18 Ekim 2014 Cumartesi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Marka Şehirler Akademisinde Yerel Yönetimler Dersi Verdi

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kültür Kenti Vakfı işbirliği ile bu dönem üçüncüsü gerçekleştirilen “Marka Şehirler Akademisi” yüksek lisans eğitim programında “Yerel Yönetimler” dersi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu alanda kariyer hedefleyen gençlere başarının püf noktalarını anlattı.
İlk modern belediyecilik Beyoğlu’nda

Belediyenin yaptığı liderlikle bir şehir kurgulayarak müreffeh bir yaşam geliştirmenin yanı sıra kendi ruh dünyasının nasıl bir medeniyet inşa ettiğini de anlattığını belirten Demircan, Osmanlı’da modern belediyeciliğin ilk örneğinin Beyoğlu’nda başladığını söyledi.Geçmişten kopmayan ve geleceği hedefleyen bir yönetim anlayışında, yapılan işleri değerlendirmek için çalışmaları dökümante etmenin çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Demircan, “Eğer Türkiye’de belediyecilik yeni bir faza geçecekse, yeni bir düzleme çıkacaksa, onu yine belediyeler ortaya çıkaracaklar. O halde belediyeciliği tartışmak ve hedeflerini ortaya koymamız gerekiyor. İşte biz Kültür Kenti Vakfı’nı bu duyguyla kurduk. Beyoğlu’nda son on yılda üretilenleri değerlendirmek, bunları tartışmak ve geleceğe taşımak için yapılan bütün işleri dökümante etmemiz gerekiyor. Bu yıl yaptığımız üçüncü programla, Marka Şehirler konusunda yeni uzmanlar yetiştirmiş olacağız” dedi.İstanbul’un tüm dünyada hızla tanınan ve marka bir şehir olarak ön plana çıkmaya başlamasından sonra, yapılacak olan çalışmaları eğitimle desteklemek amacıyla geliştirilen “Marka Şehirler Akademisi” eğitim programı yerel yöneticilik alanında profesyonel eğitimler veriyor. Alanında profesyonel eğitmenler tarafından marka şehirler ve marka yöneticiler üzerine geliştirilen eğitim programı iki bölümden oluşuyor.

Yerel yönetimler alanında kariyer yapmayı düşünen gençlere ulaşarak, bu alanda ihtiyaç duyulan insan kaynağını oluşturmayı hedefleyen Beyoğlu Belediyesi, Sivil Toplum, Üniversite ve Yerel Yönetim işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturarak “Marka Şehirler Akademisi Yüksek Lisans Programını” hayata geçirdi. İki bölümden oluşan eğitim programında ilk olarak; akademik boyut, ikinci olarak da; uygulama boyutu ele anılıyor. Programın amacı ise, bir yıllık yüksek lisans programı çerçevesinde yoğun bir programdan geçecek öğrencilere yerel yönetim perspektiflerini hem akademik hem de uygulama boyutu ile en iyi şekilde aktarabilmektir. Marka Şehir olgusunun akademik altyapısını oluşturarak yerel yönetimlerde kariyer planı düşünen kişilere bu alanda yeni bir perspektif sunabilmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder