9 Eylül 2015 Çarşamba

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, perdelerini 10 Ekim’ de görkemli bir gala gecesiyle açıyor...



HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi,
perdelerini 10 Ekim’ de  görkemli bir gala gecesiyle açıyor

Türk operasının divası Leyla Gencer adına 2013 yılında opera prodüksiyonları ve konserler sergilemek üzere Bakırköy Belediyesi tarafından inşaa edilen sanat merkezi, 10 Ekim’ de görkemli bir gala gecesi ile açılıyor. Gecede İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Beethoven’ ın 9.Senfonisi ile sahne alıyor.
Sanat Danışmanlığını Arda Aydoğan’ ın üstlendiği Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ n de opera, müzikal, çocuk müzikalleri, resitaller, performans sanatları, festivaller ve müziğin hemen her dalındaki seçkin ve kaliteli örnekler sergilenecek.
Sanat Merkezinin Ekim-Kasım ayı programında keman performans sanatçısı Canan Anderson, Metin Uca’nın yazdığı, yönettiği ve oynadığı Klasikomik, Fosforlu Müzikali, Tangoneva, Şevki Karayel piyano resitali gibi birçok etkinlik bulunuyor.



Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 10.000 m2 kapalı alana, 300 m2 sahneye ve 1000 kişilik salon kapasitesine sahip. 250 kişilik açık hava oditoryumu ile Avrupa yakasının tek opera salonu olan Leyle Gencer Opera Ve Sanat Merkezi akustik özellikleri ile dünya sahneleri ile yarışıyor.
İstanbul’un en kolay ulaşılabilen lokasyonuna sahip Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezi, engelli bireylere yönelik uygulamalarıyla da henüz yapım aşamasında mimarlar tarafından ödüllendirildi.

Detaylı Bilgi ve Görsel için:
Pelin Pehlivan
Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezi  İletişim Danışmanı
(549) 220 73 77

Sevi Yüzbaşıoğlu
Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezi  Koordinatörü
(533) 489 09 46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder