26 Mart 2015 Perşembe

Ortadoğu’nun Devi Al-Futtaim Türkiye’de Sigorta Pazarına Giriyor...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR






Ortadoğu’nun Devi Al-Futtaim Türkiye’de Sigorta Pazarına Giriyor

Orient Sigorta Genel Müdürü Kurt Ebik, özellikle KOBİ’lere ve
genç girişimcilere destek vermeyi hedeflediklerini söyledi


Dubai merkezli Al-Futtaim Grubu’nun sigorta şirketi Orient Insurance, faaliyetlerini artık Türkiye’de de sürdürecek. 2014 yılı Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de poliçe düzenlemeye başlayan Orient Sigorta, ilk 5 ayda 8,1 milyon liralık prim üretimi gerçekleştirdi. Türkiye’nin genç nüfus yapısının ve taşıdığı potansiyelin kendilerini pazara yönlendirdiğini söyleyen Orient Sigorta Genel Müdürü Kurt Ebik, özellikle imalat sanayiini, KOBİ’leri ve genç girişimcileri desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı.

Orient Sigorta’nın Türkiye’de faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, Al-Futtaim Grubu Başkanı ve CEO’su Omar Abdulla Al Futtaim ve Orient Insurance Başkanı Omer Hassan Elamin de hazır bulundu. Al-Futtaim Grubu’nun, Türkiye’de sigorta sektörünün geleceğinden çok umutlu olduğuna dikkat çeken Kurt Ebik, sektörün 2030 yılında 40 milyar dolar’lık bir prim büyüklüğüne ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ebik: “Yağmurlu havada şemsiye kapanmaz”


Ortadoğu'nun dinamik sigorta şirketi Orient’in 33 yıllık tecrübesini Türkiye’ye taşıyacaklarını belirten Ebik, şirketin pazar hedefini önümüzdeki beş yıl için %1 olarak belirlediklerini açıkladı. KOBİ’lerin ekonominin belkemiği olduğunu vurgulayan Ebik şunları söyledi: “Türkiye pazarında güçlü ve sağlam adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Özellikle, şirketlerin riskli bularak uzak durduğu KOBİ’lere yöneleceğiz. KOBİ’lerdeki risklerin yüzde 90’ının sigortalanabilir olduğuna inanıyoruz. Sigorta şirketleri de tıpkı KOBİ’ler gibi cesur davranmak zorundalar. Bizim için sigortalanamayacak bir risk yoktur. KOBİ’lere sektör olarak destek verilmesi, onların sigorta ve risk yönetimi konusunda eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir anlamda, yağmurlu havada KOBİ’lere şemsiyemizi kapatmayacak ve ağırlıklı olarak onlara destek vermeye çalışacağız.”

“Önceliğimiz aracı kurumlar”

Satışta özellikle acente, müessese acente, broker, banka gibi kanallardan yararlanacaklarını belirten Genel Müdür Kurt Ebik, Orient Sigorta’nın satış kanalları içinde acentelerin ayrı bir yere sahip olduğunu ve acentelerle birlikte büyümek istediklerini vurguladı. Ebik, “Orient Sigorta olarak, acentelerin, özellikle küçük ve orta ölçekli acentelerin büyümesine yardımcı olmak istiyoruz. İş süreçlerinde sürekli onlarla birlikte olacak, onlara sahip çıkacağız. Acenteler tarafından kolay ulaşılabilir bir şirket olmak istiyoruz” dedi. Ayrıca, “sigorta ürünlerinin banka yoluyla satışı” (bankasürans) üzerinde de çalıştıklarını ve bu konuda iki banka ile anlaşmak üzere olduklarını açıkladı. Ebik’in verdiği bilgilere göre, MENA (Ortadoğu, Kuzey Afrika) bölgesindeki Türk şirketlerine veya bu bölgelerden Türkiye’de girişimde bulunan işletmelere de hizmet vermeyi hedefleyen Orient Sigorta, halen İstanbul, İç Anadolu-Ankara ve Ege-İzmir Bölge Müdürlükleri ile faaliyet gösteriyor. Bu yılın ilk yarısında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Adana-Gaziantep’te de Bölge Müdürlüğü açılması planlanıyor.

Al-Futtaim Grubu
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Al-Futtaim, 1930 yılında kuruldu. Bugün, Ortadoğu bölgesinin en büyük ve en hızlı büyüyen gruplarından biri. Çatısı altında farklı ülkelerde faaliyet gösteren 200 şirket barındıran Al-Futtaim, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye, Pakistan, Sri Lanka, Singapur, Malezya ve Avrupa’da faaliyetlerini sürdürüyor. 40 binin üzerinde çalışanı bulunan Al-Futtaim Grubu, Finansal Hizmetler’in yanı sıra, Otomotiv, Perakende, Elektrik-Mühendislik-Teknoloji, Gayrimenkul-İnşaat alanlarında da faaliyet gösteriyor.


Orient Insurance
Al-Futtaim Grubu şirketi olan Orient Insurance, 1982 yılında kuruldu. Dubai merkezli şirketin 2013 yılı net kârı 240 milyon AED (= 65 milyon USD). BAE’de toplam prim üretimi itibarıyla ikinci en büyük şirket olan Orient Insurance, kârlılıkta ise ilk sırada yer alıyor. 2010-11-12 yıllarında üst üste sektöründe en yüksek kâr elde eden şirket konumuna ulaşarak, Ortadoğu’nun en güçlü sigorta şirketi haline geldi. Derecelendirme kuruluşlarınca Ortadoğu bölgesinin “A” notu ile değerlendirilen tek şirketi olan Orient Insurance, bölgesel sektör basını tarafından Ortadoğu bölgesinin en iyi sigorta şirketi ödülüne de layık görüldü. Türkiye’deki Merkez Ofisi İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Orient Sigorta, hayat dışı sektörde hemen hemen tüm branşlarda hizmet veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder