15 Ekim 2014 Çarşamba

Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım Pazar günü 36. kez koşulacak

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



2012’den bu yana maratona adını veren Vodafone Türkiye, 2017 yılı sonuna kadar İstanbul Maratonu’nun isim sponsoru olmayı sürdürecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 36. İstanbul Maratonu #birsebebivar sloganıyla Düşler Akademisi yararına koşulacak. Türkiye Vodafone Vakfı da Düşler Akademisi’ne maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak destek verecek.

 Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham verme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone Türkiye, maraton sporuna destek vermeye devam ediyor. Şirket, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve 2012 yılından bu yana Vodafone ismiyle koşulan İstanbul Maratonu’na üç yıl daha adını vermeye devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un  katılımıyla  düzenlenen tanıtım toplantısında, bu yıl 16 Kasım’da 36’ncısı düzenlenecek ve 25 bini aşkın sporcunun katılması beklenen Vodafone İstanbul Maratonu’nu dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapma hedefi vurgulandı. Kıtaları birleştiren Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl #birsebebivar sloganıyla koşulacak.Vodafone’un tüm dünyada futboldan atletizme her alanda sporu ve sporcuyu desteklediğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, bu global yaklaşımı Türkiye'ye taşıdıklarını söyledi. Sporun, toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde üstlendiği işlevin bilinciyle ana ve alternatif spor dallarına büyük önem verdiklerini dile getiren Buruk, şöyle devam etti:
 “Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en büyük katılımlı kitlesel organizasyonu olan Vodafone İstanbul Maratonu’nu desteklemekten gurur duyuyoruz. Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip bu maratonu, teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek dünyanın en iyi maratonları arasına sokma hedefiyle çalışıyoruz. Kentlerin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkıları olan şehir maratonları, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti çekiyor ve şehir ekonomisine yüz milyonlarca dolar kazandırıyor. Vodafone İstanbul Maratonu’nun da İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, ülkemizde böyle bir katma değer yaratmak ve halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik ederken, sporu ve sporcumuzu desteklemek bizim için çok kıymetli. Bu doğrultuda, Vodafone İstanbul Maratonu sponsorluğumuzu üç yıl daha uzatma kararı aldık. Spora bakışımızı mükemmel yansıttığı ve Vodafone değerleriyle örtüştüğü için İstanbul Maratonu'nu desteklemeyi sürdüreceğiz.”





Günümüzde maratonların spor yapmanın yanı sıra bir amaç uğruna koşulan sosyal etkinlikler haline geldiğini ve maraton koşucularının severek yaptıkları bu sporu gönüllülük esasıyla birleştirerek özellikle bağış toplama ihtiyacı duyan vakıflara destek olduklarını belirten Ender Buruk, şöyle konuştu:
“Bu gerçekten hareketle ve koşmak için herkesin bir sebebi olduğu inancıyla Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun mottosunu #birsebebivar olarak belirledik. Vodafone Türkiye olarak biz de engelli bireylerin hayata katılımını artırmak ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteği ile hayata geçirilen Düşler Akademisi’ne destek için koşacağız. Ayrıca Türkiye Vodafone Vakfı’mız, Düşler Akademisi için maraton kapsamında toplanacak tutar kadar bağışta bulunarak, son derece önemli bir destek sağlayacak. Bu sayede, maratonun yardımlaşma ruhuna ve bağış ekonomisinde yarattığı katma değere dikkat çekmek istiyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise şunları kaydetti:
“Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu, her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Ülkemizde futbol dahil birçok sportif pazar hızla küçülürken, koşu platformu, her kesime yakın, her bütçeye uygun yapısıyla, katlanarak büyüyor. Bunun en büyük sebebi, İstanbul Maratonu’dur. Özellikle son 2 yıldır, bu markayı bizimle birlikte büyüten ve desteğini her sene yineleyen isim sponsorumuz Vodafone’a bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Vodafone’la en az 3 yıl daha birlikte olma niyetimizi açıklayabilir, bu platformu büyütmeye devam edeceğimizi söyleyebilirim. Dünyanın majör maratonlarından biri olmak için önümüzde henüz uzun bir yol var. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak biz, hem de sponsorumuz olarak Vodafone, İstanbul’u günün birinde majör maraton yapabilmek için ihtiyaç duyulan bütün adımları atacağız. Bu sene ‘unutulmaz’ olsun istiyoruz. Daha hazırlıklı, daha yenilikçi, bir gelenin bir sonraki maraton için şimdiden kayıt yaptıracağı, İstanbul’a müptela olacağı bir yarışa ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunun için de bu seneki hazırlıklarımız aylarca öncesinden başladı ve hızlanarak devam edecek.”

Gümüşdağ ayrıca, herkesi maratona destek vermeye davet ederek, “Maraton, belki uzaktan bakıldığında kolay bir iş gibi görünüyor ama insanüstü bir beceri ve dayanıklılık gerektiren olağanüstü bir spor. Maratonu maraton yapan en önemli unsur da atletler. Onların bu bireysel performansı, kalabalık bir seyirci grubu ve tezahüratla taçlandırılmalı. İstanbul misafirperverliğini onlara parkurda da hissettirin. Majör maraton olma yolundaki en büyük aşamaya katkıda bulunun” dedi.

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar şunları söyledi:
“Spor A.Ş. olarak, Vodafone İstanbul Maratonu’nu her yıl daha yukarıya taşımanın gayreti içindeyiz. Bizim için son derece önemli olan İstanbul halkının bu organizasyonu daha da sahiplenmesi hedefine hizmet etmesi amacıyla, bu yıl ilk kez bazı yenilikler uygulayacağız.  Bu doğrultuda,  3 ay öncesinden İstanbul’un en önemli meydanlarında düzenlediğimiz etkinliklerle, halkımızı maratona hazırlamaya başladık. Diğer yandan, maraton bilincini ve spor sevgisini mümkün olan en küçük yaş grubuna ulaştırabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘Maraton ve İstanbul’ konulu bir resim yarışması düzenledik. Bir diğer önemli hedefimiz, maratonumuzun ‘Yeşil Maraton’ olarak anılması. Organizasyonda kullanılan çevre dostu ürünlerin sayısını artırarak, maratona daha farklı bir boyut da kazandırmak istiyoruz. Tüm paydaşlarımız ‘Yeşil Maraton’ ekseninde daha iyi motive edebilmek ve projeye en etkin şekilde başlangıç yapabilmek amacıyla, “Maraton Hatıra Ormanı” oluşturacağız. 118 farklı ülkeye mensup takımın,  kendi ülkelerine özgü fidanlar getirmesi ile oluşturulacak olan Maraton Hatıra Ormanı çalışması, bu yönüyle dünya maraton tarihinde bir ilk olma özelliği de taşıyor. Bu yılki maratonda bizi heyecanlandıran bir diğer konu da katılımcı sayısı; daha şimdiden çipli koşucu sayımızda geçen yıla göre ciddi bir artış var.  Şu anda 22.000 olan bu rakamın, geç kayıtlarla birlikte daha da artarak 25.000’e ulaşacağını düşünüyoruz.
İsim sponsorumuz Vodafone markası ile işbirliğimizi her geçen yıl geliştirmeye ve bu vesileyle halkımızın yıl boyu spor yapmasını teşvik edecek adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan maratona tam destek
Vodafone Türkiye yönetimi ve çalışanları, Türkiye Vodafone Vakfı, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği iş birliğiyle 2008 yılından bu yana engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını destekleyen “Düşler Akademisi” yararına koşacak. Türkiye Vodafone Vakfı da Düşler Akademisi’ne maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak akademiye destek verecek.

VMaraton uygulaması devam edecek
Vodafone Türkiye’nin maratonlar için geliştirdiği özel bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması bu yıl da kullanılacak. Hem Android hem iOS cihazlar için geliştirilen VMaraton, kullanıcıların maratonla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlarken, Vodafone Cep Sağlık üzerinden sağlıkla ilgili bilgilere ulaşma olanağı sunuyor.VMaraton uygulaması ayrıca, Vodafone Cep Bağış ile bağış yapma ve toplama imkânı da veriyor. Bu uygulamayı kullanarak bağış toplamak isteyenler www.vmaraton.com sitesi üzerinden kendi profil sayfasını oluşturduktan sonra bu profil sayfasını sosyal medya ve e-posta aracılığıyla paylaşarak daha fazla bağış toplayabiliyor. Bu çerçevede, 50'ye yakın sivil toplum kuruluşuna bağış yapılabiliyor. VMaraton ve Vodafone Cep Bağış platformları üzerinden son 1,5 yılda toplam 3,5 milyon TL bağış toplandığı bildirildi.

25 bini aşkın sporcu bekleniyor
1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. 36. Vodafone İstanbul Maratonu’nun koşu etkinlikleri 16 Kasım Pazar günü tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen maratona bu yıl 25 bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor. Vodafone İstanbul Maratonu ile ilgili detaylara www.istanbulmarathon.org sitesinden ulaşılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder