17 Ekim 2024 Perşembe

Divan Grubu, zincirine bir yenisini daha ekledi White Pepper kapılarını açtı.





WHITE PEPPER RESTORAN SİYAH VE BEYAZIN BULUŞTUĞU NOKTADA AÇILDI

Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda konumlanan White Pepper’da spor ve iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Gecede Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un doğum günü de kutlandı.

Yarım asrı aşan tecrübesiyle otelcilik ve gastronomi alanında öncü adımlar atan, Koç Topluluğu çatısı altında faaliyet gösteren Divan Grubu, zincirine bir yenisini daha ekledi. Siyah ve beyazın buluştuğu noktada İstanbul’un eşsiz manzarasını yansıtan ve geçmişin mirasını, modern lezzetlerle tabaklara taşıyan White Pepper kapılarını açtı. 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Divan Grubu’nun düzenlediği, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği özel buluşmaya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat da katıldı. Gecede birkaç gün önce 94. yaşını kutlayan Rahmi M. Koç, kendisi için özel yaptırılan doğum günü pastasını kesti. Koç’un yeni yaşına özel olarak Divan şefleri tarafından hazırlanan pastada “Ne zaman ihtiyacımız olsa oldun yanımızda, bu büyük taraftar bunları unutmaz Rahmi Baba” sözleri yer aldı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat, kulübün 873. ve yaşayan en eski üyesi olan Rahmi M. Koç’a 873 numaralı Beşiktaş forması hediye etti. 



White Pepper’da geçmişin izlerini taşıyan tatlar modern dokunuşlarla harmanlanıyor

Karabiberle aynı tohumdan elde edilen beyaz biber, olgunlaştıktan sonra, özenle yürütülen bir işlemle benzersiz bir tat ve karakter kazanır. White Pepper’da da aynı özenli yaklaşımla hareket eden deneyimli şefler, tanıdık lezzetleri özenle işleyerek her birine eşsiz bir kimlik kazandırıyor. Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda konumlanan White Pepper’da geçmişin izlerini taşıyan tatlar, modern dokunuşlarla harmanlanarak zamansız bir deneyim yaşatıyor.

Beşiktaş’ın köklü tarihinden ve İstanbul’un büyüleyici manzarasından ilham alan White Pepper’da her damak tadına hitap eden ve etkileyici bir lezzet yolculuğuna dönüşen kapsamlı bir menü oluşturuldu. 

Türk mutfağının simge lezzetlerinden hünkarbeğendi, kuzu incik, ağır ateşte pişirilmiş dana kürek, kebap çeşitleri, taze deniz ürünleri White Pepper’ın ana yemekleri arasında yer alıyor. Sebze tercih edenler için hazırlanan bol çeşitli zeytinyağlı ve salata menüsü her öğüne ferahlık katıyor. İstanbul’un vazgeçilmez sokak lezzetlerinden balık ekmek, kokoreç taco, mangal köfte her lokmada şehrin izlerini damaklara taşıyor. Lahmacun, pide ve pizza çeşitleri ise taş fırında pişirilerek misafirlere sunuluyor. Her tabakta bambaşka bir keşif vadeden restoranın tatlı menüsü ise Antep usulü katmer, irmik helvası ve revaniden rokoko, profiterol, parfe gibi sevilen lezzetlere uzanıyor.

Muhteşem İstanbul manzarasına nazır geniş terası ile beraber 2 katta hizmet veren White Pepper, 12.00 – 00.00 saatleri arasında, şehrin tam kalbinde keyif dolu anlar yaşamak isteyen herkesi bekliyor. White Pepper’ın lezzetlerini ve ambiyansını deneyimlemek için 0212 291 39 90 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Beyaz Biberin Hikayesi

Dünyanın en zarif ve değerli baharatlarından biri olan beyaz biber, doğanın titizlikle işlediği bir öyküyle yolculuğuna başlar. Olgunlaşmamış yeşil meyveleri dikkatle hasat edilir, sıcak suya batırılarak kabukları yumuşatılır ve ardından temizlenip kurutulur. Bu işlem, biberin zarif beyaz rengini, narin aromasını ortaya çıkarır.

Beyaz biberin ince ve sofistike tadı, kara biberin keskin ve baharatlı tadıyla belirgin bir tezat oluşturur. Bu tezat, mutfakta her iki biberin de sağladığı farklı karakterleri ve yemeklere kattığı derinliği ortaya koyar, aralarındaki uyumu tamamlar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder