19 Kasım 2015 Perşembe

Etstur, 2015- 2016 Erken Rezervasyon Dönemi’ni başlattı...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türk turizm sektörünün lider operatörü Etstur, 2015- 2016 Erken Rezervasyon Dönemi’ni   19 Kasım 2015’te başlattı. %45 indirim oranıyla başlayan Erken Rezervasyon dönemleri,  her ay %5’lik oranda azalarak devam edecek.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2015 değerlendirmesi, 2016 hedef ve beklentileri ile ilgili düzenlenen basın toplantısına geçen sezonu değerlendirerek başladı. Geçen sene “Tatil Yağmuru” yarışması ile başlattıkları Erken Rezervasyon Kampanyası’nın oldukça ses getirdiğini ifade etti. Ersoy, “Marka yüzü olarak seçtiğimiz Burcu Esmersoy ile daha geniş kitlelere ulaşıp, erken rezervasyonun  avantajlarını daha iyi anlatabildik. Bunu Erken Rezervasyon satış payının tüm yıla oranla %50 olarak gerçekleşmesinden de anlayabiliyoruz. Tatilciler Burcu’yu çok sevdi, biz de çok sevdik. Bu yıl da marka yüzümüz olarak kendisi ile devam ediyoruz” dedi.
Etstur olarak sezon sonunda yurt içinde %30’lar seviyesinde bir artış yakaladıklarını söyleyen Ersoy, “Bu yıl 1.000.000 misafir sayısını yakaladığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim” diye konuştu.
2015 Değerlendirmeleri
Mehmet Ersoy, 2015 sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu: “Turizmde Türkiye geneli ve toplam turist sayısı ile verilen istatistikler, doğru tespitler yapmak için yeterli değil maalesef. Biz bölge bazında ve kişi başı gecelik verilerle değerlendirme yaparak daha etkili kararlar alınabileceğini düşünüyoruz. Buna göre, Türkiye genelinin %5,  kıyı bölgelerinin ise 2015 yılını turist sayısında %10’luk bir kayıp ile kapatacağını söyleyebiliriz.  
Gelirlerde bu oran daha da artabilir.
2016 Beklenti ve Uyarıları
Ersoy ayrıca, 2016 için uyarı ve önerilerde bulundu: “2016 yılının ilk satışları 2015’in gerisinde başlasa da özellikle Antalya’da arka arkaya gerçekleşen büyük organizasyonların etkisiyle 2015’i yakalayacağını düşünüyorum.  29 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Maxx Royal Resorts Belek’te gerçekleştirilen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası ve geçen hafta dünya liderlerini ve heyetlerini ağırladığımız G20 zirvesi inanılmaz bir tanıtım olanağı ve ivme yarattı. Aynı şekilde 23 Nisan - 30 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek Antalya Expo Fuarı’nın da büyük katkısı olacağına inanıyoruz.” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
Ege Bölgesi’nde ise gerilemenin devam edeceğine değinen Ersoy, “Turist sayısı olarak 2015’in altına inecek. Ancak yine de 15 Haziran - 17 Eylül tarihleri arasında Türk tatilcilerin talepleri olacağından boşluklar doldurulacak” şeklinde konuştu.

Erken Rezervasyon Sigortası
Mehmet Ersoy, erken rezervasyon sigortasına da değinerek, “Misafirlerin %95’i erken rezervasyon sigortasından yararlandılar” dedi.

Etstur, Yurt Dışı Trendleri
Mehmet Ersoy, vizesiz Yunan Adaları turları ve yurt dışı turlarına da değindi. “Misafirimiz artık Etstur gemisi turlarını heyecanla bekler oldu. 2015’te iki Etstur gemisiyle vizesiz olarak Yunan Adaları’nda yaklaşık 20 bine yakın misafire hizmet verdik” dedi. 2016’da farklı bir gemi ile vizesiz Yunan Adaları seyahatlerine devam etmeyi planladıklarını belirtti.

Etstur olarak cruise sektöründe son 4 yılda yaklaşık %50’lik bir paya sahip olduklarını da vurgulayan Mehmet Ersoy, Etstur gemilerinin şu ana kadar yaklaşık 100 bin misafiri Yunan Adaları’na taşıdığını kaydetti.

Mehmet Ersoy açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Etstur, 2015’i yurt dışında da farklılaşma ve büyüme yılı olarak geçirdi. %20’lik artış oranıyla 60 bin misafiri yurt dışına götürdü. Etstur misafirine Gurme ve Fotoğraf Turları gibi temalı turlarla farklı deneyimler yaşatmaya başladık. Ayrıca bir başka yeniliğimizde münferit turlarımız oldu. Tur paketinin dolmasını beklemeden tarifeli seferlerle 2 kişi bile olsa misafirlerimizin taleplerini bütçeleri kapsamında karşılamaya başladık.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder