15 Aralık 2014 Pazartesi

OKMEYDANI’NDA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR....

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Okçular Vakfı’nda düzenlenen tapu dağıtım töreninde;“Bu güne kadar 5 bin civarında tapu’yu hak sahiplerine verdik. Bundan sonra da peyderpey hazır olan tapuları vermeye devam edeceğiz. Lütfen herkes gelip tapusunu alsın.” dedi.Yarım asırdır Okmeydanı’nda kanayan yara haline gelen tapu sorunu, Beyoğlu Belediyesinin 11 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 75 bin vatandaş, imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı. Bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, vatandaşlar ile yapılan mutabakat sonucu, karşılıklı güvenle şimdiye kadar yaklaşık 5 bin civarında tapu hak sahiplerine verilirken, 15 bin kişi ise tapusunu almak için Beyoğlu Belediyesine başvuruda bulundu.


OKMEYDANI’NDA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
İstanbul’un en merkezî muhitlerinden biri olan Okmeydanı’nda yepyeni bir dönem başlıyor. Kentsel dönüşüm ve yükselişin önündeki tüm engellerin kaldırılmasıyla Okmeydanı’nda yaşayan vatandaşların tüm endişeleri son buldu. Okmeydanı’ndaki imar düzenlemesi, benzer sorunların yaşandığı tüm bölgelere de örnek teşkil edecek, muazzam bir adım niteliği taşıyor.

ŞİMDİYE KADAR 5.000 CİVARINDA TAPU VERDİK
Okçular Vakfı’nda düzenlenen Tapu dağıtım töreninde konuşan Okmeydanı projesinin mimarı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; bir yıldır tapu verme işleminin devam ettiğini belirterek şunları söyledi. “Okmeydanı’nın da şimdiye kadar 5 civarında tapu verdik. Bundan sonrada peyderpey hazırladığımız tapuları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu tür törenleri yapmamızdaki amaç, geriye kalan 15 bin kişiyi bu işe teşvik etmek, onlarında eksik evraklarını tamamlayarak gelip tapularını almalarını sağlamak.” dedi.


OKMEYDANI İÇİN ŞAMPİYONLUĞA HAZIRLANMA DÖNEMİ BAŞLIYOR
“Okmeydanı’nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle, Büyükşehir Belediyesi’yle,   hükümetimizin özel ilgisiyle ve en önemlisi de vatandaşlarımızın katılımı ve elbirliğiyle çok büyük bir karışıklığı ilmek ilmek çözüp sonuca bağladık.”diyerek sözlerine devam eden başkan Demircan; “Bu, başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimizde yaşanan bir travmanın çözüm yoludur. Kentsel kansere çare bulduk diyebilirim. Hakikaten çok meşakkatli oldu, fakat başardık. Çok mutluyum. Vatandaşlarımız da son derece sevinçliler. Şükürler olsun. Bu, sıradan bir tapu dağıtım töreni olmayacak. Okmeydanı, kronik bir hastalıktan, kurtuluyor. Bundan sonra, Okmeydanı için şampiyonluğa hazırlanma dönemi başlıyor.”

İKİ SENEDE BİZ BU İŞİ BİTİRİRİZ
Başkan Demircan konuşmasına şöyle devam etti;“Geçen sene bu zamanlar medarı iftiharımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilk gün 176 tapuyu hak sahiplerine vermiştik.  O günden bugüne tam 600 kişi daha tapusunu cebine koydu. Toplam 5.000 civarında kişi tapu için işlemlerini tamamladı. Geriye kalan 15 bin kişide tapusunu almak için  belediyemize müracaatta bulundu. Bir senede bu kadar mesafe aldıysak demek ki 2 senede biz bu işi bitiririz.” dedi.

PİYALEPAŞA’YA 2 BİN METREKARE ANLAŞMA OFİSİ YAPACAĞIZ
Tapu verme işlemini bir yandan devam ederken vatandaşın kentsel dönüşüm talebini hatırlatan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bizde boş durmuyoruz. Projelerimizi maketlerimizi hazırladık. Şimdi Okmeydanı hayalini hayata geçirmek için Piyalepaşa’ya 2 bin metrekare büyük bir anlaşma ofisi yapacağız.  Burada Okmeydanı’nın büyük bir maketi olacak. Bu maket içinde de yapacağımı örnek daireler olacak. Tapusunu cebine koyan vatandaşımız ofisimize gelerek oturacağı daireyi görecek. Herkesin dairesine daire dükkanına dükkan vereceğiz. İnşallah Okmeydanı’nın geleceğini filimde gördüğünüz gibi inşa edeceğiz.”

HANGİ ADADA UZLAŞMAYI BİTİRİRSEK ÖNCELİKLE O ADADAN DÖNÜŞÜME BAŞLAYACAĞIZ
Okmeydanı’nda yapılacak çalışmaların kısa sürede olamayacağını hatırlatan Demircan, bizim hedefimiz 2023 diyerek konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu işleri önümüzdeki 10 yılda gerçekleştireceğiz. Tapu vermeye devam ediyoruz. Hangi adada uzlaşmayı bitirirsek öncelikle o adadan dönüşüme başlayacağız. Hayalimiz, hedefimiz ve ne yapacağımız belli. Herkes gelip tapusunu alsın. Tapu için belediyeye gelmek, encümen kararını aldırmak, Milli Emlak'taki taksitlere başlamak gerekiyor. Bir daire için yaklaşık 12 bin lira civarında 5 yıl vadeyle satışlar yapılıyor. Bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım. Şu anda tapuların yüzde 22'sini vermişiz. Yüzde 50'ye varmamız lazım. Yüzde 50'ye varamazsak dönüşüme başlayamayız. 2 milyon metrekare inşaat alanı var burada. Bunu 3 milyon 200 bin metrekareye çıkarabiliriz. Herkesin evinden yüzde 20 tenkisat yaparak ama otoparklı olarak daire vereceğiz."Konuşmaların ardından Demircan, hak sahiplerine tapularını teslim etti. Tapu törenine AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Beyoğlu Tapu Kadastro Müdürü Betül Ekin, Beyoğlu Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder