15 Kasım 2015 Pazar

Yunan turistlerin, İstanbul’a yoğun ilgisi sürüyor..

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Yunan turistlerin, İstanbul’a yoğun ilgisi sürüyor

BW Plus The President Hotel ve BW Citadel Hotel, 12 ile 15 Kasım 2015 tarihleri arasında, Yunanistan’ın Selanik şehrinde 31.’si düzenlenen ‘Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldı.
Fuar sırasında standı ziyaret eden Yunan turistlere, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliği, gastronomisi, alışveriş imkanları gibi şehrin 24 saat süren canlılığı anlatıldı. İstanbul ve özellikle Tarihi Yarımada Bölgesinin, Yunan halkı için özel bir yeri bulunmaktadır. Yunan halkı ve seyahat acentalarının, İstanbul’a olan ilgisi kesintisiz devam etmektedir.
BW PLUS The President Hotel Operasyon Müdürü Atakan Altuğ, Yunanistan seyahat acentaları ve fuara diğer ülkelerden katılan turizmciler ile yaptığı görüşmelerde, yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.  
Yunanistan’dan ülkemize, bu yılın ilk 10 ayında gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın ilk 10 ayı ile karşılaştırıldığında; %3,5 düşüş ile 102 bin 489 kişi olarak gerçekleşti. Yunanlı turistin, ülkemize olan ilgisi ve talebi devam etmektedir. Nitekim, 10 yıl önce Yunanistan’dan ülkemize gelen turist sayısı 584 bin civarında iken, bu sayı 2014 yılında %42 artarak 830 bine ulaşmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder