19 Nisan 2023 Çarşamba

BAYRAM SOFRALARININ BAŞ TACI BAKLAVA EN DOĞAL VE ORİJİNAL HALİYLE MAHİZER’DE





BAYRAM SOFRALARININ BAŞ TACI BAKLAVA  EN DOĞAL VE ORİJİNAL HALİYLE MAHİZER’DE

Birlik ve beraberliğin simgesi olan Ramazan Bayramı’na sayılı gün kaldı. Bayram demek geleneksel Türk tatlılarının sofralarda genişçe yer bulması demektir. Geleneksel Türk tatlılarını en orijinal tarifi ile misafirlerine sunan, son dönemde Türkiye’nin gastronomi alanında parlayan yıldızı Mahizer’in deneyimli baklava ustası Gaziantepli Mehmet Emişen, kaliteli, yüzde yüz doğal, boğazda, midede yanma yapmayan, tadına doyamayacağınız baklavanın püf noktalarını anlattı.

Ramazan Bayramı arifesinde geleneksel Türk tatlılarının seçkin adresiMahizer, 30’a yakın baklava ve şerbetli tatlıdan oluşan çok çeşitli menüsüyle bayramı karşılamaya hazır. Her geçen gün genişleyen ürün gamı ile her damak zevkine hitap edebilen Mahizer, Ramazan Bayramı’nda damisafirlerine eşsiz bir lezzet deneyim sunacak.



“BAKLAVA BEŞ DUYU ORGANINA DA HİTAP ETMELİ”

Bayramda tatlı yerken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu dile getiren Mahizer’in deneyimli ustabaşısı ve üretim sorumlusu, uzun yılların baklava ustası Gaziantepli Mehmet Emişen, ‘’Bayramın vazgeçilmez tatlısı baklavadır. Ülkemizde en çok sevilen tatlıların da başını çeker. Biz baklavalarımızı el emeğiyle açıp içerisinde kullandığımız her malzemeyi kendi yöresinden bizzat seçerek alıyoruz.Glukoz şurubuna kesinlikle karşıyız. Doğal şeker pancarı kullanıyoruz. Kullandığımız yağ ilk hasat sade yağdır. İçinde kullandığımız çerezi yöresindeki üreticiden seçerek tedarik ediyoruz. Malzeme kaliteli ve doğal olunca baklavanın tadı başka oluyor. Boğazda ve midede yanma yapmıyor. Baklava beş duyu organına da hitap etmeli.Gerçek ve kaliteli baklava en az 40 kat zar gibi ince yufkadan oluşur, çıtır çıtır ve altın renginde olur. Menümüzde 30’a yakın baklava çeşidimiz var. Geniş ürün yelpazemiz ile her damak zevkine hitap edebiliyoruz. Baklavanın taze olması da büyük önem taşıyor.Ürünlerimizi tazeliğini koruması açısından günlük üretiyoruz. İmalathanemizde ürettiğimiz ürünler aynı gün içerisinde şubelerimize gönderiliyor.’’ dedi.

‘’KALİTELİ BİR BAKLAVA MİDEYE AĞIR GELMEZ’’

Ustaların ustası Gaziantepli Mehmet Emişen, ‘’Bizlerde bayram için hazırlıklara başladık.Uzun süreli açlık sonrası normal beslenme düzenine geçerken ağır yemek ve tatlıları hemen tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Yoğun hamurlu, ağır şerbetli tatlılar mide de sıkıntı yaratabilir. Kaliteli bir baklava mideye ağır gelmez. Baklava ve benzeri geleneksel tatlılarda şerbet miktarını iyi ayarlamak gerekiyor. Bizgeleneksel Türk tatlılarımızı yöresine özgü malzemeler ve el emeğiylehazırlayıp en orijinal tariflerine sadık kalıyoruz. Geleneksel tatlıların yanı sıra ikramlık çeşitlerimiz de mevcut. Özel tasarım olarak üretilen paketlerle satışa sunuyoruz. Daha hafif tatlı tercih edenler için de her damak zevkine hitap eden muhallebi, sütlü tatlı çeşitlerimiz de var. Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da en çok tercih edilen lokasyonlarda bulunan şubelerimize gelerek eşsiz tatlılarımızı deneyimleyebilirsiniz’’ diyerek sözlerini noktaladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder