14 Eylül 2015 Pazartesi

Jolly Tur'dan “Baştanbaşa İtalya”

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





YE, DUA ET, SEV ÜLKESİ İTALYA

Jolly Tur, kurban bayramına özel Akdeniz’in en romantik ülkesi İtalya’da romantizmi yaşamak isteyenler için fırsat niteliğinde bir tur düzenledi. “Baştanbaşa İtalya” isimli tur, Roma’da 3 gece, Floransa’da 2 gece ve Venedik’te 2 gece olmak üzere toplam 7 gece olarak planlandı. Başlangıç fiyatının 649 euro olduğu turda bu şehirler dışında Napoli, Pompei, Pisa, Portofino, Milano ve Como Gölü’nü de görme fırsatını yakalıyorsunuz.

ROMA
Dolce vita (Tatlı hayat): Hayatın her anından keyif almaya odaklanmış bir hayat biçimi.
İtalya’ ya ilk gidişiniz ise bilin ki son gidişiniz olmayacak. Zira İtalya, kültürü, insanı, tarihi, günlük yaşamı ile sizi hemen içine alan bir ülke.
İtalya’ nın başkenti Roma adeta bir Açıkhava müzesidir. Roma tarihine bakış dünya tarihine yolculuk gibidir. Roma, Papalığın ikamet yeridir. Batı uygarlığının beşiği ve Katolik dininin kalbi olan Roma, bugün İtalya'nın siyasi, idari ve kültürel hayatının merkezidir. Vatikan, San Pietro Katedrali, Colosseo, Roma Forumu, Venedik Meydanı, Vittoria Zafer Anıtı, Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri Roma’ da ilk görmeniz gereken yerlerdir.
Hazır Roma’ ya gelmişken, Napoli’ ye geçebilir ve dünya üzerinde 2000 yıl öncesinden bu yana olduğu gibi kalmış yegane antik kentlerden biri olan Pompei’ yi ziyaret edebilirsiniz. Vezüv Yanardağı’ nın getirdiği lavlar ve küller altında kalmış olan, taşlaşmış insanları göreceğiniz bu şehir hafızanıza kazılacak. Ardından Güzel Napoli’nin liman bölgesinin romantik havasına kendinizi bırakabilirsiniz.
İtalya demek moda ve tasarım demek. Tabii ki İtalya’dan alışveriş etmeden dönmek olmaz. Roma’ ya çok yakın olan Castel Gandolfo’daki outlet mağazalarda moda ve lükse daha ucuza erişebilirsiniz.
FLORANSA
Floransa İtalya’daki Toskana Bölgesi’nin başkentidir ve Rönesans’ın doğduğu yerdir. Yüzyıllardır İtalya’nın en güzel ve popüler şehirlerinden olan özellikle sanatseverler için cennet gibi bir yerdir. Floransa’nın merkezi UNESCO dünya tarih mirası listesinde yer almaktadır. Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, Santa Maria del Fiore Katedrali, Sinyorler Meydanı görülecek yerler arasındadır.
Dünyaca ünlü İtalyan Rivierası ve Pisa da gezi güzergahınızda mutlaka yer almalı. Çiçek seralarını seyrederek Floransa’ dan Pisa’ ya dek keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
Meşhur Pisa Kulesi ve Miracoli Meydanı’nda selfie yapmadan İtalya’ dan dönmeyin. Portofino’ ya da uzanabilir; olağanüstü güzellikteki bu liman şehrinde alışveriş ve yemeğin keyfine varabilirsiniz.
VENEDİK
İtalya’nın kanallar şehri olarak bilinen Venedik her gezginin rüyasıdır. “Ölmeden önce görülmesi gereken yerler” gibi klasikleşmiş listelerde en başta yer alır.
Venedik bir lagünde bulunur. Su üstünde yüzer gibi görünen bu şehir kanalları, gondolları ve romantik turları ile dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Venedik’te araç trafiği yoktur. Her türlü ulaşım kanallar yoluyla sağlanır. San Marco Meydanı ve Kilisesi, Tövbe Köprüsü, Rialto Köprüsü, Dükler Sarayı, Çan ve Saat Kulesi, Giorgio Maggiore Kilisesi ve Büyük Kanal gezilecek yerler arasındadır. Venedik’ in sembolü olan Gondol Turu ile de şehrin güzelliklerini farklı bir açıdan görebilirsiniz.
Venedik’ e gitmişken Milano ve Como’ yu da mutlaka ziyaret edin. Modanın mağbedi sayılan Milano’ da göreceğiniz herkes adeta moda dergisinden fırlamış gibidir. Küçük bir alışveriş kaçamağından sonra Como Gölü’ ne doğru rotanızı çevirin. Dünyanın sayılı zenginlerinin evlerinin kıyısına sıralandığı Como Gölü’ne hayran kalacaksınız.
Güzel hatıralar ve en kısa sürede tekrar geri gelmek üzere İtalya’ ya Ciao deyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder