18 Temmuz 2024 Perşembe

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜRSAB TV’de yayınlanan Kültür Keşifleri programının konuğu oldu


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR TÜRSAB TV’DE ADANA’NIN TURİZMDE BÜYÜME HEDEFİNİ ANLATTI


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜRSAB TV’de yayınlanan Kültür Keşifleri programının konuğu oldu. İlham Seyyale ve Özgür Ildır Öksüz'ün yapımını ve sunumunu üstlendiği programda konuşan Karalar, Adana’nın güzelliklerini ele alırken turizm sektörünü geliştirmek için yaptıkları çalışmaları aktardı. Karalar ayrıca, turizmin geliştirilmesi için devletten teşvik beklediklerini açıklarken seyahat acentalarının Adana’ya daha çok tur düzenlemesini istedi.

TÜRSAB TV'de yayınlanan İlham Seyyale ve Özgür Ildır Öksüz'ün yapımını ve sunumunu üstlendiği Kültür Keşifleri programının bu haftaki konuğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından karşılanan Zeydan Karalar, Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfağı, Adana’nın misafirperverlik kültürü ve turizm potansiyelinden bahsetti.

Adana’nın tarihi bilinenden çok daha eski

Eski tabletlerde Antik Kilikya bölgesi olarak geçen ve 16 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın tarihinin bilinenden çok daha eskiye dayandığına işaret eden Karalar, “Göbeklitepe nasıl Urfa'nın tarihini ortaya çıkardıysa bizim de Tepebağ Höyüğümüz var ve bu höyük Adana'nın tarihini ortaya çıkaracak. Yine Tatarlı Höyüğü’ne destek yolluyoruz. Burası da çok önemli. MÖ-7000 yılına dayanan bir yer. Bu iki bölge bizim için de çok büyük bir zenginlik” diye konuştu.

Tarihi birikim Adana’da lezzete dönüşmüş

16 uygarlığın izlerini taşıyan Adana’nın tarihi zenginliklerinin yanı sıra birbirinden farklı 400’e yakın lezzeti, kültürü, deniz-kum-güneş turizmine uygun 3 ilçesi, dağları, ovaları, endemik bitki örtüsü, sıcakkanlı ve misafirperver insanları ile turizmin her yönüne hitap ettiğini vurgulayan Zeydan Karalar, Adana’nın doğal güzelliklerine de vurgu yaptı. Adana mutfağının kebapla öne çıktığını ancak balık yemekleri konusunda da çok zengin olduğunu vurgulayan Karalar, “Adana’da tarihi lezzete vermişler” dedi.

Zeydan Karalar: “Karataş ilçesinde kıyı turizmi geliştiriyoruz”

Karataş ilçesinin kıyı turizmine çok uygun olduğunu ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Karakaş’ın yol, elektrik gibi altyapı sorunlarını çözdüklerini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye 4 yıldızlı bir otel yapacağını açıkladı. Zeydan Karalar, Karakaş’ı turizm merkezi yapabilmek için tekrar turizm teşvik alanına alınması gerektiğini ifade etti.

Adana’da karavan turizmini geliştirmek ve yeni iş alanları yaratmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 167 dönümlük arazinin Belediye’ye tahsis edilmesini istediklerini belirten Karalar, Adana’da gastronomi başta olmak üzere kültür sanat festivalleri düzenlediklerini ve bu festivallerde binlerce insan ağırladıklarını kaydetti.

Zeydan Karalar’dan çağrı: “Adana’da seyahat acentaları için çok sayıda rota var”

Adana’nın çok önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğini dile getiren Zeydan Karalar, Adana’ya daha çok tur düzenlenmesi için TÜRSAB başta olmak üzere seyahat acentalarına da çağrıda bulundu. Seyahat acentaları için çok önemli ve özel rotalar olduğuna değinen Karalar, “Her ilçemizde ayrı bir rota var. Kum sahile sahip denizi de olan 3 ilçemiz var. Adana’da 7 gün konaklanabilir. Adana ayrıca Hatay’a, Mersin’e 1,5 saat uzaklıkta. Lokasyonu çok iyi. Seyahat acentalarının Adana’ya daha çok ilgi göstermelerini istiyoruz. Ben bu programı ve TÜRSAB’ı çok önemsiyorum. Siz bize turist getirin biz sizin söylediğiniz her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Adana turizminin gelişimi için devletin desteği çok önemli

Programda Adana’nın turizmde önünün açılması için devletten de destek beklediklerini belirten Karalar, şöyle devam etti: “Kamudan, elektrik, su, ödemelerinde sektör tam oturuncaya kadar biraz kolaylık istiyoruz. Turizm kredilerinde kolaylık, yabancı sermaye getirmek kolaylık taleplerimiz arasında.”

Program sunucusu İlham Seyyale ve Özgür Ildır Öksüz ise Adana’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için TÜRSAB olarak çalışmalar yaptıklarını açıkladı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı programa katılımından dolayı teşekkür ederek Karalar’ı uğurladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder