31 Temmuz 2024 Çarşamba

Ayvalık'ın en yeni mekânı LoCanda Rahmi M. Koç Müzesi’nde kapılarını açtı

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Ayvalık'ın en yeni mekânı LoCanda Rahmi M. Koç Müzesi’nde kapılarını açtı

Ege’nin incisi Ayvalık’ın endüstriyel mirasını günümüze taşıyan Rahmi M. Koç Müzesi, LoCanda ile de ziyaretçilerine ve dışarıdan gelen misafirlere keyifli bir mola olanağı sunuyor. LoCanda, tarihe tanıklık eden bir binada, Ayvalık’ın eşsiz manzarası eşliğinde benzersiz bir yemek deneyimi yaşatıyor.

Ocak ayında kapılarını ziyaretçilerine açan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, LoCanda ile de Ayvalık’a yepyeni bir soluk getirdi. Hem müze ziyaretçileri hem de dışarıdan gelen misafirlere hizmet veren LoCanda, tarihe tanıklık eden bir binada, Ayvalık’ın eşsiz manzarası eşliğinde benzersiz bir yemek deneyimi yaşatıyor.

Ege’nin incisi Ayvalık’ın en yeni mekânı LoCanda’nın deneyimli şefleri, konukları Ege’nin yöresel tatlarından ve dünya mutfağının seçkin örneklerine uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Ayvalık’ın yeni kültür hazinesi

LoCanda ile etkileyici deniz manzarası eşliğinde farklı bir deneyim ve keyifli bir mola sunan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerini ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Müzenin giriş katında klasik otomobiller, motosikletler, bebek arabaları, buharlı makine modellerinden oluşan kıymetli objeler yer alıyor. Binanın üst kat sergileme alanında ise birbirinden değerli lokomotif modelleri, oyuncaklar ve denizcilik ile ilgili objeler bulunuyor. İstanbul, Ankara ve Cunda Rahmi M. Koç Müzeleri’nin bir benzeri gibi oluşturulan koleksiyonda çeşitli arkeolojik eserler de görülebiliyor.



Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, Ayvalık’ın endüstriyel mirası içerisinde önemli bir yeri olan 200 yıllık tarihi bir zeytinyağı fabrikasında hizmet veriyor. 2021 yılında RMK Kültür Faaliyetleri A.Ş. tarafından satın alınan bina, yapının özgün malzeme ve yapım teknikleri korunarak onarıldı ve titizlikle yürütülen restorasyon çalışmasının ardından kültür sanat odaklı bir konseptle Ayvalık’a kazandırıldı.

Adres: Sakarya Mahallesi, 26031 Sokak, No:8 Ayvalık/Balıkesir

Telefon: 0266 312 34 00

Rahmi M. Koç Müzeleri Hakkında


Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 1994 yılında kapısını İstanbul’da ziyaretçilerine açan Rahmi M. Koç Müzesi, otuzuncu yılının sonunda, dört ayrı müzesi, Ankara, Cunda ve Ayvalık, ve bir kitaplığı ile dünya endüstriyel mirasının değerli örneklerini barındıran, dünya ölçeğinde tanınan ve takdir edilen bir kültür kurumudur. Toplamda 20 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzeleri’nde karayolu ulaşımı, raylı ulaşım, havacılık, denizcilik, makineler, iletişim, bilimsel aletler, model ve oyuncaklar görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder