14 Eylül 2015 Pazartesi

Jolly Tur'dan medeniyetlerin beşiği Kapadokya’ya...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



MEDENİYETİN BEŞİĞİ KAPADOKYA


Jolly Tur, medeniyetlerin beşiği Kapadokya’ya fırsat niteliğinde bir bayram turu düzenledi. 2 gece – 3 günlük Kapadokya turuna 533 TL’den başlayan fiyatlarla katılabilirsiniz. Kapadokya, Türkiye ve dünyada sayılı görülecek yerler arasında yer alır. Doğanın cömertliği ve usta bir heykeltıraş edasıyla şekillendirdiği kayalar, sonrasında yöre halkının ve turizm yatırımcılarının bölgeye yaptığı yatırımlarla unutulmaz bir gezi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.
İşte Kapadokya'da görebileceğiniz yerler ve yapabileceğiniz şeyler hakkında belli başlı ipuçları:
Gezinize Göreme ve çevresinden başlayabilirsiniz. Göreme 3 tarafı kayalıklar ve peri bacaları ile çevrili bir bölgedir. Burada pek çok kilise, manastır yer almaktadır.  Göreme Açık Hava Müzesi, Kapadokya'da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden. Peri bacalarının en yoğun şekilde yer aldığı bu müzede geçmiş zamanlarda var olan şehir hayatının izlerine rastlayacak ve büyüleneceksiniz. Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise, Tokalı Kilise, Üçgüzeller, Mustafa Paşa Köyü bölgede mutlaka görmeniz gereken yerlerdir.
Avanos ise Kapadokya'nın vazgeçilmez duraklarından biridir. Avanos’ daki çömlek yapım merkezleri, halı dokuma atölyelerine hayran kalacaksınız.
SADECE YERÜSTÜ DEĞİL, YERALTI DA MUCİZELERLE DOLU
Peri bacalarını görebileceğiniz bir diğer yer ise Paşabağı Vadisi'dir. Zelve yolu üzerinde, Göreme'ye oldukça yakın konumda olan Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi, şapkalı peri bacalarının yer aldığı muhteşem güzelliğe sahip bir yerdir. Vadiye girdikten sonra, sağ tarafta yer alan tepeye çıkıp vadiye mutlaka yukarıdan bakın. Kapadokya gezinize Paşabağ'dan sonra Ürgüp ile devam edebilirsiniz. Ürgüp, Kapadokya'nın vazgeçilmez duraklarından biri. Diğer yerlere göre daha hareketli ve kalabalık olan Ürgüp gece de pek çok mekan ile vakit geçirebileceğiniz bir yer.
Kapadokya, yer üstündeki mucizelerin yanı sıra yer altındaki yapıları ile de dünyaca ünlü bir yer. Bölgede pek çok yer altı şehri var ve bunların neredeyse tamamının tünel ve geçitler sayesinde birbirleri ile bağlantısının olduğu biliniyor. Kapadokya'daki en önemli yer altı şehri ise Derinkuyu Yeraltı Şehri. Bölgedeki en büyük yer altı şehri olan Derinkuyu, 4 bin yıllık bir geçmişe sahip ve toplam 12 kattan oluşuyor; ancak 8 katı geziye açık. Dilerseniz Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin çok yakınında yer alan Kaymaklı Yer Altı Şehri'ni de gezebilirsiniz.
Ihlara Vadisi, Kapadokya geziniz sırasında sizi en çok büyüleyecek duraklardan biri olacak. Dünyanın 2. büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi, 14 km'lik uzunluğa ve yer yer 100 metreyi bulan derinliğe sahip. Doğanın mucizesi olan bu vadi aynı zamanda Hristiyanlığın Anadolu'ya yayıldığı yer olarak biliniyor. Vadide sayısız kilise ve manastır yer alıyor. Dönüş yolu üzerinde Tuz Gölü’nde de kısa bir fotoğraf molası vermeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder