25 Ekim 2014 Cumartesi

İSTANBUL GASTRONOMY FESTİVAL TÜYAP'DA YAPILACAK

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 12 yıldır yapılıyor.  Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon Uluslararası  düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllarda ki gibi yoğun ilgi bekleniyor. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak.  Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” ünvanı alan İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.Ellinin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Gissur GUDMUNDSSON yapacak. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.



Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Geçmiş yıllarda da İstanbul Mutfak Günleri içinde yer alan markalar kendi tanıtımları noktasında büyük ivme kazandılar. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “ Yıllardır olduğu gibi bu yılda var gücümüzle Türkiye’nin gastronomi alanında ki en büyük yarışmasını en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışacağız. Geçmişe dönüp baktığımızda gerek başka ülkelerde katılıp ülkemizi temsil ettiğimiz yarışmalarda gerekse ülkemizde yaptığımız İstanbul Mutfak Günleri’nde mutfağımızı dünyaya tanıtmak için ülkemize büyük ivmeler kazandırdık. Bu güne kadar bürokrasi dünyasından, yerel yönetimlerimizden, sivil toplum örgütlerimizden ve iş dünyamızdan aldığımız destek ve cesaretle bu yolda emin adımlarla yürüdük. Bu yılda ben inanıyorum ki aynı desteklerin kat kat fazlasını göreceğiz. Yaklaşık 2 bine yakın yarışmacı ve jüri üyesinin katıldığı organizasyonumuzda maddi ve manevi desteğe her zaman ihtiyacımız var. Bu milli bir dava. Yıllar içinde aştığımız yollar dünyada Türk mutfağının ve Türk şeflerinin daha da saygınlık kazanmasını sağladı. Amacımız Türk mutfağını ve Türk şeflerini dünyada hak ettiği yere taşımak. Bunu başarmak içinde en büyük desteğimiz iş dünyasının mücadelemize vereceği büyük katkılar. Bu katkılar Türkiye’nin gastronomi alanında çıtasını yükseltebilmemiz için gerekli. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda en iyi şekilde ülkemizi temsil ederek destekçilerimizle birlikte hedefimize biraz daha yaklaşacağız. Bu günden geçmişte ve gelecekte bizlere destek olan her kişi, kurum ve markaya teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Bağlı bulunan dernekler ve başkanlık ettiğim Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu adına tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyor bu coşkuyu birlikte paylaşabilmeyi diliyorum.” dedi.

Yarışma Kodu Yarışma Adı Sınıf Kategori
SP1 Modern Kuzine Bireysel Pratik Ustalar
SP2 Kuzu Bireysel Pratik Ustalar
SP3 Balık Bireysel Pratik Ustalar
SP5 Arbella Makarna Bireysel Pratik Ustalar
SP6 Yılın Altın Türk Şefi Bireysel Pratik Ustalar
SP7 Orijinal Türk Yemeği Bireysel Pratik Ustalar
SP8 Sebze Oymacılığı Bireysel Pratik Ustalar
SP9 Asya ve Uzak Doğu Mutfağı Bireysel Pratik Ustalar
SP10 Restoran Tatlı Tabağı Bireysel Pratik Ustalar
SP11 Modern Türk Mutfağı Bireysel Pratik Ustalar
JP1 Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP2 Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP3 Arbella Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP4 Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP6 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Bireysel Pratik Gençler
JP7 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP7I Yılın Altın Genç Şefi Bireysel Pratik Gençler
JP8 Arbella Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP9 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması Bireysel Pratik Gençler
SNT1 Ezme Şekerleme Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT2 Yağ Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT3 Çikolata Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT4 Badem Ezmesi Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT5 Süslü Kutlama Pastası Bireysel Display Ustalar
SNT6 Süslü Kutlama Partisi Bireysel Display Ustalar
SNT7 Düğün Pastası Bireysel Display Ustalar
SNT8 Minyatür Bireysel Display Ustalar
SNT9 Pişmiş Şeker Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT10 Şekerden Çiçek Çalışması Bireysel Display Ustalar
SNT11 Minyatür Şeker Çiçekler Bireysel Display Ustalar
SNT12 Modern Pasta Bireysel Display Ustalar
SNT13 Buzdan Heykel Teşhiri Bireysel Display Ustalar
SNT14 Festival Ekmeği Bireysel Display Ustalar
SCD1 Ordövr veya Fingerfood Bireysel Display Ustalar
SCD2 Balık Teşhir Tabağı Bireysel Display Ustalar
SCD3 Et Teşhir Tabağı Bireysel Display Ustalar
SCD4 Restoran Tatlı Tabağı Bireysel Display Ustalar
SCD5 Pötiför Bireysel Display Ustalar
SCD6 Somon Teşhir Tabağı Bireysel Display Ustalar
SCD7 Restaurant Tabağı Teşhiri - Ana Yemek Bireysel Display Ustalar
JNT1 Ezme Şekerleme Çalışması Bireysel Display Gençler
JNT2 Yağ Çalışması Bireysel Display Gençler
JNT3 Çikolata Çalışması Bireysel Display Gençler
JNT4 Badem Ezmesi Çalışması Bireysel Display Gençler
JNT5 Süslü Kutlama Pastası Bireysel Display Gençler
JNT6 Minyatür Şeker Çiçekler Bireysel Display Gençler
JCD1 Terin Tabağı Teşhiri Bireysel Display Gençler
JCD2 Balık Teşhir Tabağı Bireysel Display Gençler
JCD3 Et Teşhir Tabağı Bireysel Display Gençler
JCD4 Restoran Tabakları Bireysel Display Gençler
JCD5 Restoran Tatlı Tabağı Bireysel Display Gençler
Sınıf SPT1 Grand Prix, Şefler Ekibi Ekip Pratik
Sınıf SPT2 Pratik Ekip Yarışması Ekip Pratik
JPT1 Gençler Pratik Ekip Yarışması Ekip Pratik
JP5 Lise Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Ekip Pratik
JP10 Üniversite Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Ekip Pratik
Sınıf TB2 Parade de Chefs Banket Ekibi Ekip Pratik
SP4 Engelli Aşçı Yarışması Bireysel Engelliler
JP11 Yılın En İyi Lisesi Yarışması Ekip Pratik
JPT2 Yılın En İyi Üniversite Yarışması Ekip Pratik
VLNT14 Yılın En İyi Aşk Yemeği Bireysel Pratik Ustalar
SP8-Team Sebze Oymacılığı Takım Yarışması Ekip Pratik
SP8M Wegitable Curwing Mystery Box Bireysel Pratik Ustalar
SP12 Usta Şefler Pizza Yarışması Bireysel Pratik Ustalar
JP12 Lise Düzeyi Okullar için Pizza Yarışması Bireysel Pratik Gençler
JP13 Üniversite Düzeyi Okullar için Pizza Yarışması Bireysel Pratik Gençler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder