleri de açılmış bulunmaktadır.  Okulda derslerin yanı sıra, yabancılara Türk Mutfağı workshop’ları, yine çeşitli kurumlar için ekip çalışmasına yönelik workshoplar, çocuklar için workshoplar ya da belli temalı workshoplar da düzenlenmektedir.

Bugünlerde ulusal zincirler ile görüşmeyi sürdüren İstanbul Kitchen’s Academy, büyük bir zincirin Türkiye genelindeki yaklaşık 6 bin personeline kademeli olarak mutfak, servis, mesleki yabancı dil gibi eğitimler verip, sertifikalandırma hazırlığındadır.

Bu arada, yurtiçi ve yurtdışından yeni şube açılması ile ilgili gelen teklifleri değerlendirmektedir ve yatırımcılarla dünyada büyümeyi hedeflemektedir.


İstanbul Kitchen’s Academy
www.istanbulkitchensacademy.com
Tel: 0 212 292 81 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder